Tırnak mantarı sorunu herkesin karşılaşabileceği bir sağlık sorunudur. Bu ve bunun gibi sorunların ortaya çıkması sebepleri ile ise insanlar ilaçların ve kimyasalların yardım etmesi için uğraşlara başlarlar. Ancak uzun süren tedavilerin sonucunda bazı ilaçlar bazı insanlar için doğru tedavi olmayabilir ve tırnak mantarı sorunundan kurtulmak yerine sorun iyice büyüyebilir. Ancak yeni ortaya çıkan bir yöntem ile tırnak mantarından tamamen ve doğal bir şekilde kurtulmak mümkün.

Tırnak mantarı neden olur?

Tırnak mantarı sorunu, temelde bir enfeksiyon hastalığıdır. Tırnakta bakımın yetersiz olması ya da dış enfeksiyonlar ile ortaya çıkar. Genel olarak maya ya da küf mantarı türü olarak kabul edilen bu sorun bazen kişinin bakımı ne kadar detaylı da olsa görülebilir. Bu gibi durumlarda ise genellikle ayak tırnaklarında mantar enfeksiyonları görülmeye başlanır. Sporcularda yaygı şekilde görülen bu hastalık kan dolaşımı yavaş bireylerde de meydana gelebilir. ayağın aşırı terlemesi ve bu terin dışarı atılamaması sonucunda tırnaklarda mantar oluşumu gözlemlenir. Tırnak mantarı ortaya çıktığında ise bu durumu anlamanızı sağlayacak bazı belirtiler vardır.

Tırnak mantarı belirtileri nelerdir?

Tırnak mantarı oluşumu başladığı zaman, tırnaklar doğal rengini kaybederek sararmaya başlar. Beyaz, sarı ve kahverengi renkler arasında sırayla görülmeye başlanan mantar aynı zamanda kötü bir koku da bırakır. Tırnak mantarı oluşumunun başında aynı zamanda tırnaklar kolay dağılan, pürüzlü, ufalanmış ve kırılgan bir yapıya döner. Diyabet ve şeker hastalığı olan bireylerde de yaygın bir şekilde ortaya çıkabilir.

Tırnak mantarından kurtulmak çok kolay

Tırnak mantarı sorunundan kurtulmak için çoğu birey kimyasal olarak satılan ilaçlara ya da bakım ürünlerine yüksek miktarda paralar ödemektedir. Ancak bu durumları ortadan kaldıracak ve kesin bir tedavi olarak akıllarda kalacak bir yöntem olduğunu söylemek herkes için rahatlatıcı olacaktır. Tırnak mantarını tedavi etmek için hem pratik he de doğa yöntemler kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerden en güçlüsü ise tarçın yağı kullanımı olarak karşımıza çıkıyor.

Tırnak mantarına tarçın yağı kullanın

Tırnak mantarı sorunu görülmeye başladığı zaman bu durumu öncelikle doktorunuz ile iletişime geçerek teyit etmek önemlidir. Ardından ise doğal bir yöntem olan tarın yapı kullanımı ile tırnak mantarını tedavi edebilirsiniz. Oldukça kolay bir kullanımı olan tarçın yağı aynı zamanda sağlıklı bir yağ çeşidi olarak karşımıza çıkar. İçerdiği sağlıklı bileşenler sayesinde tarçın yağı mantar ve enfeksiyon oluşumlarının sökülmesinde rol oynar. aynı zamanda tarçın antioksidan seviyesi yüksek bir baharattır. Bu sayede de tarçın tırnak mantarını sadece geçirmez, bir daha gerçekleşme ihtimalini de neredeyse tamamen ortadan kaldırır.

İLGİLİ MAKALE  Tırnak mantarına dikkat! Kalıcı ojede tehlike için uzmanlar uyardı (Kaynak: soru.com.tr)

Tarçın yağı kullanarak tırnak mantarı sorununun tedavi et ek için iki yol izleyebilirsiniz. Bu yollardan ilki olarak birkaç damla tarçın yağını tırnak mantarı oluşumu bulunan tırnağa damlatmak ve tamamen etki etmesi için bu bölgeye masaj yaparak bekletmek şeklinde uygulayabilirsiniz. Bir diğer yöntemde ise ayaklarda oluşan tırnak mantarını tedavi etmek kolaylaşıyor. Bir leğen ya da geniş kabın içerisine ılık su doldurun ve ayaklarınızı bu suyun içerisine koyun. Ardından yalnızca 8-10 damla kadar tarçın yağını suya damlatın ve 30 dakika kadar ayağınızı bu suda bekletin. Düzenli olarak kullanımda bu iki yöntemle de tırnak mantarı sorunundan sonsuza dek kurtulabilirsiniz.