Çay sohbetlerinin vazgeçilmez tatlılarından olan kek, birçok farklı aroma ile hazırlanabilmektedir. Kolay ve pratik hazırlanışı ile misafirlerinize ikram edebileceğiniz kekler, koyu sohbetlerinin yanında oldukça lezzetli bir hale bürünmektedir. Kek yapabilmek için ekstradan başka bir malzemeye ihtiyaç duymuyorsunuz. Evinizdeki malzemeler ile beraber kolayca kek pişirebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere, kabardıkça kabaran kek tarifi vereceğiz. Kek yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

  • 3 yumurta 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5 su bardağı un

Yumuşacık kabaran kek nasıl yapılır?

Yumuşacık bir kek yapabilmek için öncelikle uygun bir karıştırma kabı içerisine yumurta ve şeker alınır. Daha sonra bu iki malzeme, mikserin yüksek seviyesinde iyice çırpılır. Yumurta güzel bir şekilde köpürdükten sonra un ve kabartma tozunu eklememiz gerekiyor. Un ve kabartma tozu da eklendikten sonra ise karıştırma kabındaki bütün malzemeler tekrardan güzel bir şekilde çırpılır. Kek hamurumuzu hazırladıktan sonra, keki pişirmek istediğimi kek kalıbını güzel bir şekilde yağlayalım. Ardından da bu kek kalıbı içerisine hazırladığımız kek hamurunu dökelim ve önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında güzel bir şekilde pişirelim.

İsteğe bağlı olarak kek hamurunuzun içerisine ceviz, tarçın, kuru üzüm, kakao gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu karar tamamiyle size ait. Kekinizin güzel bir şekilde kabarabilmesi 40 ile 45 dakika arasında bir pişirme işlemi gerekiyor. Kekinizi pişirirken ara sıra kontrol etmenizde fayda var. yeterince kabardığını düşünüyorsanız, fırından çıkarıp soğumaya alın. Kekiniz ilk sıcaklığını attıktan sonra ise servise hazır olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

İzleyin: EN KOLAY KEK Tarifi – Çok Kabaran yumuşacık kek için izleyin – Nefis Yemek Tarifleri