Son dönemlerde popüler olan ürünler arasında yer alan kil maskesi, hemen hemen herkesin bir dönem dilinden düşmeyen hatta televizyon haberlerinde bile gördüğümüz bir üründü. Kişinin sivilce probleminin iyileşmesine yardımcı olduğu söylenilen ve bilhassa yüzde çıkan sivilce ve akne problemlerinin gitmesine yardımcı olan kil maskesinin ne işe yaradığını ve bu kil maskesini kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için derledik. İşte kil maskesi nasıl kullanılır ve kil maskesinin cilt yüzeyindeki etkileri…

Kil maskesi nedir?

Volkanik bir taştan oluşturulan kil, tamamıyla içerik itibarıyla doğal bir malzemedir. Gül suyu, su ya da farklı çeşitli bileşenler ile harmanlandığında çamur kıvama gelen kil minerallerinin zenginleşmesi dolayısıyla kişinin sağlıklı bir cilde ulaşmasına yardımcı olan cilt maskesine evrilmektedir. Düzenli ve doğru kullanımı sağladığında tüm gözeneklerin açılmasına yardımcı olan kil maskesi, cildin arınmasına yardımcı olurken, cilt yüzeyinde oluşan sivilce ve akne probleminin geçmesine de yardımcı olmaktadır. Kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olan kil maskesi aynı zamanda, kişinin yaşlanmasının da önüne geçmektedir. Siyah noktaların cilt yüzeyinden derinlemesine temiz olmasını sağlayan kil maskesi, doğru kullanıldığında oldukça etkili bir maskedir.

Kil maskesi ne işe yarar?

  • Kil maskesinin doğru ve yeterli miktarda kullanılması, kişinin gözeneklerini açmaya yardımcı olurken, cildin derinlemesine temiz olmasını sağlamaktadır.
  • Ciltte bulunan ölü derinin temizlenmesine yardımcı olan kil maskesi, cildin ölü deriden arınması için oldukça etkili bir peeling görevi görmektedir.
  • Doğru ve yeterli miktarda kullanılan cilt maskesi, cildin arınmasına ve parlamasına yardımcı olmaktadır.
  • Düzenli kullanımı sağlandığında yaşlanma karşıtı olan maske, cildin sıkılaşmasına da yardımcı olmaktadır.

  • Cilt yüzeyinde bulunan akne, sivilce ve siyah nokta probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olurken aynı zamanda sivilce oluşumunu da engellemektedir.
  • Yeterli ve düzenli kullanımı sağlanan kil maskesi, cilt yüzeyinde oluşan lekelerin açılmasına cildin net bir renkte olmasını sağlamaktadır.
  • Kan dolaşımının hızlanmasını sağlayan kil maskesi, kişinin yüzündeki kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak yaşlanma probleminin önüne geçmektedir.
  • Bilhassa göz çevresinde oluşan kırışıklıkların geçmesine yardımcı olan kil maskesi, kırışıklık probleminin geçmesine yardımcı olmaktadır.
İLGİLİ MAKALE  Doğal mucize keçi sütü sabunun faydaları, kullanımı ve etkileri

Kil maskesi evde nasıl hazırlanır?

Evde cilt maskenizi oluşturmak amacıyla yapacağınız kil maskesini hazırlarken ihtiyacınız olan elementler bir miktar saf kil ve gül suyu ya da su içermektedir. Gül suyu ve normal suyu kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda papatya suyu ve maden suyu gibi bileşenleri de maskenizi yaparken kullanabilirsiniz. Cildinize en uygun ürünü seçmeniz bu noktada önemlidir. Uygun bir kasenin içerisinde dilediğiniz iki maskeyi karıştırın ve macun kıvamına getirin. Ardından hazırladığınız maskeyi cildinize ince bir katman olarak uygulayın. Uygulamanın ardından yaklaşık 15 – 20 dakika sonra maske yüzeyinde çatlamalar meydana gelecektir. Bu çatlamalar yüzünüzü yıkamanın zamanı geldiğine işaret etmektedir. Cildinizden maskeyi temizlerken tüm gözeneklerin temizlendiğinden emin olmak adına sıcak suyla nemlendirilmiş bir havlu ya da temizleme süngeri kullanmanız önemlidir. Bu uygulama tüm gözeneklerin derinlemesine temiz olmasını sağlarken, cildin çok daha berrak ve sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

Kil maskesi kaç günde bir uygulanmalı?

Kil maskesi içeriğinde doğal bileşenler bulundursa dahi, haftadan 1 den fazla uygulanması cilt yüzeyinde tahrişin oluşmasına neden olacaktır. Cilt yapı olarak hassas bir formda olmasından mütevelli cildi yormayacak bileşenli ürünleri, uygun zamanlarda yapmak cilt sağlığı için önemlidir. Dolayısıyla evde kil maskenizi kendiniz hazırlıyorsanız mümkün mertebe hafta 1’den fazla kil maskesini uygulamamaya özen gösterin. Kil maskesinden sonra cildinize uygun bir nemlendirici krem uygulamak cildin sağlığı için önemlidir.

Video: Çağla | Cilt Bakımı Rutinim – Kil Maskesi | Güzellik – Bakım