İnsan cildi hassas bir yapıya sahiptir ve sağlık açısından zararlı besinler tüketilmesi ya da kozmetik ürünlerinin sürekli kullanılması gibi nedenler sebebi ile bu cilt yapısı zarar görebilir. zaman içerisinde bakımı düzgün şekilde gerçekleşmeyen ve özen gösterilmeyen cildin yapısındaki hücreler zayıflamaya başlar. Bu durumlarda ise cildi yenilemek için doğal yolara başvurmak her zaman daha sağlıklı ve etkili sonuçlar almamızı sağlar. Medikal ürünlerde bulunan bileşenleri doğal gıdalar ve ürünlerden alarak kimyasal ile teması sıfır seviyesine indirebilirsiniz.

Cilt yapısı neden zarar görür?

Cilt yapısı elastik bir yapıdır ve hücreler sürekli olarak kendini yenilemeye devam eder. Fakat zaman içerisinde birden fazla nedene bağlı olarak bu elastik yapı kaybolmaya ve cilt kendini yenileyememeye başlar. Bu nedenler bazen yeme içme alışkanlıkları gibi aslında farkına bile varmadığımız sebepler ile birlikte ortaya çıkarken bazen ise insan cildi hastalıklar sebebi ile yapı bozulmasına uğrar. İlerleyen yaşlar da cildin yenilenme hızının düşmesi ve elastik yapının kaybolmasına yol açan bir nedendir. Daha çok ise C vitamini alımında yaşanan eksiklik cilt yenilenmesinin azalmasına neden olur. Yapısı sayesinde C vitamini cilt hücrelerinin yenilenmesine ve ölü hücrelerin atılmasına yardım eder.

Cildi yenileyen 7 müthiş tavsiye

Cilt yenilenmesi sağlamak için doğal yolara başvurmak daha sağlıklıdır ve medikal ürünlerin kullanımında ortaya çıkan kimyasal yan etkilerden de tamamen uzaktır. Cilt sağlığını korumak için edinebileceğiniz alışkanlık ise uygulaması kolay ve aslında günlük hayata dahil edilmeleri ile birçok sorunu kökünden çözme gücüne sahip yöntemler olarak karşımıza çıkarlar. İşte ilerleyen yaşlara rağmen daha genç bir görünüm elde etmenizi sağlayacak olan birbirinden etkili 7 cilt yenileme tavsiyesi:

Su tüketimini daha ilgi çekici kılın

Su tüketiminin azalması da cildin kurumasına ve buna bağlı olarak yetersiz mineral alımı ile yapısının bozulmasına yol açan bir durumdur. Yetişkin bir bireyin günlük ortalama 2,5 ile 3 litre arasında su tüketmesi gerekirken birçoğumuz bu seviyenin çok altında su tüketiriz. Su tüketimini arttırmak ve diğer içeceklerden uzak durarak daha sağlıklı yaşamak için ise su içerisine belirli gıdalar ekleyerek su tüketiminizi arttırabilir ve aynı zamanda farklı bir tat ile tüketebilirsiniz. Örneğin içme suyunuzun içerisine C vitamini kaynağı olan limon ekleyebilir ve ekşi bir tat alabilirsiniz. Bu ve bunun gibi damak zevkinize bağlı tercihler ile su tüketimini arttırmayı deneyin

İLGİLİ MAKALE  Porselen cilt için bu rutini mutlaka deneyin!

Cildinizi doğal yağlar ile besleyin

Doğal yağlar olarak sayılan ve cilt yapısının hem yağ oranını dengeleyen hem de ciltteki ölü hücreleri yenileyen belirli yağlar bulunmaktadır. bu yağlara örnek olarak hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı gibi yağlar gösterilebilir. Tıpkı bebe yağı ya da cilt kremi gibi bu yağları da çok az miktarda olacak ve çok ince bir tabaka oluşturacak şekilde cildinizde kullanabilir ve belirli bir süre sonra yıkanarak bakımınızı tamamlayabilirsiniz. Bu anlamda en faydalı yağlar avokado yağı, zeytinyağı ve hindistancevizi yağı olarak karşımıza çıkarlar.

Yeşil elma yemeyi ihmal etmeyin

Elmalar içerdikleri besin değerleri sayesinde cildin elastik yapısına katkıda bulunur. Günde 1 elma tüketenlerin ilerleyen yaşlara rağmen daha gergin bir cilde ve kırışıklıklardan uzak bir yaşlanma sürecine doğru kapı açar. Özellikle yeşil elma içerdiği vitaminler ile yaslanmayı geciktiren ve genç görünüm kazanmanızı sağlayan yapıda bir meyvedir. Ara öğün olarak tercih edebilir ve bu sayede hem tok kalır, hem kilo verir hem de genç kalırsınız.

Yeşil elmanın cilde faydaları

Yeşil elma suyu ile cildinizi yıkamanız ya da elma suyundan yapılmış bir maske ile cildinize uygulamanız, cildinizin daha nemli ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olabilir. Yeşil elma aynı zamanda, ciltteki sivilce ve iltihaplı lekelerin azaltılmasında da yardımcı olabilir. Ancak, yeşil elmanın ciltteki faydalarının tam olarak ortaya çıkması için, doğal bir şekilde tüketilmesi veya doğal cilt bakım ürünleri kullanılması önerilir.

Doğal tonik suları

Doğal yapıları ile A vitamini içerikli gıdalardan su elde edebilir ve bu elde ettiğimiz su ile cilt üzerindeki gözenekleri açarak hücre yenilenmesi sağlayabilirsiniz. Bu yöntem için pirinçleri sıcak suda bekletebilir ve ardından bu suyu süzerek pamuk yardımı ile cildinize uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde salatalık da suyu sıkıldığı zaman yardımcı olacak bir gıdadır ve karbonatlı su ile yüzünüzü yıkamak da faydalı olacaktır.

C vitamini bazlı gıdalara yönelin

C vitamini içeren gıdalar ve özellikle meyveler cilt yenilenmesi açısından faydalı gıdalar olarak karşımıza çıkarlar. C vitamini ciltte bulunan ölü hücrelerin yenilenmesini sağlar ve aynı zamanda antioksidan bakımından zengin yapısı ile ciltte bulunan zararlı yağların atılmasına yardım eder. Aynı zamanda C vitamini ciltteki fazlalık yağın da temizlenmesini sağlayarak cilde hem hava aldırır hem de daha genç kalmasının sağlar.

İLGİLİ MAKALE  Pürüzsüz cilt için ev yapımı maske tarifleri. 'Pürüzsüz cildin sırrı' bu maskelerde gizli

Cildinizin nemli kalmasına dikkat edin

Cildin kolajen seviyesi düştüğü zaman cilt kırışmaya başlar ve buna bağlı olarak da yaşınız kaç olursa olsun daha yaşlı bir görünümünüz olur. bu nedenle cildi sürekli olarak sağlıklı yollar ile nemlendirmek oldukça önemlidir. Bunun için yine sağlıklı yağlara başvurabilir ya da bal ve kil gibi ürünler ile maskeler hazırlayabilirsiniz.

Makyaj malzemelerinden uzak durmak mantıklı olacaktır

Makyaj malzemeleri anlık olarak daha güzel bir görünüm kazanmanıza yardım etse de uzun vadede size yalnızca zarar verecektir. Özellikle uzun süre ciltte kalmaları cilt gözeneklerinin kapanmasına bu nedenle cilt rahatsızlıklarına ve cildin elastik yapısının bozulmasına neden olacaktır. Her ne kadar şuan cildiniz size istediğiniz kadar güzel görünmese de bu tavsiyeleri uygular ve makyaj malzemeleri ya da medikal ürünlerden uzak kalırsanız emin olun ki kısa sürede cildiniz kendini toplayacaktır.