Sağlıklı olabilmek ve sağlıklı yaşayabilmek için pek çok formül bulunmaktadır. Bu formüllerin doğru tüketilmesi sağlıklı olmanıza yardımcı olurken aynı zamanda kronik hastalıkların önüne geçerken yeni hastalıkların da oluşmasına engel olmaktadır. Bu sağlıklı besinler sınıfında yer alan keçiboynuzunun bilinen bilinmeyen pek çok faydası ve yararı bulunmaktadır. İçerdiği besin değerleri açısından adeta sağlık deposu olan keçiboynuzunu yoğurt ile karıştırdığınız mucizevi bir küre dönüşüyor. Bilhassa düzenli tüketildiğinde büyük bir şifa deposuna dönen bu ikilinin faydaları da saymakla bitmiyor. Sağlıklı beslenen insanların tatlandırıcı niyetine kullandığı keçiboynuzu tozunu yoğurt ile karıştırdığınızda bakın ne gibi sonuçlar doğuruyor? İşte keçiboynuzu ile yoğurta dair bilinmeyen tüm detaylar…

Keçiboynuzu ile yoğurt tüketildiğinde ne gibi etkiler doğurur?

Kemik sağlığı için en büyük dayanaklardan bir tanesi olan potasyum zengini yoğurt ile, antioksidan ve şeker düzenleyici, kansızlık giderici yoğurdu karıştırıp tükettiğinizde adeta bir savaş mekanizmasına dönüşüyor. İçerdikleri besin değerleri dolayısıyla pek çok konuda büyük avantajlar sağlayan bu ikilinin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Keçiboynuzunun bilinen en etkili faydalarından bir tanesi kemikleri güçlendirme noktasındaki avantajlarıdır. Bilhassa kadınlarda, ileriki yaşlarda meydana gelen kemik erimesinin büyük ölçüde önüne geçen keçiboynuzu, içerdiği yoğun miktarda kalsiyum özelliği sayesinde aynı zamanda çocukların da kemik gelişimleri için büyük etkilere sahip oluyor.
  • Yaşanılan gribal enfeksiyonlarla mücadele ederken, oluşan balgamın sökülmesine doğal yolda müdahale eden keçiboynuzu, üst solunum yolunun da açılmasını ve daha rahat nefes alabilmeyi sağlıyor.

  • Keçiboynuzunun içerisindeki bileşenler sayesinde, içeriğindeki pos kabızlığın önüne geçerek, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı oluyor.
  • Kötü alışkanlıkların başında gelen sigaranın vücutta açtığı tahribatların temizlenmesine ve vücudun yenilenmesine yardımcı oluyor.
  • Akciğerlerin güçlenmesine yardımcı olan keçiboynuzu tozu ile yoğurdu karıştırıp tükettiğinizde, vücudunuzun direnci artmış oluyor.
  • Tansiyonla birebir mücadele eden keçiboynuzu, tansiyon seviyesinin denge tutulmasına yardımcı oluyor.
  • İçerisinde barındırdığı doğal polifenol ve antioksidan bileşenleri sayesinde, kanser hücrelerinin oluşmasında önleyici bir güç olarak görülürken, kanser hücrelerinin de yayılmasına engel oluyor.
  • İçerisinde yüksek miktarda fosfor, kalsiyum ve gallik asit bulunduran keçiboynuzu, bu bileşenleri sayesinde çocuk felcinin önüne geçmeye yardımcı oluyor.
  • İshali tedavi etmekte birebir olan keçiboynuzu, içerisinde bulunduğu doğal şeker sayesinde dışkının kalınlaşmasına yardımcı olmaktadır. Bu özelliği sayesinde, yetişkinlerde ve çocuklarda ishal probleminde kullanılması öneriliyor.
İLGİLİ MAKALE  Üzüm hangi aylarda yetişir?

Keçiboynuzu neden tüketilmelidir?

İnsan sağlığına pek çok faydası bulunan keçi boynuzun tüketilmesi oldukça önemlidir. Özellikle diyet yapanlar ve şekersiz tarifler deneyen insanların kesinlikle tercih etmesi gereken besinler arasında yer alan keçiboynuzu, diyetlerin de vazgeçilmez öğelerindendir. Düşük şeker ve içeriğinde yağ bulundurmayan keçiboynuzu, diyetlerde kullanılması kilo verirken aynı zamanda tatlı ihtiyacının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda keçiboynuzun içerisinde bulunan  A ve B2 gibi vitaminlerin olması kişinin cilt ve göz sağlığını da olumlu yönde etkilediği yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.  Bunların yanı sıra keçiboynuzu;

  • Ağız sağlığı için oldukça önemlidir.
  • Üst solunum başta olmak üzere, astım ve bronşların açılmasına yardımcı olur.
  • Alerji tedavisinde kullanılmasıyla meşhurdur
  • Oldukça güçlü bir antioksidan deposudur.

Sağlık açısından pek çok faydası bulunan keçiboynuzunu diyet yapanlar da aynı zamanda rahatlıkla tüketebilir. Hazırladıkları sağlıklı kek ve tatlı toplarına dahil ederek, şeker ihtiyaçlarının bu doğal bileşenlerden karşılayabilirler. Tatlı zevkine doyarken aynı zamanda kilo almanın önüne geçen keçiboynuzu tozunu birbirinden farklı pek çok tatlı tarifinde kullanabilirsiniz. Bu tatlı tariflerinden bir tanesini sizler için aşağıya bıraktım…

Video: Keçiboynuzu Unlu Kek Nasıl Yapılır? I Keçiboynuzu Unlu Kek Tarifi