Karnı acıkanların ilk tercihi Türkiye’nin en popüler online yemek sipariş uygulaması Yemeksepeti köklü bir değişime gitti. Market uygulaması olan Banabi’nin ismini ve logosunu yenileme kararı aldı. Ayrıca Yemeksepeti uygulamasında komple değiştirdi. Kullanıcılar şu anda yeni uygulamaya alışma sürecinde. Henüz memnun olamasalarda eksikliklerinin giderilip, bir süre sonra alışkanlıkların değişeceğine inanıyoruz.

20 yıldan fazladır Türkiye’nin 81 şehri ve KKTC’de hayatımızda olan Yemeksepeti, önce yemek siparişi ile başladı. 50 bini aşkın restoran iş ortağı ile, online yemek siparişi denince ilk akla gelen marka. Daha sonra ise verdiği hizmetleri çeşitlendirdi. Bunlardan biri de Getir’e rakip olan Banabi market uygulaması.

Bundan üç yıl kadar (Nisan 2019) önce Yemeksepeti uygulamasının içine dahil olan Banabi, günümüzde online alışverişin artması ile zaman içerisinde çok daha popüler ve kullanılır hale geldi. Ancak E-girişim sitesinin makalesine göre şirket, logosunu ve ismi değişiyor. İşte YemekSepeti Banabi’nin yeni logosu ve adı.

Yemeksepeti Banabi’nin logosu ve ismi yenilendi

Türkiye’de 58 şehirde 4 binden fazla ürün ile hizmet veren Yemeksepeti Banabi, ismini “Yemeksepeti market” olarak yeniliyor. Bununla beraber logosunu da değiştiren şirket, ürün gamını büyütüyor ve sunduğu ürünlerin çeşitliliğini de artırıyor. Değişikliğin tarihi ise şu şekilde olacak:

Yapılan açıklama:

“Türkiye çapında 58 ilde yaşayan milyonlarca kullanıcıya 4 binden fazla çeşitte market ürününü dakikalar içinde ulaştıran Yemeksepeti market, isim değişikliğiyle birlikte ürün gamını büyütüyor ve özellikle taze ürün grupları (meyve sebze, kırmızı-beyaz et) ile sıcak ve pratik yemek alternatifleri konusunda kullanıcılarına daha fazla seçenek sunmaya hazırlanıyor.”

Yemeksepeti web sitesinde görülebilecek isim ve logo değişikliği; geçen günlerde Android, 15 Mayıs’ta ise iOS kullanıcılarına da bütünüyle yansımış olacak. Planlanan geçiş ise 24 Mayıs’ta tüm platformlarda tamamlanmış olacak.

Hali hazırda bir diğer yerli alternatif Getir ile kıyasıya rekabet içerisinde olan şirket, bu şekilde daha fazla öne çıkmayı ve pazar payını artırmayı hedefliyor. Market ve günlük tüm ihtiyaçlarınızı da Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile kapıya kadar teslim ediyor.

Yemeksepeti Market’in sloganı ise:

“Yemeksepeti Market hizmetinizde! Binlerce market ürünü dilediğiniz anda, dakikalar içinde gelsin!”

Ayrıca uygulamalarının tasarımını da değiştireceğini şu şekilde twit atarak resmi hesaplarından duyurdu.

Atılan twitte şu cümlelere yer verildi. “Tamamen yenilenen tasarımı ile yeni Yemeksepeti’ni keşfetmeye hazır ol. Şu an web sitemizden tüm kullanıcılarımızın, mobil uygulamalarımızdan ise kullanıcılarımızın bir kısmının deneyimlediği yeni Yemeksepeti, çok yakında uygulaması güncel olan herkes için erişilebilir olacak.”

İLGİLİ MAKALE  Yemek Sepeti puanları ne işe yarıyor?

Yemeksepeti kullanıcıları ise bu değişeme henüz alışamadı ve atılan duyurunun altına şu yorumlarda bulunuldu.

  • tasarımı hiç beğenmedim, puan sistemi kalkmış o beni mutlu ediyodu göremeyince bi üzüldüm, eski sipaişlerimi görememek de üzdü, eski tasarım mükemmeldi hiç değişmemeliydi !!! (yapan arkadaşlar emeğe saygımız var ama yemeksepeti bu değil ya.)
  • Modern bir tasarım yapayım derken işi batırmışsınız. Kullanıcı dostu hiç değil.. İlk bu tarz bir tasarımla çıkmış olsaydınız evet alışılırdı ama siz kabul görmüş herkesin memnuniyetle kullandığı bir yapıyı hiçe saymış ve kendi ayağınıza çelme takmışsınız.
  • Niye çalışan bir sistemi rezil hale getirirsiniz anlaşılır gibi değil. Kesinlikle kötü ve işletmeler de biz de zor durumda kalıyoruz. Şaka gibisiniz tam bir rezllik..
  • Keşke yenilenmeseydi harbiden, ne gerek vardı. Hiç kullanıcı dostu bir arayüz yok, satıcı dostu tamamen. Kullanımı çok zor, eskisinin bir eksiği yoktu niye değiştirdiniz?
  • Yadırgamadım…. Hiç sevmedim. Geçiş yapamıyorum. Lokantadan lokantaya veya menüden menüye atlayamıyorum. Kayıtlı adresi güncelleyeceğim. hesabımda yok, menüde yok. eskiden yediğimi sipariş vereyim de kurtulayım dedim.. Aaaaa eski siparişlerim yok…. Allah kurtarsın hepimizi..