Baklavalık yufkadan kısa süre içerisinde lezzetli tatlılar hazırlamak isteyenler için harika bir tarifle geldik. Oldukça pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz şöbiyet tatlısını çok sevecek ve bittikçe yapmak isteyeceksiniz. Lezzetiyle büyüleyen ve çıtır çıtır dokusuyla adeta bir şölen oluşturan şöbiyeti hazırlamak için kolları sıvayabilirsiniz…

Malzemeler;

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su (500 ml)
  • 3-4 damla limon suyu

Kaymağı için;

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

İçine ve üzerine;

  • Toz Antep fıstığı

Yapılışı;

İlk olarak şerbeti hazırlayarak işleme başlayabiliriz. Şerbet için uygun bir tencerenin içerisine 2 su bardağı toz şekeri ve 2,5 su bardağı suyu ilave edelim. Bir kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakalım ve 5 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine 1 tatlı kaşığı limon suyunu şerbetin içerisine ilave edelim. Limon suyunu şerbetin içerisine ilave ettikten sonra yaklaşık olarak 15 dakika kadar kaynatalım ve ardından şerbetin altını kapatalım. Şerbeti soğumaya bıraktıktan sonra şöbiyetin içerisindeki kaymak için uygun bir tencerenin içerisine 1 su bardağı sütü ve 2,5 yemek kaşığı irmiği ilave edelim. Malzemeleri ekledikten sonra pişirme işlemini tamamlayalım. Koyulaşıp kaynama noktasına geldikten sonra kaymağın içerisine 1 paket vanilyayı ilave edelim ve muhallebiyi karıştırmaya devam edelim. Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alalım. Baklava yufkalarının aralarına sürmek için yaklaşık olarak 150 gram tereyağını uygun bir tavanın içerisinde güzelce eritelim.

Eritme esnasında tereyağın üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizlemeyi ihmal etmeyelim. Tezgaha serdiğimiz yufkanın her tarafına gelecek şekilde tereyağını sürelim ve bu şekilde baklavalık yufkalarımız kat kat dizmeye başlayalım. Son katına tereyağı sürmeyelim. Akabinde bir bıçak yardımıyla yufkalarımızdan kareler şeklinde keselim. Kestiğimiz karelerin içerisine 1’er tatlı kaşığı hazırladığımız kaymaktan sürelim. Kaymağı sürdükten sonra bir köşeden tutarak baklavamızı üçgen formunda kapatalım.

Yufkaları kapattıktan sonra fırın tepsinin içerisine dizmeye başlayalım. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan tereyağını üzerlerine sürelim. Akabinde önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirmeye bırakalım. 30 dakikanın sonunda kızaran şöbiyetlerimizi fırından alalım ve küçük bir tepsinin içerisine dizelim. Ardından soğuk olan şerbetimizi tatlının üzerine dökelim. Şerbetini çektikten sonra direkt olarak servis edebilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Yedikçe yemek isteyeceksiniz. 15 dakikada hazır 'kaşık kaşık yemelik' enfes ve pratik bir lezzet

Video: BU TATLI AŞIRI KOLAY ve LEZZETLİ 💯 Çıtır Çıtır Şöbiyet Tatlısı Tarifi