Özellikle geçen yıl popülerliği kat ve kat artan karınca yumurtası yağı hakkında bilinen çok az bilgi var. Bu da yağın kullanıcı sayısının hala düşük olma sebeplerinden sayılıyor. Doğada kendiliğinden bulunan ve birçok sağlık sorununa iyi gelen yağlar son yılların gözde ürünleri olarak yerlerini alırken, karınca yumurtası yağı kulaktan kulağa yayıldıkça kafalarda soru işaretlerine yer bırakmaya başladı. Karınca yağı yumurtasının ne olduğu, nasıl yapıldığı ve nelere iyi geldiği ise merak edilenler arasında.

Karınca yumurtası yağı nedir?

Karınca yumurtası yağı özellikle İran ve Orta Doğu coğrafyasında kadınlar tarafından istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan bir yöntem. Aslında çok uzun surelerdir kullanılan bu ürün ülkemizde is son zamanlarda sosyal medyanın gücü sayesinde duyulmaya başlandı. Cilt bakımına dikkat edenler için ortak bir sorun olan istenmeyen tüylere kesin bir çözüm gözüyle bakılan karınca yağı yumurtası, tüyler alındıktan sonra vücuda sürülen bir yağ.

Karınca yumurtası yağı faydaları

İlk kullanım yerinin İran olduğu bilinen karınca yumurtası yağı cilt bakımında kullanılan bir doğal kozmetik ürünü. Vücuda sağladığı faydalar ise şu şekilde:

  • Düzenli bir şekilde kullanımı sonrasında karınca yumurtası yağı vücutta çıkan tüylerin çıkma hızının yavaşlamasına, tüylerin azalmasına ve zamanla tüy sorununun sona ermesine yarıyor.
  • Karınca yumurtası yağı cildin beyazlamasına imkan sağlıyor.
  • Cildin daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazanmasına imkan sağlayan karınca yumurtası yağı aynı zamanda deri altına işleyerek cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlıyor.

Karınca yumurtası yağı nasıl kullanılır?

Lazer ip ve ağda gibi cilt üzerinde çıkan tüylerin temizlenmesi işlemleri belirli bir süre sonra tekrar çıkan tüyler için tekrar edilen işlemlerdir. Karınca yumurtası yağını bu işlemlerden sonra 30 dakika kadar bekleyerek kullanabilirsiniz. Beklenmesinin sebebi alerjik reaksiyonları önlemektir. Aynı zamanda karınca yumurtası yağı kullanılmadan önce cildin kurulanması önemlidir. Karınca yumurtası yağı kullanımı için en uygun vakit ise gece olacaktır. Uyumadan önce cildinize ince bir tabaka halinde sürdüğünüz karınca yumurtası yağı tüm gece boyunca cildinize işleyecek ve faydalarını arttıracaktır. Sabah uyandığınızda ise vücudunuzu temizleyerek yağdan geriye kalanları çıkarabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Yaşlanmayı geciktiren siyah pirinç nedir? (Kaynak: izlehaber.com)

Karınca yumurtası yağı nasıl elde edilir?

Dünya çapında karınca yumurtası yağı en çok İran daha sonra ise Suriye, Suudi Arabistan ve bazı uzak doğu ülkeleri tarafından az da olsa üretimi yapılan bir yağ çeşididir. Özellikle sıcak çöllerde büyük karınca yuvalarından toplanan yumurtalar şirketler tarafından alınarak sıkılması yöntemi ile yağı çıkarıldıktan sonra satışa sunuluyor. Evde hazırlanamayacak bu yağın nereden ve nasıl alınacağına dikkat edilmesi gerekiyor. Mutlaka doğal ve gerçek olanı almaya özen gösterin.

Karınca yumurtası yağı zararları ve yan etkileri

Karınca yumurtası yağına karşı vücudun alerjik reaksiyon gösterme ihtimali vardır bu nedenle kullanmadan önce yan etkilerine ve cildinizin hassaslığına göre bu maddeye karşı alerjiniz olup olmadığına dikkatlice bakmanızda fayda var. En çok bilinen yan etkileri ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Ciltte yanma hissi ve tahriş olma
  • Normalin üzerinde ve geçmeyen kaşıntı
  • Ciltte kabarma ve kızarma izleri
  • Kıl kökü iltihabı
  • Tüylerde gözle görülür bir artış