Romantik komedi, dramatik romantizm ve daha birçok romantik film türü içinden her biri farklı bir duyguya hitap ediyor. Sinemanın mihenk taşlarından olan romantik film türünden kült filmler herkesin vazgeçilmezi olurken, bir de hem başarılı hem de yeni yapımlar insanların hayatında geleceğin kültleri olarak yer edinmeye başlıyor. Vizyona çıkışları ile büyük beğeni toplayan 2022 yılının en romantik filmlerini henüz izlemediyseniz, hemen koşun deriz.

2022 En romantik filmler listesi

Her yıl birbirinden başarılı romantik filmler vizyona giriyor ve bazıları ağlatırken bazıları kalpleri ısıtıyor. Romantik film severleri için ise bu ağlamalar da, huzurlu gülüşler de paha biçilmez bir değer taşıyor. Sinema  hızla yükselmeye devam ederken, her yıl bünyesine kattığı yeni filmler ile hayatlara dokunmaya devam ediyor ve 2022 yılında romantik filmler de insanların kalbine dokunarak sinemanın yükselişinde yer alıyor. Eğer sizler de hem gerçekçi, hem de ruha hitap eden romantik filmler seven kişilerden iseniz, işte 2022 yılında mutlaka izlenmesi gereken en romantik filmler listesi:

Evlen Benimle (Marry Me)

Bu yıl vizyona giren romantik filmlerde listenin en başarılı isimlerinden biri kesinlikle Evlen Benimle filmi oldu. Pop yıldızı Kat Valdez, ve popüler müziğin süperstarı olarak anılan Bastian 20 milyon kişilik bir izleyici önünde evlenmek üzeredir. Evliliğe henüz çok az bir zaman kala ise Kat, Bastian’ın onu asistanı ile aldattığını öğrenir. Konsere çıkmasına dakikalar kala bu haberi alan Kat, yıkılmış hale  sahneye çıkmıştır ki, konsere zorla getirilmiş olan boşanmış bir matematik öğretmeni olan Charlie ile göz göze gelir. Kat, Charlie’nin eline tutuşturulan posterde yeni şarkısı olan ‘Evlen Benimle’ ismini görür ve dürtüsel bir hareket ile Charlie ile evlenme kararı alır. Peki bu çılgınca karar aşka yelken açabilecek midir?

Arada Bir Yerde (The In Between)

Acıklı başlayan bir romantik drama filmi olan Arada Bir Yerde, aynı zamanda bir bilimkurgu yapımı. Bir trafik kazasında erkek arkadaşı Skylar’ı kaybeden Tessa, büyük bir yıkıma uğramıştır. Kazanın ardından cevaplar aramaya ve kendi aklında olayları bir çerçeveye oturtmaya çalışan Tessa, bir süre sonra Skylar’ın öbür dünyadan kendisi ile iletişime geçmeye çalıştığına inanmaya başlar. Bunun üzerine Tessa en yakın arkadaşının da yardımı ile hayatının aşkıyla son bir kez daha iletişime geçmeye ve aşkın asla ölmeyeceğini kanıtlamaya yemin eder.

Kalplerimiz Bir (Purple Hearts)

Birbirinden tamamen zıt iki karakteri konu alan aşk filmlerinden hoşlanıyorsanız, bu film tam size göre. Cassie Salazar, keskin zekalı biridir ve hayali hem söz yazarlığı hem de şarkıcılık yapmaktır. Bu hayali gerçekleştirmeye çalışırken bir yandan da geçimini sağlamak için geceleri bir barda çalışır. Luke Murrow ise görevi için yola çıkmak üzere olan bir ordu subayıdır. Bir gece Cassie’nin çalıştığı barda yolları kesişen ikili, tüm zıtlıklarına ve hayatın zorluluklarına rağmen birbirine aşık olur  ve bu aşkı yaşamaya kararlıdırlar.

I Want You Back

30’luı yaşların karmaşık getirileri ve hayat atılamama korkusu içerisinde yaşayan iki kişinin hikâyesini alan bu filmde, planlar ve ortaklıklar var. 30’larına gelen Emma ve Peter, hayatlarında evlilik ve çocuklar isimli aşamanın yaklaştığını ve bu şamaya uyum sağlamları gerektiğini düşünürler. Ancak onlar bu düşüncede iken ikisi de sevgilileri tarafında terk edilir. Çok süre geçmeden Emma ve Peter, sevgililerinin yeni ilişkilerine başladıklarını öğrenir ve eski sevgililerinin yeni ilişkilerini sabote ederek onları sonsuza dek geri kazanmak üzerine kurulu bir plan yaparlar. Ancak bu planın hiç kimse tarafından beklenmeyen bazı sonuçları olacaktır.

Yol Arkadaşım (Along For The Ride)

Ailelerin boşanmaları çocukların aşka olan inancını sarsar. Ancak bu genç insanların aşka bakış açısı tam değişecekken hayatlarına aşık olacakları biri girerse ne olur? İşte bu soruya yanıt veren film ‘Yol Arkadaşım’. Ailesinin boşanmasının ardından babası ve onun yeni ailesi ile şirin bir sahil kasabasına yerleşen Auden, kaygılardan uzak, kendi halinde bir yaz geçirmektedir. Bu esnada ise karşısına kendisini şehrin gece hayatı ile tanıştıracak olan adam Eli çıkar. Eli ile tanışması sonrasında Auden hem kendisini, hem de yeni bir hayatı keşfedecektir.