Sabah kahvaltılarında farklı lezzetler tüketmeyi sevenler için oldukça güzel bir tarifle geldik. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu çiğ börek, tüm kahvaltınızın mutluluğu olacak. El açmasıyla hazırlayabileceğiniz çiğ böreğin puf puf kabarması görüntüsüyle mest ederken, lezzetiyle de büyülenmenize yardımcı olacak. Dışı çıtır içi lezzet bombası olan bu tarifi hazırlamak için işe koyulabilirsiniz.

Malzemeler;

Hamuru için;

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 çay (tatlı olarak değişti) kaşığı tuz

İçi için;

  • 350 gr beyaz peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Yapılışı;

Çiğ böreğin ilk olarak hamurunu hazırlayarak işleme başlayabiliriz. Hamuru için uygun bir yoğurma kabının içerisine 3 su bardağı unu alalım ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ilavesinde bulunalım. Tuzu ekledikten sonra şöyle bir karıştırma işleminde bulunalım ve ardından unun ortasını açalım. Unun ortasına açtığımız çukura 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı sirke ve biraz su ilave edelim. İlk olarak orta çukuru karıştıralım ardından kenarlarında bulunan unları da alarak yoğurmaya başlayalım. Orta sertlikte bir hamur elde edeceğiz. Orta sertlikte bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini bir streç film yardımıyla kapatın ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlayın.

Hamur dinlenirken biz de o esnada hamurun iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz. Çiğ böreğin iç harcı için, 1 adet soğanı minik minik şekilde doğrayalım. Soğanları doğradıktan sonra aynı şekilde maydanozu da minik minik olacak şekilde doğrayalım. Bir diğer taraftan da 350 gram peyniri bir çatal yardımıyla güzelce ezelim. Çatalla ezdiğimiz peynirin üzerine doğradığımız soğanları ve maydanozları ilave edelim. Soğan ve maydanozları ilave ettikten sonra üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyerek iyice karıştıralım. Tüm bu işlemleri de gerçekleştirdikten sonra iç harcımız da hazır hale geliyor. Bu esnada dinlenen hamurumuzu alalım ve un serili olan tezgahın üzerine alalım. Hamuru ilk olarak dörde ardından da üçe bölerek toplamda 12 parça hamur elde edelim. Parçalara böldüğümüz hamurumuzu bezeler haline getirelim. Akabinde bezeleri teker teker açmaya başlayalım.

İLGİLİ MAKALE  Çiğ böreğinizin kokusunu duyan komşular kapınızda sıra olacak! (Kaynak: izlehaber.com)

İlk bezeyi güzelce unlayalım ve tabak büyüklüğünde büyütebildiğimiz kadar büyütelim. Açma işlemini tamamladıktan sonra hamurun yarısına kadar iç harcımızdan ilave edelim. Akabinde hamuru D formunda kapatalım ve fazlalıkları keselim. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra, uygun bir kızartma tenceresine kızartmalık yağ alalım ve yağın iyice kızmasını sağladıktan sonra arkalı önlü olacak şekilde böreklerimizi pişirelim. Şimdiden afiyet olsun…

Video: PUF PUF KABARAN 👌🏻 DIŞI ÇITIR ÇITIR 💯 Peynirli Çiğ Börek (Çi Börek) Tarifi

PUF PUF KABARAN 👌🏻 DIŞI ÇITIR ÇITIR 💯 Peynirli Çiğ Börek (Çi Börek) Tarifi – YouTube