Günlük hayatın en büyük sorunu kilo artışı olarak hepimizin karşısına çıkar. Kil sorunu çocuk yaşlı fark etmeksizin herkesin karşı karşıya kalabileceği bir sorun. Sorun bu kadar geniş çaplı olunca da tabii çözüm yolları da birden fazla şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak her çözüm herkes için uygun olmuyor hatta bazı çözümleri kullanmak kilo kaybetmek yerine kilo almamıza neden olabiliyor. Fakat doğal yollara başvurulduğu takdirde kolaylıkla kilolardan kurtulmak mümkün. Bu yazımızda bahsedeceğimiz mucizevi içecek ile kilo vermenin en kolay halini tanıtacağız.

Uyurken kilo vermek çok kolay

İnsanlık tarihi boyunca hep paçamızdan çekmiş ve bizleri daha sağlıklı, daha güzel görünümlü bir vücuttan alıkoymuş olan kilo sorununa karşı üretilen birçok alternatif var. Ancak bu alternatifler bazen faydadan çok zarar verebiliyor. Bu durumda ise en sağlıklı yol doğal ürünler ile hazırlanmış, yan etkisi bulunmayan gıdalara başvurmak oluyor. İşte bu gıdalardan biri olan gece çayı olarak da bilinen mucize içecek tüketildiğinde ise kilo vermek artık çok kolay. Uyurken bile metabolizma hızının yüksek tutulmasını sağlayan gece çayı, düzenli tüketimi ile fazlalık kilolardan kurtulmayı sağlıyor. Kolay hazırlanan ve keyifli bir şekilde tüketilen gece çayı hazırlamak için gereken malzemeler ve hazırlanışı ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Malzemeler

  • yarım kesilmiş limon
  • 1 tutam yeşil çay
  • 1 çay kaşığı rezene tohumu
  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı

Bu çayı hazırlarken ilk olarak rezene tohumlarını bir havan içerisinde ya da poşet içine alarak bardağın alt kısmı ile iyice ezerek tohumların kırılmasını sağlayın. Ardından bir cezve içerisine 1 bardak su ekleyerek kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayan su içerisine rezene tohumlarını, 1 tutam yeşil çayı ve yarım limonu ekleyerek 2 dakika kadar ağzı kapalı şekilde kaynamasını sağlayın. Sürenin ardından ağzını kapalı tr-utarak altını kapatın ve 5 dakika kadar bu şekilde demlenmesini sağlayın. Ağzını açtığınızda rezene tohumları dibe çökmüş ise çayınız hazır demektir. Bu noktadan sonra süzerek bir bardak içerisine alın ve 1 çay kaşığı bal ekleyerek iyice karıştırın. Çayınız hazır, herhangi bir zararı olmayan bu çayı rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Gece çayı nasıl tüketilmeli?

Gece çayı herhangi bir ağır gıda içermemesi sayesinde her gece taze bir şekilde hazırlayıp içebileceğiniz çaylar arasında. Düzenli şekilde hazırlayarak tüketebilir ve faydalarından yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda çayın hemen arkasından 1 bardak su içerek faydalarını arttırabilirsiniz. Bu noktada düzenli tüketim oldukça önemlidir. Aynı zamanda kullanacağınız malzemelerin oranlarına da dikkat etmelisiniz. Süreç daha hızlı ilerlesin diye daha çok malzeme kullanmak sonucunda ciddi hasarlara yol açabilir.

Gece çayı ne işe yarar?

Geceleri hazırlayarak içeceğiniz yağ yaktıran çay, gece uyku esnasında yavaşlayan metabolizmayı hızlı halde tutarak vücudun gece de gündüz olduğu gibi çalışmasını sağlar. Bu da düzenli olarak enerji yakmanızı ve uyurken herhangi biri şey tüketeceğiniz için direkt olarak kilo vermenizi sağlar. aynı zamanda vücutta biriken ödemi de idrar ile atmanıza yardımcı olur. Çayı içmeye başladıktan sonra normalin üzerinde tuvalete çıkmanız oldukça doğaldır. Ödem atarak vücutta biriken suyun dışarı çıkarılmasını sağlayarak aynı zamanda hem böbrekleri çalıştırmış hem de şişkinliği önlemiş olursunuz.