Ne zaman Instagram’a girdiğinizi başkalarının görmesini istemeyebilirsiniz. Peki Instagram’da son giriş yaptığınız anı gösteren özellik olan son görülme (çevrimiçi özelliği) kısmını yani aktiflik durumunu nasıl kapatabilirsiniz?

Instagram Çevrimiçi Özelliği Nedir?

Instagram’a giriş yaptığınız en son zamanı ve saati gösteren Çevrimiçi özelliği, birçok uygulama tarafından önceki yıllarda kullanılmış olsa da Instagram uygulaması bu özelliği bünyesine yeni katmıştır. Son görülmesinin gözükmesinden rahatsız olan Instagram kullanıcıları da bulunduğundan, Instagram’ın geliştirici ekibi insanların bu özelliği devre dışı bırakmasını sağlayacak bir kısım da geliştirdi.

Adım 1: Instagram Ayarlara girin

Adım 1: Instagram Ayarlara girin

Kullanıcılar Son Görülmenin Gözükmesini Neden İstemiyorlar?

Eski Instagram kullanıcıları Instagram’ın bir sosyal medya platformu olduğunu ancak asıl amacının mesajlaşmak olmadığını, görsel içerik paylaşımı olduğunu öne sürüyor. Bunun yanı sıra kendi özel hayatlarını kendilerine saklamak isteyen yeni ve aktif kullanıcılar da son görülmelerinin diğer kullanıcılar tarafından görülmesinden rahatsız olabiliyorlar. Bu özelliğe dahil olan “şu an aktif” betimlemesi yüzünden konuşmak istemedikleri kişiler ile de karşılaşabilen insanlar, bu özelliği kapatmak istiyor.

Adım 2: Instagram Hareket Durumu arayın

Adım 2: Instagram Hareket Durumu arayın

Instagram Son Görülme Özelliği Kapatıldığı Zaman Ne Olur?

Gönül rahatlığı ile kapatabileceğiniz Instagram son görülme özelliği, birçok kullanıcı tarafından bu özellik neredeyse ilk çıktığı günden beri iptal edilmiş durumda. Instagram hesabının gizliliğine ve kendi mahremiyetine önem veren kullanıcılar, bu özelliği kapatıyor ve bu özelliğin varlığına bile tepki ile yaklaşıyor.

Son görülme özelliğini kapattığınızda diğer kullanıcılara bu özelliğin kapatıldığına yönelik herhangi bir bildirim gitmeyecek olsa da son görülmeniz artık görülebilir olmayacağından dikkatli olan kullanıcılar son görülme özelliğinizin kapalı olduğunu fark edecektir.

Son görülme özelliğini kapattığınız günün üzerinden geçen saat, gün veya benzeri herhangi bir zaman bilgisi de diğer kullanıcılar ve takipçileriniz ile paylaşılmayacaktır. Herhangi bir sosyal medya platformu kullandıysanız karşılaşmış olduğunuz bu özellik sadece çevrimiçi olup olmadığınızı ve en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu sizin izin verdiğiniz kullanıcılara, yani takipçilerinize gösteren bir özelliktir.

Adım 3: Instagram Hareket Durumu kapayın

Adım 3: Instagram Hareket Durumu kapayın

Instagram’daki Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram’daki aktiflik durumunuzu da gösteren Instagram Son Görülme özelliğini kapatabilmek için ilk olarak Instagram uygulamasına giriş yapmalı, bunun ardından Instagram profil sayfanıza girmelisiniz. Profil sayfanızda sağ üst kısımda yer alan üç çizgi simgesine sahip olan kısma tıklayın, buradan da Ayarlar’a girmeniz gerekiyor.

İLGİLİ MAKALE  Instagram’ın eski halinden eser kalmıyor. İşte yeni güncelleme ile değişenler. Stalker'lar kafayı yiyecek!

Ayarlar bölümünde alt alta sıralanan seçeneklerden Gizlilik seçeneğine girin, “Hareket Durumunu Göster” yazısını gördüğünüzde ise bunun sağında yer alan butona basarak butonu aktif durumdan pasif duruma getirin. Instagram uygulaması üzerinden Instagram son görülme özelliğini bu yollarla kolaylıkla kapatabilirsiniz.

Instagram Son Görülme Özelliğini Bilgisayarınız Üzerinden Nasıl Kapatırsınız?

Bilgisayarınızın varsayılan tarayıcısından Instagram’a giriş yaptıktan sonra profil sayfanıza, profil sayfanızdan da ayarlar durumuna giriş yapmalısınız. Ayarlar kısmında bulunan “Hareket Durumunu Göster” seçeneğinin yanında yer alan kutucuğa bir kez dokunarak bu özelliği kapatabilmeniz mümkündür.

Adım 4: Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster kapayın

Adım 4: Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster kapayın

Instagram Üzerinden Diğer Kullanıcıların Son Görülmesine Nasıl Bakılır?

Instagram’dan konuştuğunuz bir kişinin en son ne zaman Instagram’a girdiğini görmek için şu adımları takip etmelisiniz:

  • İlk olarak Instagram’a giriş yapmalısınız.
  • Daha önceden konuşma gerçekleştirmiş olduğunuz kişinin son girdiği zamanı görmek için mesajların bulunduğu kısma girin.
  • Eğer konuştuğunuz kişinin son görülme özelliği aktifse kullanıcı adının hemen altında en son görüldüğü zaman yazacaktır.

Çevrimiçi durumunuzu ve son görülmenizi gizlediyseniz kimsenin son görülmesini göremeyeceğinizi unutmamalısınız.

İzleyin: Instagram son görülme , çevrimiçi özelliği kapatma

 

X