Kendimizi zaman zaman yorgun ve bitkin hissederiz. Bu durum halsizliğin başlangıcıdır. Yaşadığımız yorgunluk ve bitkinlik bir süre sonra halsiz kalmamıza sebep olacaktır. Halsizliğin sebepleri arasında mentalitedeki enerji düşüklüğü de etkili olabilir.

Bu durum insanın kendisini sıkkın ve halsiz hissetmesine neden olur. Bazen yerimizden kalkmak istemez hatta kalkmaya üşeniriz. Bu gibi durumların asıl kaynağı kansızlık sorunu yaşamamızdır. Bu durumda kandaki vitamin eksikliklerinin belirlenmesi de gerekecektir. Aynı zamanda yaşam tarzı değişikliği yapmak da halsizliği gidermenin en etkili yoludur.

Halsizliğin Sebepleri Nelerdir?

Yaşam içinde akıntıya kapılıp gittiğimiz ve yaptığımız işe adapte olduğumuz zaman yorulup yıprandığımızı anlamayız. Bu durum oturup kendimizle başbaşa kaldığımızda farkedilen bir gerçektir. Birdenbire halsiz ve yorgun olduğumuzu hissetmemiz çoğumuzun yaşadığı bir durumdur. Kendimizi dünya yıkılmış da biz altında kalmışız gibi hissederiz. Bu durum halsizliğin başlangıcıdır. Halsizliğin sebepleri arasında;

  • Hava değişimleri,
  • Stres,
  • Yorgunluk,
  • Gelecek kaygısı,
  • Psikolojik etmenler,
  • Anksiyete,
  • Yoğun geçen iş ve çalışma dönemleri,
  • Kansızlık

Gibi sebepler bulunur. Bu sebeplerin büyük çoğunluğu psikolojik olarak bizleri etkiler. Bazen sıkıldığımız zamanlarda bile kendimizi halsiz hissetmemiz mümkündür. Etrafımızdaki insanların tavır ve davranışları hatta konuşmaları bile bizleri halsiz hissettirebilir.

Halsizlikten Kurtulmak Mümkün Mü?

Halsizlik bazı insanların doğasında vardır. Canları bir şey istemez ve kendilerini olaylardan soyutlamayı tercih ederler. Bu gibi durum yaşayanların kendi egoları halsizlikten kurtulmalarına izin vermez. Ancak gerçek bir sebep yüzünden halsizlik yaşayanların bu durumdan kurtulmaları mümkündür. Halsizliğin sebebi mental bir olaydan kaynaklanıyorsa bu sebep ortadan kaldırıldığında halsizlik de bir süre sonra yok olacaktır.

Halsizlik Bir Hastalık Habercisi Mi?

Çoğu kişi için yaşanan iç sıkıntısı halsizliğe yol açar. Bu durum aslına bakıldığında bir hastalık belirtisidir. İç sıkıntısı psikolojik bir sorundur. Kişiler yaşamış oldukları sorunları ve strese güç yetiremiyorlar ve bu durumu bünyeleri kaldırmıyordur. Bu soruna çözüm yolu bulmak için ise yaşam tarzı değişimi gerekir. Hayatlarından memnun olmayan insanların bir kısmı da halsizlik sorunu yaşayabilir. Etrafındaki insanların yükünden yorulan kişilerin de halsizlik sorunu yaşadıkları bilinir.

İLGİLİ MAKALE  Yorgunluğa iyi gelen 4 bitkisel çay (Kaynak: soru.com.tr)

Halsizlik Yaşayan Kişiler Psikolojik Olarak Hasta Mı?

Halsizlik sorunu için yalnızca psikolojik bir sorundur demek doğru olmayacaktır. Bu durum fiziki anlamda sağlıkla ilgili bir sorunun varlığını da ortaya çıkarabilir. Vücutta hücre yıkımı ya da vitamin eksikliği yaşayan kişilerin de oldukça halsiz kaldıkları bilinir. Bu durum kötü bir hastalığın da habercisi olabilir. Kanser, diyabet, tansiyon ve kalp hastalarının da halsizlik sorunu yaşadıkları tespit edilmiştir.

Halsizlik Sorununa Karşı Neler Yapılabilir?

Halsizlik ile can sıkıntısı yaşamak birbiriyle ilintili iki etmendir. Bu durumun gerçek anlamda bir yorgunlukla ilgisi yoksa ortaya psikolojik veya fiziksel hastalıklar çıkar. Bu soruna karşı;

  • Yaşam tarzı değişimi,
  • Vitamin takviyesi,
  • Bol sıvı tüketimi,
  • Enerji verici gıda tüketimi,
  • Taze meyve ve sebze tüketimi,
  • Demir takviyesi,
  • D vitamini takviyesi

Edinmek doğru takviyeleri ortaya çıkarır. Bu sayede halsizlikten biraz olsun kurtulmak mümkün olacaktır. Halsizliğin asıl kaynağı kansızlık olduğunda ise Hematoloji bölümüne başvurmak gerekir.

Halsizliğe Karşı Yaşam Tarzı Değişikliği

Halsizlik insanların ruhen etkilendiği bir durumdur. Bu nedenle kendilerini sıkan alışkanlıklarını bir tarafa bırakıp yeni seçeneklere yönelmeleri gerekli olur. Bu durum yaşam tarzı değişikliği yapılmasını gerektirir. İnsanların can sıkıntısı sebebiyle halsiz oldukları bir gerçektir.

Bu nedenle sevdikleri konuya eğilim göstermeleri doğru tercihi oluşturur. Bu sayede zihin bulanıklığı ve karışıklığından da kurtulmaları mümkün olacaktır. Her işin sorumluluğunu istemsizce üstüne alan kişiler halsizlik sorunu ile baş başa kalır. Bu durum zaman içerisinde iyice içe kapanmaya ve ardından halsizlik hissi yaşamaya sebep olur.

İzleyin: Yorgunluk Halsizlik Şikayetlerine Karşı Kür

Halsizlik Alışkanlık Olmasın ​​

Hayatından veya yaptığı işten memnun olmayan kişilerin halsiz kalması gibi bir gerçek vardır. Bu nedenle halsizlik bir alışkanlık haline gelebilir. Bu durumu sonlandırmak için alışkanlıklarının değiştirilmesi ve farklı etkinliklere yönlenmesi gerekecektir. Mental anlamda daha mutlu olunan kişilerle arkadaşlık edilmesi halsizlik duygusunun önüne geçer. Yaşam tarzı değişimine ek olarak vitamin ve mineral takviyeleri, bitki çayları ve bol bol spor yapmak halsizlik duygusunu sona erdirecek floralardır. Bunun yanı sıra kan sayımı yaptırılması da halsizliğe sebep olan etmenleri bulmayı sağlar.