Farklı lezzetlerde tatlı hazırlamak istiyor ancak vaktiniz dolayısıyla girişemiyor musunuz? O noktada ihtiyacınız olan tek şey bu tarifte saklı. Milföy hamurundan oldukça pratik bir şekilde hazırlayacağınız profiterol tatlısını bir kere yaptığınızda müptelası olacaksınız. Lezzetiyle büyüleyen ve pratikliğiyle mest eden pratik profiterol tatlısı için kolları sıvayabilirsiniz. İşte leziz tatlı için gerekenler…

 Malzemeler;

  • 1 paket milföy (10 adet)

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Çikolata sosu için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 500 ml süt
  • 60 gr sütlü çikolata

Yapılışı;

ilk olarak 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile güzelce çırpalım ve krem şantinin hazır olmasını sağlayalım. Hazır olan krem şantiyi kenarda bekletelim. Akabinde tatlının muhallebisini hazırlamaya başlayabiliriz. Muhallebisi için uygun bir tencerenin içerisine 4 su bardağı sütü, 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim. Malzemeleri tencerenin içerisine ilave ettikten sonra şöyle bir karıştıralım ve ocağa alarak kıvam alana dek pişirme işlemine başlayalım. Yoğunlaşıp göz göz olana dek pişirme işlemini devam edelim. Akabinde yoğunlaşan muhallebinin içerisine 1 paket vanilyayı da ilave edelim ve vanilyanın muhallebini içerisinde karışmasını sağlayacak şekilde karıştıralım. Ardından muhallebiyi soğuması için kenara bırakalım. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine hazırladığımız krem şantiyi ilave edelim ve pürüzsüz bir kıvamda olana dek muhallebiyi güzwelce çırpalım. Şanti ilavesinden sonra tatlımız hazır hale geliyor üzerini streç film ile kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.

Bu esnada bizde çikolata sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz. Çikolata sosu için uygun bir tencerenin içerisinde 500ml süt ve 1 paket hazır çikolata sosunu karıştırarak pişirmeye başlayalım. Çikolata sosu piştikten sonra 60 gram çikolatayı da ilave edelim ve çikolata eriyene dek karıştırma işlemine devam edelim. Çikolata sosu da hazır olduktan sonra soğuması için sosumuzu kenara alalım. Bu esnada milföyleri hazırlamaya başlayabiliriz. Milföyleri tezgahın üzerine alalım ve 8 kare olacak şekilde güzelce keselim. Kestiğimiz milföy parçalarını fırın tepsinin içerisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirelim. Ardından pişen milföylerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra elimizle güzelce ufalayalım ve dikdörtgen borcamın alt tabanına serelim.

İLGİLİ MAKALE  İddia ediyorum bu ıslaklıkta bir kek daha önce yemediniz! 'Pastane usulü' muhteşem soslu ıslak kek

Akabinde muhallebimizi ufaladığımız milföyün üzerine dökelim. Muhallebinin üzerine de diğer milföy hamurlarını güzelce dizelim. Dizme işlemini tamamladıktan sonra hazırladığımız çikolata sosunu da ilave edelim. Tatlımızı 1-2 saat boyunca buzdolabında dinlendirelim. Akabinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Video: BORCAM DOLUSU PROFİTEROL TADINDA ŞİPŞAK TATLI 😍🔝