Hemen hemen her kadın cildinin sağlıklı ve pürüzsüz bir görüntüde olmasını ister. Bu görüntüde olmasını sağlamak cilde gerekli ve düzenli bakımların sağlanması gerekir. Düzenli olarak cilt bakımının sağlanması, kişinin sağlıklı ve bakımlı bir görünümde olmasını sağlamaktadır. Cildin ihtiyacı olan bakımı cilde sağlamak için, cilt analizlerinin doğru yapılması gerekir. Cilt tipinizin nasıl olduğunu bilerek, cilt tipine uygun bakımların yapılması çok daha sağlıklı bir görüntünün oluşmasına yardımcı olacaktır. Sağlıklı ve pürüzsüz bir görüntüde cildin oluşması İçin ünlü modacı Tülin Şahin şu yöntemleri önerdi. İşte Tülin Şahin’in herkesten gizlediği o güzellik formülleri…

Pürüzsüz cildin sırrı bu formüllerde gizli!

Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için gerekli uygulamaların düzenli olarak yapılması gerekir. Bu uygulamaları düzenli olarak gerçekleştirmek kişinin cildinin çok daha bakımlı ve sağlıklı bir görüntüde olmasını sağlayacaktır. Pürüzsüz bir görüntü için ünlü modacı Tülin Şahin oldukça etkili bazı uygulamalarda bulundu. Bu yöntemleri düzenli olarak uygulamanız cildinizin sağlıklı olmasına yardımcı olurken, cildinizin de yaza  hazır olmasına yardımcı olacaktır. Güzelliği ve çarpıcı fiziği ile dikkatleri üzerine çeken Tülin Şahin’in cilt sağlığı için önerdiği bu uygulamaları yapmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Yaz aylarına girmeye başladığımız şu günlerde, cildin büyük bir kısmı yağlanmaya ve cilt yüzeyinde yağlanma dolayısıyla sivilce ve akne problemlerinin oluşmasına neden olmaktadır. Bu durumları engellemek ve cildin her zaman sağlıklı ve pürüzsüz bir görüntüde olmasını sağlamak amacıyla modacı Tülin Şahin bazı önerilerde bulundu. İşte o yöntemler…

  • Yaz aylarının geldiği bu dönemlerde cilt yüzeyinde yağlanmalar ve ciltte akne sivilce gibi problemler yaşanmaktadır. Bu gibi durumlar oluşmaya başladığı için içerisinde krem ya da herhangi bir yoğun madde bulundurmayan su bazlı ürünlerin kullanılmasına ve cildimize sürdüğümüz tüm ürünlerin su bazlı olmasına önem vermemiz gerekir. Kış aylarında kullandığımız yoğun ve kalıcı cilt ürünlerinin kullanılması, cilt yüzeyinde akmalara ve cildin parlak kötü bir görüntüde olmasına neden olacaktır.
  • Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde cilt temizleme jelleri oldukça önemlidir. Günlük olarak her akşam cildi, cilt tipinize uygun temizleme jelleriyle temizlemeniz cildin tüm gözeneklerinin açılmasını sağlarken, cildin derinlemesine temiz olmasını sağlamaktadır. Cilt yüzeyi bu aylarda çok fazla yağ üreteceği için düzenli olarak temizleme jeli kullanmak, cildin yağ dengesinin nötralize olmasına yardımcı olacaktır. Düzenli olarak her akşam cildinizi jel ile temizleme ve cildinizi hafif bir nemlendiriciyle nemlendirmeye özen gösterin. Bilhassa makyaj sonrasında bu temizleme uygulamalarını kesinlikle uygulamanız gerekir.
İLGİLİ MAKALE  Cildinizi 5 yaş 'gençleştirmenin' 5 yolu

  • Hafta da bir kez kullandığınız peeling uygulamalarını hafta da iki kez uygulamaya başlayabilirsiniz. Peeling uygulamasında önemli olan hususlar, cilt tipine uygun peelingleri seçmek önemlidir. Cilt yüzeyinizde büyük gözenekler bulunuyorsa bu noktada cilt gözeneklerinizin büyüklüğüne göre sert granüllerin tercih edilmesi önemlidir. Cildi temizlemek ve cilt yüzeyindeki yağ dengesini sağlamak amacıyla kullanılan jel gibi peeling uygulaması önemlidir. Düzenli olarak peeling uygulamasında bulunmak cildin derinlemesine temiz olmasını sağlarken cilt formunun güzelleşmesine ve cildin sağlıklı pürüzsüz bir görüntüde olmasına yardımcı olacaktır. Bu uygulamaları bu dönemlerde uygulamaya başlamanız cildin yaza hazır olmasını ve tüm yaz boyunca sivilce, akne gibi problemler yaşamadan pürüzsüz bir cilt ile geçirmenize yardımcı olacaktır.

Video: Tülin Şahin Cilt Bakımını Nasıl Yapıyor?