Pazar akşamı çayın yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız işte tam size göre bir tarif. Pratikliğiyle zamanını almayacak aynı zamanda çayın yayında keyifle yemenizi sağlayacak. Diğer irmik helvası tarifleriyle bu tarifi karıştırmamanızı tavsiye ederim. Ağır olmadan pratik hem de bir o kadar leziz. İster içerisine dondurma ekleyerek servis edin, isterseniz sade tüketin. Şerbet derdi ile uğraşmadan direkt olarak kısa sürede hazırlayıp servis edebileceğiniz pratik sütlü irmik helvası tarifi sizlerle…

Malzemeler

Şerbeti için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Helva için

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz

Yapılışı

İlk olarak şerbeti hazırlamakla başlıyoruz. 2 su bardağı sütü derin bir tencerenin içerisine alalım ardından 1 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri alalım. Şeker eriyene denk sütü ısıtalım. Şerbeti bu esnada sadece ısıtıyoruz, kaynatma işlemi yapmıyoruz. Ardından helvayı yapmaya geçiyoruz. Orta büyüklükteki tavaya 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 su bardağı irmiği tavamıza dökelim. Tüm malzemeleri ekledikten sonra kısık ateşte rengi dönüşene dek, sabırla kavurma işlemini devam ettirelim.

Rengi dönüşmeye başlayınca üzerine 1 çay bardağı iri doğranmış cevizleri ekleyelim. Cevizleri ekledikten sonra karıştırma işlemini devam ettirelim. Bu aşamadan sonra rengi gelen helvanın üzerine ısıttığımız şerbeti yavaşça ekleyelim. Şerbeti ekleyene kadar kısık ateşte karıştıralım ve şerbeti çekmesini beklerken karıştırma işlemini devam ettirelim. Şerbetini çektikten sonra altını kapatalım ve 5 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlendikten sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Video: 💯Şerbet kaynatmadan ✅Tam kıvamında sütlü irmik helvası👌👌 pratik sütlü irmik helvası tarifi