Burçlar, insanların hayatında tahmin edilenden de büyük bir etkiye neden olmaktadır. Pek çok özelliğe sahip insanlar, bu özelliklerini burçlarına borçlu. Kimi insanlar sinirli, kimi insanlar pozitif, kimileri sadık, kimileri ise çapkın… Bunun yanında sezgileri normalden çok daha kuvvetli olan, pek çok durumu ve olayı yaşanmadan önce sezebilme yeteneğine sahip insanlar var. Bu insanların sezgisel yanının gücü ise yine burçlara dayanıyor. Bazı burçlar, diğerlerinden çok daha ileri görüşlü ve güçlü sezgi yeteneğine sahip olabilir. Bu yetenekleri sayesinde ise pek çok konuda çok daha başarılı olurlar ve farklarını ortaya koyarlar. İşte, sezgileri çok kuvvetli olan 4 burç.

Yengeç burcu (22 Haziran- 22 Temmuz)

Yengeç burcu, su grubunun en duygusal üyelerinden biridir. Anaçlığı ve merhameti ile bilinen Yengeç, dikkatsiz bir burç olsa da eğer isterse dikkatini toparlayabilir. İlişki anlamında fazla hassastır ve kendisine yanlış yapan kişiye büyük kin besler. Yengeç burcuna mensup kişiler, hisleri son derece kuvvetli insanlardır. Ne yapacaklarına çoğu zaman karar veremeseler bile, gidişatı mutlaka hisseder ve ona gör davranırlar. Ay’ın yönettiği Yengeç burcu, ayın evrelerinden de ciddi manada etkilenen bir burçtur. Yengeç burcu her zaman çevresindeki kişilere anaç yapısı ile destek olur ve sezgi gücü ile de onlara yol gösterir.

Akrep burcu (24 Ekim- 22 Kasım)

Su grubunun en kindar ve intikamcı üyesi olan Akrep, diğer su grubu üyelerinden daha sert bir yapıdadır. Kimseye güvenmeyen ve bunu adeta bir motto haline getiren Akrep burcu, sadakate ve güven duygusuna son derece önem verir. Akrep inatçıdır ve bu inadı uzun süre muhafaza eder. Plüton gezegeni tarafından yönetilen Akrepler “gece” duyarlılığına sahiptir ve aslında üstü kapalı ve karanlıkta olan kısımları çok daha daha iyi görebilme yetisine sahiptirler. Karanlığın ve karanlığın sahip olduğu her şeyin farkında olan Akrep, çevresini çok iyi algılayabilme özelliğini içinde bulundurur. Akrep burcunun çok güçlü bir sezgisi vardır ve bu da hem karar alabilmesini hem de aldığı kararların doğruluğunu artırır. Akrep burcunun altıncı hissi oldukça güçlüdür.

Kova burcu (21 Ocak- 18 Şubat)

Hava grubunun bir üyesi olan Kova burcu da diğerler hava burçları gibi hareketli ve eğlencelidir. Diğer hava burçlarından en büyük farkı ise hem sağ duyusu hem de büyük bir mertebede bulunan altıncı hissidir. Sağduyusu ile pek çok kişinin önünde olan Kova, son derece de cömert bir kişiliktedir. Dahi bir burç olan Kova, bağımsızlığına ve özgürlüğüne büyük özen gösterir. Kova burcunun sezgisi de yüksek miktarda kuvvetlidir. Vizyonu çok geniş olan ve buna bağlı olarak kaliteli kararlar alan Kova burcu, diğer hava burçları kadar sağ duyusuz ve sezgisi zayıf bir burç olmadığından bu anlamda onlardan çok daha önde durur.

Balık burcu (20 Şubat- 20 Mart)

En duygusal burç olan Balık burcu, su grubunun ve diğer tüm burçların en anlayışlı bir olanıdır. Aşırı merhametli olan ve son derece yüksek düzeyde empati kurabilen Balık, çok güçlü bir sezgi yeteneğine de sahiptir. Zodyakın son burcu olan Balık, önceki 11 burcun mevcut hafızası ve tecrübesiyle gelir. Zaman zaman biraz kararsız ve ağlak olabilen Balık, sezgisel anlamda Yengeç ile birlikte yüksek oranda öngörülüdür. Tüm su burçlarının sahip olduğu sezgi ve altıncı his, Balıkta da mevcuttur. Neptün tarafından yönetilen Balık burcu, sezgileri sayesinde pek çok şeyin üstesinden gelir. Rüyaları da gelecekten önemli haberler verir ve Balık da rüyalarına bu yüzden anlam yükler.