Mesajlaşma platformları arasında oldukça ayrı bir popülerliğe sahip olan Whatsapp, birtakım özelliklere sahiptir. Bu özelliklerden biri de son görülmedir. Whatsapp kullanıcılarına sunulan son görülme özelliği, rehberinizde kayıtlı olan kişinin en son zaman Whatsapp’a girdiğini göstermektedir. Ancak bu özelliği kullanmanın belli başlı kuralları bulunmaktadır. Peki Whatsapp son görülme özelliği nedir? Bu özellik nasıl kapatılır? Bu konuya dair merak ettiklerinizi aşağıda öğrenebilirsiniz.

Whatsapp Son Görülme Nedir?

Hızlı ve kolay bir şekilde mesajlaşmayı sağlayan uygulamalardan biri olan Whatsapp, kendini sık sık güncellemektedir. Güncelleme özellikleri içerisinde son görülme de bulunmaktadır. Son görülme özelliği, Whatsapp kullanıcılarının en son ne zaman uygulamaya giriş yaptıklarını göstermektedir.

Ancak bazı kullanıcılar, bu özelliğin aktif olmasından pek memnun değillerdir. Whatsapp, bu kullanıcılar için de çeşitli seçenekler sunmaktadır. Gizlilik ayarlarına girerek son görülme özelliğini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Oldukça basit bir şekilde değiştirilen bu özellik, her kullanıcının memnun edilebilmesi amacıyla yapılmıştır.

Whatsapp ayarlar

Whatsapp ayarlar

Whatsapp Son Görülme Ayarlama

Whatsapp son görülme ayarlama tüm kullanıcılar için aynı şekilde gerçekleşir. Son görülme durumunuzu ayarlamak için şu aşamaları takip etmeniz gerekir:

  • Whatsapp uygulamasına giriş yapınız.
  • Ayarlara giriş yapın.
  • Hesap bölümünden gizlilik ayarlarına giriş yapın.
  • Gizlilik bölümünde son görülme ayarlarına bakın.

Bu ayarlara geldiğiniz zaman karşınıza üç seçenek çıkacaktır. Bu üç seçenek arasından son görülme durumunuzu belirleyebilirsiniz. Hiç kimse, herkes ya da kişilerim seçeneklerinden dilediğinizi tercih ederek son görülmenizi ayarlayabilirsiniz. Son görülme durumunuzu ayarlamak için herhangi bir süre söz konusu değildir. Ayarlarınızı dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Whatsapp hesap

Whatsapp hesap

Android Whatsapp Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Android cihazlarda yüklü olan Whatsapp uygulamasında son görülme özelliği şu şekilde kapatılır:

  • Ayarlar
  • Hesap
  • Gizlilik
  • Son görülme
  • Hiç kimse

Seçeneklerine basarak son görülme özelliğinizi kapatabilirsiniz. Son görülme özelliği kapatıldığında rehberinizde kayıtlı olan kişiler dahil, hiç kimse Whatsapp’a en son ne zaman girdiğinizi göremez. Sadece Whatsapp’ta çevrimiçi olduğunuz zaman aktif olarak gözükürsünüz. Bunun haricinde son görülme durumunuz her zaman kapalı olur.

Whatsapp son görülme kapama

Whatsapp son görülme kapama

iPhone Whatsapp Son Görülme Nasıl Kapatılır?

iPhone telefonlarda da Whatsapp son görülme özelliği kapatılabilir. Bu cihazlarda son görülmeyi kapatmak için ekstra bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Android cihazlarda uygulanan aşamaların aynısını iPhone için de yapmanız gerekir. Böylece son görülme özelliğini kapatabilirsiniz.

Video: Whatsapp Çevrimiçi Kapatma | Whatsapp Son Görülme Kapatma

Whatsapp Son Görülme Ne İşe Yarar?

Whatsapp son görülme özelliği, uygulamayı kullanan kişilerin oldukça fazla işine yarayan bir özelliktir. Bu özellik, gizlilik ile alakalıdır. Uygulamayı kullanan kişilere üç farklı seçenek sunulur. Bu seçeneklerden ilki son görülmenin rehberde kayıtlı olan kişilere açık olmasıdır. İkinci seçenek ise son görülmenin rehberde kayıtlı olmayan kişilere de açık olmasıdır. Üçüncü seçenek ise son görülmenin hiç kimseye açık olmamasıdır. Bu seçenekler arasından istediğinizi tercih edebilirsiniz. Böylece gizlilik durumunuzu keyfinize göre ayarlamış olursunuz.

Whatsapp Son Görülme Neden Kapatılır?

Whatsapp son görülme özelliği, kişinin isteğine bağlı olarak değiştirilir. Whatsapp, bu konuda kullanıcılarına bir zorunluluk koymamıştır. Bu nedenle son görülme ayarlamak için belli bir zaman kısıtlaması da yoktur. Whatsapp son görülme özelliğini genellikle çevrimiçi durumunu gizli tutmak isteyen kişiler kullanmaktadır. Bu kişiler, gizlilik durumlarını korumak için hesaplarının giriş tarihini kapatırlar.

Whatsapp son görülme özelliği ”Hiç kimse” olarak tercih edildiğinde kullanıcı, rehberindeki kişilerin son görülmesini göremez. Whatsapp arkadaşlarınızın son görülmesini görebilmek için gizlilik ayarlarınızı değiştirmeniz gerekir. Bunun için de tekrardan gizlilik ayarlarına girerek son görülme durumunu ”Kişilerim” olarak değiştirmeniz gerekir. Aksi halde hem sizin son görülmeniz hem de arkadaşlarınızın son görülmeleri gözükmez.

Kullanıcılara böyle bir seçeneğin sunulması, Whatsapp kullanıcılarını oldukça memnun etmektedir. Çünkü kullanıcılar, istedikleri an da ayarlama yapabilmektedirler. Whatsapp son görülme durumunuzu ayarlamayı bilmiyorsanız, yukarıda verilen aşamaları takip ederek ayarlarınızı çok kolay şekilde yapabilirsiniz.

İzleyin: Whatsapp Yeni Özellik !! Whatsapp Son Görülme Dondurma / Whatsapp Son Görülme Sabitleme

Whatsapp Son Görülmeyi Dondurma veya Sabitleme

Yine yeni bir özelliği olan whatsapp’ın son görülmeyi dondurma var. Bu özellik sayesinde son görülme saatini ve zamanını sabitleyebilirsiniz. Ayarlardan aşağıdaki ekran görüntüsü gibi, ya da yukarıdaki videoyu izleyerek yapabilirsiniz. Bu sayede arkadaşlarınız whatsapp’ta işaretlediğiniz son tarihi görecektir.

Whatsapp son görülmeyi dondurma

Whatsapp son görülmeyi dondurma

 

Etiketlendi:

,