Sağlıklı yapısı ve kimilerine göre ekşi, kimilerine göre ise tam kıvamında tadı ile sürekli kullanılan limon aslında birden fazla faydaya sahip. Farklı kullanım alanları ile mutfaktan banyoya evin her köşesinde kullanabildiğimiz limonlar hem sağlığımıza sağlık katıyor hem de her geçen gün ortaya çıkan yeni bir faydası ile bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Hatta öyle faydaları var ki, öğrenince sürekli kullanacaksınız.

Limonun bilinmeyen faydası

İçerdiği bileşenler ve sağlıklı yapısı ile limon sağlıklı yaşam tavsiyeleri içerisinde görmeye alıştığımız bir gıda. Ancak limon kadar kullanışlı bir ürünü yalnızca gıda olarak kullanmak da yanlış bir davranış. Mutfakta olduğu kadar temizlik alanında da bizlere birbirinden faydalı kullanımlar sunan limon, şaşırtıcı bir faydası ile de karşımıza çıkıyor. Limon kullanarak hem ruh, hem beden sağlığınız adına huzurlu bir uyku çekmek mümkün.

Limon ile daha kaliteli bir uyku

Saymakla bitmeyen faydalarına daha kaliteli bir uykuyu da ekleyen limonu kullanarak hem sabaha daha enerjik uyanır hem de yaz aylarında musallat olan haşerelerden kurtulabilirsiniz. Bu sayede siz uykunuzu alırken aynı zamanda hem limon sayesinde vücudunuzu daha dirençli olur hem de uykunuz sürekli olarak sinek ve böcekler tarafından bölünmemiş olur.

Limon kullanarak gece uykunuzu  daha kaliteli hale getirmek ise oldukça basit. Yapmanız gereken tek şey bir limonun içini tuz ile doldurmak ve bu tuzlu limonu uyuyacağınız odada yatağınıza yakın bir yere koymak. Tuzlu limonun kokusu havaya karışacak ve bu ferah koku haşerelerin kaçmasını sağlayacak. Aynı zamanda yayılan koku sizlerin de uyurken dinlenmenizi sağlayacak. Vücudu rahatlatacak olan bu karışım kokusu ile birlikte sabahları daha dinç uyanacaksınız. Ayrıca bu şekilde odanıza farklı ve ferah bir koku da katmış olacaksınız.

Limonun farklı kullanım alanları

Limonu aynı zamanda temizlikten yemeklere kadar birçok farklı alanda kullanabilir ve her bir kullanım alanı ile hayatı daha kolay bir hale getirebilirsiniz. İşte limonun birbirinden farklı kullanım alanları:

  • Sabahları uyandığınızda içeceğiniz suya birkaç damla limon ekleyin. bu sayede güne daha dinç başlayacak ve aynı zamanda gün içerisinde metabolizmanızı, buna bağlı olarak da kilo verme hızınızı arttıracaksınız. Suyu daha soğuk bir su olarak içerseniz etkisi de artacaktır.
  • Limon kabuklarını dondurabilir ve daha sonra hazırlayacağınız yemek ya da tatlılarda kullanabilirsiniz. Ayrıca dondurulmuş limon kabukları en az taze limon kadar sağlıklıdır. Rendeleyerek kullanabileceğiniz limon kabukları deneyince vazgeçemeyeceğiniz bir lezzete kapı aralayacak.
  • Elinize birkaç damla limon sıkar ve bu limonu ensenize sürerseniz, baş ağrınızı saniyeler içerisinde geçirebilirsiniz. Limon sağlıklı yapısı ile sinir hücrelerini gevşeterek rahatlama hissi verir ve bu sayede baş ağrısı gibi sinir kasılmalarından da kurtulmuş olursunuz.
  • Limonu karbonat ile karıştırarak temizlik konusunda oldukça güçlü bir karışım elde edebilirsiniz. Asidik yapısı ile limon kirlerden kurtulmanıza yardımcı olacak ve karbonat ile birleştiğinde ise gücü normalin de üzerine çıkacaktır. Ancak bu noktada çok fazla limon kullanmamaya dikkat edin çünkü asidik yapısı ile aşındırıcı özellik gösterebilir.
  • Limonu ensenize sürmek kadar koklamak da faydalı bir davranış olacak nitelendirilir. Özellikle bayılan ya da bayılmak üzere olan bireylere koklatılması halinde limon sinirler ile etkileşime geçerek vücudun kendine gelmesini sağlayacaktır. Limon koklamak ayrıca mide bulantısı şikayetine de iyi gelmektedir.
  • Cildiniz için hazırlayacağınız maskelerin içerisine çok değil, yalnızca 3-4 damla limon ekleyerek  faydasını arttırabilirsiniz. Limon hem bağlayıcı özellik gösterecek hem de cildin temizlenmesine içerdiği antioksidan sayesinde yardımcı olacaktır. Ancak hassas ciltler için bu durum tahriş ile sonuçlanabilir. Cilt yapınıza göre hareket etmekte fayda var.