Su insan için olmazsa olmazlardan biridir. Her ne kadar oksijene ihtiyaç duyuyorsak da su için de aynı şeyler geçerli. Ancak su içmenin de bazı kuralları mevcut. Özellikle yemek yerken su içmenin belli başlı kuralları bulunmaktadır. Bu yazımızı okumaya devam ederek, yemek sırasında su içip içmemenizi öğreneceksiniz.

Ağız kuruluğu yaratmakta

Yanlış duymadınız. Yemek sırasında su içmek, ağız kuruluğu yaratmakta. Çünkü tükürük bezleri, yemeklerimizin içerdiği sıvıya göre salgılanıyor. Ancak yemek sırasında su içerseniz, tükürük bezleriniz çalışmaz. Bu yüzden de ağzınız kuruyabilir. Bu yüzden yemek sırasında su içmemelisiniz. Ayrıca ağız kuruluğu, ağızda kötü koku olmasına neden olabiliyor. Bu da ağız kokusu yapmakta. Bu yüzden yemek sırasında su içmemeli ve yemek yedikten yarım saat sonra su içmelisiniz.

Bütün bunlarla beraber bazı insanlar, yemekle birlikte içtikleri suya limon dilimi koymakta. Ancak bu durum, sudaki asit seviyesini arttıracaktır. Bu yüzden bu tür yöntemleri yemekten en az yarım saat sonra yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Sindirimi zorlaştırıyor

Yemek sırasında su içmek, mide asitini arttırmaktadır. Ayrıca yemek sırasında su içmeniz tükürük bezlerinin çalışmasını azalttığından, salgıladığınız tükürük azalıyor. Bu durum da midenizdeki enzimlerin salgılanmasını engelliyor. Bu yüzden yemek sırasında su içerseniz, yediğiniz yemekleri sindirmeniz oldukça zor olacaktır. Kısacası mideniz yemekleri sindirmek için zayıf sinyaller alır ve bu durum sizde şişkinliğe yol açar.

Besinlerin emilimini yavaşlatır

Yemek sırasında su içmenin mide asitini arttırdığını biliyoruz. Midenizdeki doğal asit seviyesi arttığı için de vücudunuz daha az vitamin ve daha az mineral emecek. Bu yüzden de besinlerin emilimi hem azalıcak hem de yavaşlıyacaktır.

Yediğiniz besinlerin emilimi yavaşladığı için, yemeklerden istediğiniz fayaları alamayabilirsiniz. Bu yüzden doğal bir tedavi aracı olarak yemekleri kullanıyorsak, tedavi sürecimizi uzatabiliriz.

Mideniz ekşiyebilir

Mide ekşimesi çok sinir bozucu olabiliyor. Maalesef hayat kaynağı suyu yemek yerken içerseniz de mideniz ekşiyebilir. Bu yüzden yemek yerken su içmemenizi öneriyoruz. Çünkü su içtiğinizde yemekle birlikte çok daha fazla baskı yapacaksınız. Bu baskı sonucunda da mide ekşimesi yaşayabilirsiniz.