Açıköğretim lisesinde okuyan kişilerin en merak ettiği konulardan biri de AÖL 3. dönem sınavlarının ne zaman olacağı. Nisan ayı içerisinde kayıt yenilemesini yaptıran öğrencilerin şimdiki bekledikleri şey ise 3. dönem ne zaman olduğu. kayıt yenileme başvurularını tamamlayan öğrenciler, şimdi ise 3. dönem Açıköğretim sınavlarının başvuru tarihleri için geri sayıyor. Bu yazımızda sizlere AÖL 3. dönem sınav başvuru tarihlerinin ne zaman olacağını anlattık.

AÖL 3. dönem sınav tarihleri ne zaman?

Yapılacak olan 3. dönem Açıköğretim sınavları, Temmuz ayında yapılacak. Fakat yapılacak olan Açıköğretim sınavlarının net tarihi belli değil. Yapılacak olan 3. dönem Açıköğretim lisesi sınavlarının online olup olmaması ise gündemde. En son ki yapılan açıklamalara göre 3. dönem Açıköğretim sınavlarının online bir şekilde yapılması beklenirken, ilerleyen günlerde bu durum değişebilir.

AÖL sınav uygulama takvimi

Açıköğretim sınav uygulama takvimine göre, 3. dönem Açıköğretim lisesi sınavları, Temmuz ayında yapılacak. Yapılacak olan sınavlar şimdilik online olarak belirlense de ilerleyen günlerde net tarih ile sınavları yüz yüze mi yoksa online mı olacağı belli olacaktır. Aşağıdaki tabloda ise Açıköğretim lisesi 2022 sınav uygulama takvimi yer almaktadır.

Açıköğretim lisesine kayıt nasıl olunur?

Açık lise kaydını yapabilmek için öncelikle aday öğrencinin anlaşmalı bankalara sınav harcını yatırması gerekmektedir. Bununla birlikte halk Eğitim Merkezi’ne gerekli evrakları ulaştıran aday öğrenci, ilk kayıt işlemlerini gerçekleştirmiş olacaktır. Evraklar arasında ise kimlik fotokopisi gibi standart belgeler yer almaktadır.

Açıköğretimden mezun olma şartları nelerdir?

Açıköğretim liselerinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır. Bununla birlikte öğrenciler, yeterli kredileri tamamladıktan sonra açıköğretim liselerini bitirebilecektir. Sınıf kavramı bulunmayan açıköğretim liselerinde, sınıf yerine dönem kavramı bulunmaktadır. Lisedeki sınıfların karşılığı açıköğretim liselerinde şu şekildedir:

  • Lise Birinci Sınıfın Karşılığı Açık Lisede Birinci Ve İkinci Dönemdir.
  • Lise İkinci Sınıfın Karşılığı Üçüncü Ve Dördüncü Dönemdir.
  • Lise Üçüncü Sınıfın Karşılığı Beşinci Ve Altıncı Dönemdir.
  • Lise Dördüncü Sınıfın Karşılığı Yedinci Ve Sekizinci Dönemdir.

Açıköğretim lisesinden mezun olabilmek için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar ise şu şekilde listelenmiştir:

  • Öğrenim boyunca kazanılan kredi miktarının en az 170 olması
  • Öğrenim gördüğü dönem sayısının en az 8 dönem olması. Ancak bu şart 18 yaş ve üzeri öğrenciler için 5 döneme indirilmiştir.
  • Ortak alınan derslerin tamamını başarı ile tamamlaması. Dil anlatım dersini ise mutlaka başarması
  • Açıköğretim lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması
İLGİLİ MAKALE  AÖL kayıt yenileme ne zaman yapılacak, Açıköğretim Lisesi kayıt tarihleri belli oldu mu?

Açıköğretim lisesini 8 dönem boyunca tamamlayamayan öğrenciler, öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam edebilir. Çünkü açıköğretimde sınıfta kalma ya da okuldan atılma gibi durumlar mevcut değildir.

Sınav

Açıköğretim liselerine kimler kayıt yaptırabilir?

Açıköğretim liselerine kayıt yaptırabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartları yerine getiren herkes, açıköğretim liselerine kolayca kayıt yaptırıp, lise eğitimlerini bu şekilde tamamlayabilir. Açıköğretim lisesine şu kişiler kayıt yaptırtabilir:

  • İlköğretim veya ortaöğretim mezunu olanlar
  • Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar
  • Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar

Bütün bunlar ile birlikte açıköğretim lisesinde herhangi bir devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Ayrıca açık lise kaydı yaptırabilmek için herhangi bir yaş sınırı da bulunmamaktadır. Ancak ilköğretim ve ortaöğretim eğitimlerini tamamlamış olmanız gerekmektedir.