Günümüzde mutlaka herkesin bir cep telefonu varken, telefon teknik servisi açmak kazançlı bir iş olabiliyor. Bu işi yapmanın birkaç yolu var ve biz bu bilgileri uzmanlarından sizlere aktarıyoruz.

İzleyin: Telefon teknik servisi nasıl açılır? Teknik servisler ne kadar kazanıyor?

Telefon teknik servisi nasıl açılır?

Teknik servis şirketi açmak aslında çok basit. Bu işe girmek istiyorsanız ilk önce hangi tarz bir firma açmak istediğinize karar vermelisiniz. Parça takıp çıkarma gibi basit tamirleri yapacak bir firmamı yoksa ileri seviye bir teknik servis mi açmak istiyorsunuz? İleri seviye teknik servisi açmanın maliyetleri cadde üzerinde basit tamirleri yapacak bir dükkan açmaktan çok daha düşük maliyetli oluyor. Fakat ileri seviye teknik servis açacaksanız ya bu işte siz uzmanlaşmalısınız ya da işinde gerçekten uzman işçiler bulmalısınız. İleri seviye teknik servis için bir ofis ve bir uzman ile bu işe girmeniz yeterli olacaktır. Eğer cadde üzerinde bir dükkan açmak istiyorsanız bir miktar sermayeye ihtiyacınız var. Uzmanlardan aldığımız bilgilere göre ileri seviye teknik servisler çok daha karlı.

“İleri seviye teknik servis açacaksanız bu sektörde özellikle mobil cihazlar alanında çok deneyimli birini yanınızda çalıştırmalısınız. Normal teknik servis açmak istiyorsanız sadece parça değişimi yapacaksanız çok fazla elektronik bilgisine ihtiyacı olan birine ihtiyacınız yok hatta kendiniz bile ufak bir eğitimle YouTube videolarıyla değil tabi ki deneyimli birinin yanında kısa bir süre çalışarak eğitim alarak bu işi öğrenebilirsiniz.”-Oğuz Kaan Dürümlü

Telefon tamiri nasıl öğrenilir?

Telefon tamiri öğrenmek için elektronik alanında bir eğitim almalısınız. Bu lise düzeyinde veya lisans düzeyinde olabilir ya da bu işte deneyimli birisi yanında çalışmalısınız ve eğitim almalısınız.

Hyper Bilgisayar internet sitesini incelemek isterseniz burayı tıklayın.

Teknik servis nasıl açılır

Telefon teknik servisleri ne kadar kazanıyor?

Telefon teknik servislerinin her işletmede olduğu gibi kazançları değişiklik gösterebiliyor. Bu sizin şirketinizi nasıl pazarladığınızla, iş ağınızın ne kadar geniş olduğuyla ve işinizde ne kadar iyi olduğunuzla orantılı olarak kazancınız değişiklik göstermektedir. Cadde üzerinde bir dükkan açıp basit tamirlerle ilgilenecekseniz, bu tamamen sizin dükkanızın konumu ve işletme bilginizle orantılı olarak kazancınız değişicektir. İleri seviye teknik servis açacaksanız eğer reklamınızı çok iyi yapmalısınız ve bu sektörde çevrenizi geliştirmelisiniz.

“Telefon teknik servisleri aslında çok iyi kazanıyordu. Artık eskisi kadar kazanamıyoruz. Örnek vereyim şu an dolar geçen seneye göre çarpı iki oldu. Ama biz müşteriye fiyat verirken geçen sene 200 liraya yaptığımız işi bu sene 400 liraya yapamıyoruz. Geçen sene 200 lira olduğu için biz 300 liraya yapıyoruz. Bu bizim karımızdan götürüyor. Önceden 100 lira kar ediyorsak şimdi 70 lira, 50 lira kar ediyoruz.”

telefon teknik servisleri ne kadar kazanıyor