Kalp, damar sağlığı başta olmak üzere hemen hemen birçok hastalığın mucizevi tedavisi olan sarımsak ve limon ikilisiyle hazırlanan kürün faydaları saymakla bitmez. Ayrı ayrı kullanıldığında bile tam bir ilaç, antioksidan etkisi olan limon ve sarımsağın birlikte kullanıldığında iyi gelen en yaygın özelliği yağ yakımını hızlandırmasıdır. Gelin sarımsal ve limon kürünün hangi dertlere deva olduğunu birlikte öğrenelim…

Sarımsak ve limon kürü neye iyi gelir?

Damar sertliği, damar tıkanıklığı, damar yağlanması ve tabii tansiyon gibi sağlık problemleri başta olmak üzere zayıflamaya yardımcı olan limon ve sarımsak kürü adeta bir şifa kaynağı. Damar tıkanıklığını önlerken, tıkanan damarların açılmasında da büyük etkisi vardır bu kürün. Her çeşit romatizma ağrılarını geçirirken, kireçlenme durumunun oluşmasını engeller. Kolestrolü düşürür ve zararlı yağların yakılmasını sağlar. Vücudun bağışıklık sisteminin dinç kalmasını sağlayarak, strese bağlı oluşan cilt alerjilerinin önüne geçer. Vücudu tonksinlerden arındırır. Vücudu genç tutmaya yararken, vücuttaki şeker oranını dengeler. Vücutta oluşan ödemle savaşır ve ödemin giderilmesinde etkili olur. Böbrek ve safra taşlarının giderilmesinde oldukça etkilidir. Felç, inme gibi durumların yaşanmasını engellemeye yarar. Beyin hücreleri ve tüm sinir sistemlerini tedai edici özelliktedir. Kalp krizi etkisiyle birlikte, kalbin daha genç olmasını sağlar.

Limon Sarımsak Kürünün Malzemeleri:

  • 2 lire saf limon suyu
  • 40 diş sarımsak
  • 2 litrelik cam kavanoz

Limon sarımsak kürü nasıl yapılır?

Bu kürü hazırlamadan evvel, limon sarımsak kürüyle alakalı bir püs noktası bulunmaktadır. Limon, sarımsak kürünü hazırlarken, karanlık bir ortam tercih edilmelidir. Limonun ışıkla teması sonucu, içerisindeki faydaların azaldığı belirlenmiştir. İlk olarak sarımsaklar kabuklarından ayrılır. Akabinde, kabukları soyulan sarımsaklar havanın içerisinde iyice ezilir. Cam kavanozun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin. Akabinde, kavanozun içerisine yeterli miktarda, limonu çekirdekleriyle birlikte sıkın. Tüm malzemeleri kavanozun içerisinde topladıktan sonra, kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu siyah bir poşetin içerisine koyarak muhafaza edebilirsiniz. Bu aşamalardan sonra yapmanız gereken 25 gün boyunca, karışımı sallamanız gerekmektedir. 25 günün sonunda limon ve sarımsak kürünüz hazır hale getirecektir.

Limon sarımsak kürü nasıl tüketilmelidir?

Sarımsak, limon kürünü tüketmeden evvel her gün çalkalamanız gerekmektedir. 25 günün sonunda hazır olan kürü, sabah kahvaltıdan 30 dakika önce tüketmeniz gerekmektedir. 25 gün bu şekilde uyguladığınız kürün ardından, 10 gün ara vermeniz gerekmektedir. Sonrasında 25 gün tekrar yapabilirsiniz. Her gün aynı saatlerde içmeniz daha etkili sonuç vermenize sebep olacaktır. Bu kürün içerisine başka herhangi bir maddenin eklenmesi, kürün etkisini yitirmesine sebep olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Her derde deva! Bir tutam limon kabuğundaki mucizeler (Kaynak: soru.com.tr)

Limon sarımsak kürünün herhangi bir zararı var mıdır?

Limon, sarımsak kürü tansiyon düşüklüğüne neden olduğu için, düşük tansiyona sahip olan kişilerin bu kürü uygulamaları önerilmemektedir. Aynı zamanda, tansiyon ilacı kullanan insanlarında bu kürü doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.  Limon ve sarımsağın oluşturduğu bileşenler, mide yanmasına sebep olabileceği için mide problemi yaşayan insanlarda kullanılmaması önerilir. Alerjik reaksiyonlara bağlı olarak, baş ağrısı yapabilmektedir.