20 milyar dolar rakamla Facebook yeni adı Meta tarafından satın alınan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son dönemlerin en hareketli dönemini geçiriyor. Sürekli yeni update ve yeniliklerle kendini geliştiren mesajlaşma uygulamasının ‘üç tik’ özelliği üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu. Ekran görüntüsü kaydı alındığında 3 tık olacağı söyleniyordu. Bu iddialara yanıt gecikmedi.

Tüm güncellemeleri takip eden WaBetaInfo, WhatsApp üç tık iddiasını cevapladı

WhatsApp, hem mobil platformlarda Android ve iOS kullanıcıları için hem de masaüstü / web uygulamalarıyla oldukça önemli yeniliklere imzalar attı ve imzalar atmaya devam ediyor. Özellikle gizlilik ayarları konusunda sık güncellemeler yaptı. Ayrıca mesajların silinme süresi, bilgisayar üzerinden de çıkartma oluşturabilmek gibi onlarca yeniliği kullanıcılıyla buluştırdı.

Bu denli popüler mesajlaşma uygulamanın, dedikoduları ve yakında gelebileceği konuşulan yeniliklerin de sık sık haberleştirilmesi ve arkasından konuşulmasını da beraberinde getiriyor. Bir çok kişi kullandığı için merak uyandırıyor.

Üç tik konusuna da, WhatsApp için gelen en ufak güncelleme ve yenilikleri bile anı anına takip eden WABetaInfo’nun sosyal medya hesabı tarafından açıklama getirildi. WABetaInfo, WhatsApp’ın böyle bir yenilik üzerinde çalışmadığını ve haberinlerin doğru olmadığını açıkladı.

Hatta WhatsApp’ta zaman zaman üç mavi tik olduğu ve bunun gönderilen mesajın hükümet / güvenlik güçleri tarafından okunduğu anlamına geldiği gibi çeşitli iddialar da ortaya çıkmıştı. WhatsApp, konuyla ilgili artan şüpheler sonrasında böyle bir özelliğin mesajlaşma uygulamasında yer almadığını açıklamak zorunda kalmıştı.

Son olarak geçtiğimiz günlerde yepyeni bir ‘üç tik’ iddiası daha geldi. Sosyal medyada dilden dile yayılan dedikoduya göre eğer kullanıcılar mesajlarında iki yerine üç mavi tik görürlerse, bu konuşmanın ekran görüntüsünün alındığına işaret ediyor olacaktı. Hatta bazı kullanıcılar, bu özelliğin beta sürümüyle gelmeye başladığını dahi yazmışlardı.

Son nokta ise WhatsApp için gelen en ufak güncelleme ve yenilikleri bile anında takip eden WABetaInfo’nun twitter hesabı tarafından konuldu. WABetaInfo, WhatsApp’ın böyle bir yenilik üzerinde çalışmadığını ve haberinlerin doğru olmadığını belirtti.