Sosyal yaşam ve kişisel bakım her zaman için iç içe olan iki durumdur ve daha çok sağlık açısından ve ter kokusunu destekliyor oluşundan kaynaklı olarak düzenli temizlenmesi gereken koltuk altlarında biriken kıllar ise hem sosyal yaşamı hem de kişisel bakımı etkileyen bir faktördür. Koltuk altı kıllarından kurtulmak için çoğu zaman jilet yöntemine başvurulsa da jilet koltuk altlarında tahrişe ve kılların daha güçlü uzamasına neden olabilir. Bu nedenle ise farklı alternatifler denemek isteyebilirsiniz.

Koltuk altı kıllarından kurtulmak

Koltuk altında çıkan kıllar hem ter kokusuna hem de bu bölgede kir toplamaya başlayacağından temizliğinin düzenli halde tekrarlanması gerekmektedir. Fakat bu düzenli temizlik jilet ile tekrarlandığında hassas ciltler için tahriş sorununu da beraberinde getirir. Aynı zamanda jilet ile alınan kıllar daha sert ve hızlı çıkacağı için aslında jiletin bu bölgede kullanımı sorunu çözmek yerine yalnızca daha güçlü geri dönmesine neden oluyor. İşte bu nedenle de jiletin koltuk altı bölgesine uygulanmaması önemli bir detay. Bu bölgede kendini gösteren kılları almak için kullanabileceğiniz ev yapımı ve kolay alternatifler ise mevcut olup bu yöntemleri kullanmanın bilinen herhangi bir zararı yok.

Koltuk altı kıllarına ev yapımı çözümler

Koltuk altı kılları hepimiz için ortak bir sorundur ve cinsiyet farkı olmaksızın ortaya çıkarlar. Bu tür kıllar saç ya da bıyık sakal gibi cinsiyete göre değişim göstermediğinden herkes koltuk altı kıllarından kurtulmak ister. Ev içerisinde kolaylıkla hazırlayıp kullanabileceğiniz yöntemler ile koltuk altı kıllarına kısa zamanda ve doğal bir şekilde veda edebilirsiniz. İşte koltuk altı kıllarından kurtulmak için ev yapımı yollar:

Papaya zerdeçal

Papaya bitkisi içerisinde saç foliküllerini temizleyen ve tekrar çıkmalarını engelleyen bir enzim bulunmaktadır. Bu enzim sayesinde koltuk altı kıllarınızdan papaya kullanarak kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için 2 yemek kaşığı kadar papaya alın ve 1 çay kaşığı zerdeçal tozu ile iyice karıştırın. Ardından bu karışımı koltuk altı bölgesine uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Beklemenin ardından yıkayarak bu karışımı çıkarabilirsiniz. Uzun vadede kıllardan tamamen kurtulmayı sağlayan bu yöntemin en doğru kullanımı ise haftada 2-3 kez olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Ses kısıklığına ne iyi gelir? Evde ses kısıklığını geçirmek için yöntemler

Zerdeçal ve kabartma tozu

Zerdeçalın kılların çıkmasını önleyen ve kökünden temizleyen bir yapısı vardır ve bu nedenle her türlü kıl temizliğinde karşımıza çıkabilir. Zerdeçalı dilerseniz taze olarak ya da toz halinde kullanarak faydalarından yararlanabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için ise bir parça zerdeçal ile kabartma tozuna az miktarda su ekleyerek macun kıvamına gelmesini sağlayın. Kıvam alana kadar eşit şekilde ekleme yapabilirsiniz. Ardından macun kıvamına erişen karışımı koltuk altı bölgesine hafif şekilde ovalayarak uygulayın ardından kurumasını bekleyin. Kuruyan karışımı su ile temizleyebilirsiniz.

Bal ile koltuk altı alma

Koltuk altı bölgesini temizlemek için kılların çıkmasını engellemek bir çözüm iken bir de ağda niteliği taşıyan doğal malzemeler ile koltuk altı temizliği var. Hassas olan bu bölgeye ağda gibi acı vermeyecek olan bazı yöntemler arasında ise bal sayılabilir. Bu yöntemi uygulamak için 1 tatlı kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyunu 2 yemek kaşığı süzme bal ile karıştırın. İyice homojen bir yapı kazanan karışımı koltuk altı bölgesine uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Bekleme süresinin ardından ılık su ile yıkayarak temizleyebilirsiniz. Bu yöntemi ise haftada 2-3 kez tekrarlayarak kıllarda azalma sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bal kullanamayacaklar limon içerisine toz şeker ekleyerek de aynı sonucu alabilirsiniz. Kullanım şeklinde değişim görülmez ve eğer limon suyu toz şekeri eritecek kadar güçlü değilse az miktarda sıcak su eklenebilir.