İki haftalık hamilelik başlarda anlaşılmayabilir ya da hamile olduğunuzu sanıp yanılıyor olabilirsiniz. Çoğu OSB, son adet döneminizin ilk gününden başlayarak hamileliği sayar. Evet, hamile bile olmadan bir iki hafta önce. Kulağa garip geldiğini biliyoruz, ama doktorların son tarihi bu şekilde tahmin etmesi daha doğru. Yani yaklaşık iki hafta önce hamile kaldığınızı düşünüyorsanız, muhtemelen en az dört haftalık hamilesinizdir, hatta belki de beş. Gerçekten döngünüzün ikinci haftasındaysanız ve gebe kalmaya çalışıyorsanız, size bazı tavsiyelerimiz var.

2 Haftalık Hamilelikte Neler Oluyor?

Adet döneminiz bittiyse önümüzdeki birkaç gün içinde yumurtlamaya başlayabilirsiniz. Yani iki haftalık hamileyken, aslında hamile değilsinizdir. Hamile kalmaya hazırlanıyorsanız, yumurtlama belirtilerini takip edin cinsel ilişkide bulunmaya devam edebilirsiniz.

2 Haftalık Hamilelik Belirtileri

  • Hamileliğinizin ikinci haftasında servikal mukusunuz, yumurta akı gibi ince, berrak hale gelir. Bu kıvam spermin yumurtaya doğru gitmesine yardımcı olur.
  • Daha iyi koku alırsınız. Hormonal değişiklikler, muhtemelen doğanın üremek için erkek feromonlarını koklamanıza yardımcı etmenin yolu olan farklı kokuları alma yeteneğinizi artırır.
  • Göğüs ağrısı veya hassasiyet. Yumurtlama ile ilişkili hormon dalgalanmaları yaşayabilir, göğüsleriniz hafif ağrıyabilir.
  • Pelvik ağrı. Yumurtalığınız bir yumurta salırken, karnınızın bir tarafında küçük bir sancı hissedebilirsiniz.
  • Yumurtlama sırasında iç çamaşırınızda küçük bir kırmızı veya kahverengi bir leke fark edebilirsiniz
  • Cinsel dürtülerde artış.
  • Servikal değişiklikler.

2 Haftalık Hamile Göbeği

İki haftalık hamileyseniz, semptomlar hemen ortaya çıkmaz, hamile olup olmadığınızı kesin olarak öğrenemezsiniz. Dolayısıyla göbekte belirgin bir değişim olmaz. Bazı insanlar için hamilelik belirtileri gebe kalmadan sadece birkaç gün sonra başlayabilir. Fiziksel semptomlarla karşılaşabilirsiniz veya sadece vücudunuzda bir şeylerin farklı olduğunu hissedebilirsiniz. Testiniz pozitif çıkana kadar vücutlarında herhangi bir fark hissetmeyebilirsiniz. Ultrasonda da herhangi bir şey çıkmaz.

Aynı zamanda erken gebelik, dış gebelik gibi durumlara karşı dikkatli olmalısınız. Bu dönemde yapabileceğiniz en iyi şey rahatlamak ve kendinize iyi bakmaktır. Rahatlayabilir ve sürecin tadını çıkarabilirseniz, gebe kalmaya çalışmak çok daha eğlencelidir. Ayrıca stres, hamile kalma olasılığınızı azaltabilir. Bir yoga dersi almak veya her gün bir fincan çayla kitap okuyarak zaman geçirmek gibi rahatlatıcı, sakinleştirici rutinleri hayatınıza dahil etmeye çalışın. Bu, genel zihinsel sağlığınız için çok iyi olacaktır, ancak yumurtanın döllenmesine de yardımcı olabilir.

İLGİLİ MAKALE  4. Hafta gebelik - hamileliğin dördüncü haftası

Vücudunuz yeni ve büyük bir işe başlamak üzere, bu yüzden ona iyi davranmalısınız. Bol su için ve iyi beslenin ve sigara, fazla kahve içmek gibi kötü alışkanlıkları bırakın. Her ihtimale karşı şimdi alkol almayı bırakmak ve düzenli olarak orta düzeyde egzersiz yapmak iyi bir fikirdir.

İsteyerek hamile kalma süreci yaşıyorsunuz bu dönemler tatlı bir heyecanla geçer Eğer isteğiniz dışında hamile kaldıysanız doktorunuzla görüşmelisiniz.

Erken gebelikte bazı olağandışı belirtiler nelerdir?

Burnun kanama, baş dönmesi, sivilce ya da ağzında garip, metalik bir tat var mı? Bunlar hamile olduğuna dair erken belirtiler olabilir. Hamileliğin en erken belirtileri hormonlarınızdaki değişikliklerin sonucudur ve bu hormonlar çeşitli tuhaf semptomlara neden olabilir. Bazıları sabah bulantısı ve yorgunluk gibi iyi bilinirken, ağzınızdaki garip tadı beklemeyebilirsiniz. Bu garip semptomlar hakkında endişelenmeyin, ancak sizi rahatsız ederlerse doktorunuza iletebilmeniz için bunları not alın.