Dünya çapında en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcılarına sunduğu imkanlar ile çok yünlü bir mesajlaşma uygulaması olması ile tanınıyor. Dilediğiniz gibi belge gönderebileceğiniz, sesli ve görüntülü aranma yapabileceğiniz ve mesajlaşabileceğiniz WhatsApp üzerinden her türlü iletişim işleminizi gerçekleştirmek mümkün. Bu kadar aktif ve yaygın kullanıma sahip olmasının en büyük sebeplerinden olarak sayabileceğimiz özelliği is WhatsApp’ın çevrimiçi olduğunuzdan bunu göstermeye yarayan bir özelliğinin olması.

WhatsApp çevrimiçi özelliği

WhatsApp kullanırken o esnada uygulama içinde olduğunuz mesajlaştığınız kişinin ekranında sizin profil fotoğrafınızın altında görünür. Bu da her iki taraf için de aktif sohbet imkanı doğuran bir durumdur. Eğer ki taraf da o esnada çevrimiçi ise konuşma daha akıcı ilerleyebilir. Ya da birinden haber almak istiyorsanız ve WhatsApp üzerinden ulaşacak iseniz, en son ne zaman aktif olarak WhatsApp kullandığını bilmek her zaman kullanışlı olacaktır. Ancak bu durumun bazı negatif yönleri de her zaman var. Her saniye herkese karşı aktif olmak zorunda değiliz ve bazen bunu istemeyiz. Ya da bazen bazı sebeplerden dolayı birinin bizim çevrimiçi olduğumuzu bilmesini istemeyiz. Bu durumlarda ise WhatsApp’ta çevrimiçi olmadan mesajlaşmak ya da gelen mesajları okumak için farklı yollar denememiz gerekir.

WhatsApp’ta çevrimiçi olmadan mesaj okuma ve cevap verme

WhatsApp kullanırken eğer çevrimiçi görünmeden mesajlarınıza ulaşmak ve onlara cevap vermek istiyorsanız yani kısacası belirli kişilerin o esnada aktif olduğunuzu görmesini istemiyorsanız bunun için kullanabileceğiniz bazı yöntemler var. İşte WhatsApp’ta çevrimiçi olmadan mesaj okuma ve cevap verme yolları:

Uçak modu

Telefonunuzda bulunan çak modu özelliği, internet ve şebekenizi keserek sizi bir süre için ulaşılmaz kılan bir özelliktir. uçak modunu açtığınız anda internet ya da şebeke gerektiren telefon özelliklerinden yararlanamazsınız. WhatsApp da internet gerektiren bir uygulama olduğundan uçak modunu açtığınız saniyeden sonra WhatsApp’ta yapacaklarınız tamamen çevrimdışı olacak. Uçak modu açık iken WhatsApp uygulamasın girer, bir mesajı oku ve cevap verirseniz mesajınız iletilmez, okundu bilgisi karşı tarafa verilmez. Ancak uçak modunu tekrar kapattığınız andan itibaren mesajınız iletilir fakat siz hiç çevrimiçi olmamış gibi kalırsınız.

İLGİLİ MAKALE  WhatsApp’ta hayat kurtaran özellikler (Kaynak: izlehaber.com

Bildirim ekranı

WhatsApp içerisinde bulunan özelliklerden bir diğeri ise uygulama içerisine girmeden bildirim ekranından mesajlarınızı kolaylıkla okumak ve daha sonraları bu özellik güncellenerek bildirim ekranından aynı zamanda mesajlara cevap verme özelliği ile güçlendirildi. Bu sayede mesajlarınızı kolaylıkla okuyabilir ve cevaplarken çevrimdışı kalabilirsiniz. Ancak bu özellikle okuduğunuz mesajlarda okundu bilgisi gönderilecektir.

İnternet kapalı iken mesajlaşmak

İnternetinizi kapattığınız an WhatsApp çalışmaz ve bir daha internet açana kadar bu uygulamadan yoksun kalırsınız. İnternetiniz kapalı iken WhatsApp üzerinden göndereceğiniz mesajlar ya da okuyacağınız mesajlar için ise internetinizi tekrar açmanız gerekmekte. Bu sayede çevrimiçi olmamış olacaksınız. Ayrıca internetiniz kapalı iken okuduğunuz mesajlar için Anroid marka telefonlarda okundu bilgisi de gitmiyor.

Kullandıktan sonra çıkmayı unutmayın

WhatsApp‘ı çevrimdışı olarak kullandığınız zaman çevrimiçi bilgisi vermezsiniz ancak kullanımı tamamladıktan sonra hala uygulama açık iken internetinizi ya da uçak modunu yeniden düzenlerseniz, bu durumda anında çevrimiçi olacaksınız. Bu nedenle uygulamadaki işiniz bitince hızlıca uygulamadan çıkıp unutmayın.