Dünyanın en çok tercih edilen anlık iletişim uygulamalarından biri olan WhatsApp, yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor. Kullanıcı deneyimi iyiden iyiye geliştirmek isteyen WhatsApp, bu şekilde 2021 yılının ortalarında yaşadığı gizlilik sözleşmesi krizinin izlerini yavaş yavaş kaldırmayı planlamakta. WhatsApp, şimdi ise sohbet filtreleme özelliği ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu şekilde çoğu WhatsApp kullanıcısının yaşadığı sohbet kargaşası sorununu ortadan kaldıracak. Bu yazımızda sizlere WhatsApp’a yeni gelecek olan sohbet filtreleme özelliğinden bahsedeceğiz.

WhatsApp’ın sohbet filtreleme özelliği nedir?

Aslında sohbet filtreleme özelliği yeni bir özellik değil. Çünkü bu özellik WhatsApp’ın masaüstü UWP uygulamasında ve WhatsApp Business sürümünde hali hazırda sohbetler filtrelenebiliyor. Ancak bu özellik henüz WhatsApp’ın iOS, Android ve WhatsApp Web sürümlerinde mevcut değil. Peki ya sohbet filtreleme özelliği bize neler kazandıracak? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, bu yazımızı okumaya devam edin.

WhatsApp’ın getirmeyi planlamış olduğu sohbet filtreleme özelliği, bizlere sohbet karmaşasından kurtaracak. Getirilecek bu filtreler ile, sohbetlerde aradıklarımızı bulmayı kolaylaştıracak. herhangi bir kişi ile olan mesajlaşmaları, WhatsApp’ın arama kısmında bulabiliyorsunuz. Ancak bu aramalar çok genel olmakla beraber, oldukça karmaşık gözükmekte. Fakat yeni gelecek olan sohbet filtreleri, aradığınız bir sohbeti bulmanızı kolaylaştıracak. WhatsApp’ın sohbet filtreleme özelliği, 4 ana filtre ile sağlanıyor. Bu filtreler ise şu şekildedir:

  • Gruplar: WhatsApp’ın sunmuş olduğu filtreler arasından “Gruplar” filtresini seçerseniz, karşınıza sadece grup mesajlaşmalarınız çıkacaktır. Bu sayede herhangi bir grup sohbetini ararken, gereksiz bir vakit kaybına uğramayacaksınız.
  • Kişilerde kayıtlı Olmayan: WhatsApp’ın sunmuş olduğu filtreler arasından “Kişilerde Kayıtlı Olmayan” filtresini seçerseniz, karşınıza rehbere kaydetmemiş kişiler ile yaptığınız WhatsApp sohbetleri çıkacaktır.
  • Kişiler: Sunulan filtreler arasından “Kişiler” filtresini seçerseniz, karşınıza rehbere kaydetmiş olduğunuz kişiler ile yaptığınız WhatsApp sohbetleri çıkacaktır. Bununla birlikte kişileriniz ile yaptığınız sohbetleri ararken zorlanmayacak ve gereksiz vakit kaybı yaşamayacaksınız.
  • Okunmamış: WhatsApp’ın sunacağı filtrelerden “Okunmamış” filtresini seçmeniz dahilinde, yaptığınız sohbetlerden okumadıklarınız karşınıza çıkacaktır. Bu sayede size gelen ve sizin henüz okumamış olduğunuz mesajlar karşınıza çıkacak. Bu durum da size çok büyük bir zaman kazandıracaktır.
İLGİLİ MAKALE  WhatsApp’taki kalp emojileri hangi anlama geliyor? (Kaynak: soru.com.tr)

WhatsApp sohbet filtreleme özelliği ile aradığınız mesajları bulmanız, odluğundan çok daha kolay olacaktır. Bununla birlikte gereksiz zaman kayıpları yaşamayacak ve işlerinizi çok daha hızlı bir şekilde halledebileceksiniz.

WhatsApp Mac uygulamasın yenileyecek

WhatsApp, masaüstü uygulamaları ile kullanım kolaylığı sağlamakta. Ancak şirket, Mac bilgisayarlar için yeni bir WhatsApp uygulaması geliştirmeye başladı. macOS’ta geliştirilecek yerel (native) olarak çalışacak bu uygulama, aynı zamanda iPhone dışındaki akıllı cihazları da destekliyor. Bu yüzden Mac bilgisayarlarda WhatsApp web kullanmak isteyen kişiler, iPhone telefonları kullanmak zorunda kalmayacak.

Emoji ile tepki verme geldi

WhatsApp, geçtiğimiz günlerde herkesin merakla beklediği emoji ile tepki verme özelliğini tüm kullanıcılara sundu. Gelen özellik sayesinde bir kişinin attığı mesajı, üzerine basılı tutarak emoji ile tepki verebiliyorsunuz. Şimdilik 6 farklı emoji ile tepki verebilmektesiniz. Ancak ilerleyen aylarda bu emoji sayıları arttırılacaktır.