Dünya üzerinde televizyon kültürü yavaş yavaş sönerken izleyici kitleleri de internet üzerinden dizi ve filmleri takip etmeye devam ediyor. İlk olarak Netflix ile birlikte bu sosyal platformlar ortaya çıktı ve devamında Disney Plus ve HBO gibi platformlar farklı firmalar tarafından geliştirilerek adeta televizyon kültürünü internete taşıdı. Ülkemizde de aktif olarak hizmet veren Netflix tarafından fiyatlarda artışa gidilmesinin ardından rekabete dahil olan HBO Max, yıl sonuna kadar Türkiye pazarına dahil olmayı planlıyor.

HBO Max Türkiye’ye geliyor

Home Box Office yani HBO, Warner Bros. tarafından kurulmuş olan internet üzerinden dizi ve film izleme imkanı sunan platformdur. Geçtiğimiz yıllarda dünyada en çok izlenen dizilerden olan Game of Thrones gibi yapımları da bünyesine dahil ederek sıkı bir rekabet ortamı oluşturan HBO, HBO Max isimli platformu ile Türkiye pazarına dahil olarak Disney Plus ve Netflix gibi firmalara hem alternatif oluşturacak hem de kendi içeriklerini izleyiciler ile buluşturacak. Henüz Disney Plus yayınlanmadan ikinci bir haber ile HBO Max platformunun da Türkiye’de hizmet vereceğinin duyulması ise yabancı dizi ve film severleri heyecanlandırdı. bu heyecanın en büyük sebeplerinden olan Netflix abonelik fiyatlarında artış ve popüler dizi ve filmlerin internet ortamında kolaylıkla bulunamıyor oluşu.

Netflix’in abone kaybı bir fırsat oldu

Netflix platformu arttırılan abonelik ücretleri ile 2021’n son çeyreğinde oldukça fazla abone kaybetti. 2022 yılında devam eden bu abone kaybı ise diğer firmalar için büyük bir fırsata dönüştü. Netflix kullanmayı bırakan dizi ve film severleri kendi abonesi haline getirmek isteyen Disney Plus ve HBO Max gibi firmaların çalışmaları devam ediyor ve iki firma da hemen hemen aynı süreçte Türkiye içerisinde hizmet vererek rekabete dahil olmayı planlıyor.

HBO Max Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

HBO Max gibi yüksek kaliteli yapımlar ortaya koyan ve birçok efsaneleşmiş dizi-filmi bünyesine dahil eden platformlar Türkiye içerisinde hizmet vermeye hazırlanırken bu yapımları takip eden ve etmek isteyenler ise heyecanla beklemekte. Fakat bu heyecanın yanı sıra bir de HBO Max’ın nasıl bir ücret ile Türkiye içerisinde hizmet vereceği merak konusu olmaya başladı. HBO Max platformunun Türkiye pazarında aylık abonelik ücretinin ise 50-60 Türk Lirası aralığında olması bekleniyor. Netflix aylık abonelik ücretinden daha düşük olacak olan bu ücret ile hizmet vermeye başlayacak olan HBO Max, bu adımı ile daha fazla ülkeye açılmayı planlıyor.

İLGİLİ MAKALE  Hızlı tren bilet fiyatları

Sinemadan hemen sonra izlemek mümkün olmayacak

HBO Max platformunun Türkiye içerisinde hizmet verecek olması her ne kadar güzel bir haber olsa da, ne yazık ki bazı ülkelerde kullanılan bir özelliği ülkemizde ilk aşamada kullanmak mümkün olmayacak. Sinema filmlerini vizyona çıkış tarihlerinden en geç 45 gün sonra platform üzerinden paylaşan HBO Max, bu özelliği ilk aşamada Türkiye için kullanmayacak. Yönetmelikte herhangi bir değişiklik yapılmaması halinde Türkiye’deki izleyiciler bu filmleri HBO Max üzerinden izlemek için yaklaşık olarak 5 ay beklemek zorunda kalacak. HBO Max bünyesinde yayınlanan sinema filmleri ise Warner Bros., HBO, DC Max Originals ve Cartoon Network gibi firmalar tarafından yayınlanan sinema filmlerinden oluşuyor. HBO Max’ın ülkemizde hizmete başlaması yıl sonundan önce gerçekleşeceği için bu durumun yeni bir düzenleme ile değiştirilmesi de oldukça muhtemel.