Türk mutfağında büyük bir öneme sahip olan bazlama ekmeği, yumuşacık yapısıyla oldukça lezzetlidir. Bazlama ekmeği ile içeriği dopdolu harika tostlar yapabilirsiniz. Yapacağınız bu tostlar ise çıtır çıtır olacaktır. Buunla beraber yapımı da pratik olan bazlama ekmeği, yaparken yemek isteyebileceğiniz besinlerden biridir. Yumuşacık bazlama tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 500 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı
  • 300 mililitre ılık su

Yumuşacık bazlama nasıl hazırlanır?

Bazlama ekmeğini yapmak için öncelikle bir yoğurma kabına 500 gram un katalı ve üstüne de 1 paket Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı ekleyelim. Daha sonra biraz karıştıralım ve tekrardan üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyelim. Bütün malzemelerimizi ekledikten sonra iyice karıştırmaya devam edelim. Malzemelerimizi karıştırırken üzerine 300 mililitre ılık suyumuzu da yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Hamurumuz ele yapışan bir hal aldıktan sonra ise üzerini temiz bir bezle örtelim ve hamurumuzu mayalanmaya bırakalım. Hamurumuzun mayalanması için 1 saat yeterli olacaktır.

Hamurumuz mayalandıktan sonra ise, bir tezgaha un serpelim ve hamurumuzu biraz daha yoğuralım. Verdiğimiz ölçülerle birlikte 12 adet bazlama ekmeği yapabileceksiniz. Bu yüzden hazırladığınız hamuru 12 adet eşit parçaya ayırın. Daha sonra her bir parçayı da bir beze haline getirelim ve her bir bezeyi de merdane veya oklava ile açalım. Daha sonra açtığımız hamurların üzerini temiz bir bez ile örtelim ve 15 ya da 20 dakika kadar daha mayalanmasını bekleyelim.

İzleyin: Bazlama Tarifi – Evde Bazlama Nasıl Yapılır ? – Ramazana Hazırlık

Yumuşacık bazlama ekmeği nasıl pişirilir?

Bazlama ekmeğimizin hamuru mayalandıktan sonra, teker teker tavda pişirmemiz gerekmektedir. Arkalı önlü pişireceğimiz bazlama ekmeklerimizi pişirirken dikkat etmemiz gerekmektedir. Ancak dikkat etmeniz gereken husus ise çok fazla pişirmemeniz. Eğer bazlamanız fazla pişerse, istediğiniz yumuşaklığı elde edemezsiniz.

Bazlama nedir?

İLGİLİ MAKALE  Simit mi ekmek mi daha kalorili? (Kaynak: soru.com.tr)

Bazlama, Türk yemeklerinde kullanılan bir tür hamur işi yemeğidir. Genellikle un, su, yoğurt ve tuz gibi malzemelerden yapılır ve fırında pişirilir. Bazlamalar genellikle kahvaltıda yada ara öğün olarak yendiği yer olarak kullanılır. Ayrıca fırınınızda evde yapabilirsiniz.