Teknolojinin artık olmazsa olmazı sayılan aksesuarlarından biri sayılan bluetooth özellikli kablosuz kulaklıklar teknoloji ve modern çağın getirmiş olduğu en yeni uygulamalardan bir tanesidir. Bu kullanımı pratik ve oldukça sade olan ürünler günümüzde de oldukça yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Bluetooth kulakların bilgisayarlar veya laptoplar için nasıl kurulduğunu sizin için araştırdık.

Bluetooth Her Donanımı Birbiri İle Bağlamakta Mıdır?

Donanım parçaları denildiğinde akla klavyeler, akıllı mobil telefonlar, ses sistemleri ve hoparlörler ve bunun gibi çok daha fazlası olmak üzere her tür özelliğe sahip ve birbirinden oldukça farklı Bluetooth cihazını bilgisayarlar veya taşınabilir bilgisayar ile laptoplara ile eşleştirmek mümkün olmaktadır. Basit gibi görünen bu işlemleri yapabilmek için bağlantı için gerekli olan en önemli araç, bağlantı kurulacak olan bilgisayarın ya da taşınabilir bilgisayarın bluetooth özelliğine sahip olmasıdır.

Bilgisayarda Bluetooth Özelliği Bulunmuyorsa Ne Yapılmalıdır?

Taşınabilir dizüstü bilgisayar ya da akıllı tablet gibi çoğu bilgisayarlarda fabrika çıkışlarında artık yerleşik bir şekilde bluetooth bağlantı uygulaması bulunmaktadır. Bilgisayarın bluetooth özelliği bulunmuyor ise bu bağlantı özelliğine sahip olabilmek ve bilgisayar ile araç arasında bağlantı yapabilmek için bilgisayarın USB bağlantı noktasına cihaz ile uyumlu herhangi bir USB bluetooth eşleştiricisinin takılması gerekir.

İzleyin: Bluetooth Kulaklık Bilgisayara Nasıl Bağlanır ? Mert Gündoğdu

Her Bluetooth Kulaklık Bilgisayara Uyumlu Mudur?

Teknolojinin olmazsa olmaz araçlarından ve basit kullanım özelliği ile müzik dinleme, görüşme yapma ve ses transferini yapabildiğiniz bluetooth kulaklığınızın bağlantı yapmak istediğiniz bilgisayarınız ile bağlantı kurabilmesi ve sağlıklı iletişimin saplanması için bilgisayarınızın bluetooth aracını destekliyor olması gerekir.

Bilgisayarınızda ya da taşınabilir laptopunuzda bluetooth bağlantı özelliğinin olup olmadığını test etmek için ayarlar kısmından aygıt yöneticisi panelini tuşlamanız ve açılan pencere içinden bluetooth bağlantıları kategorisi olup olmadığına bakmanız yeterlidir.

Kontrol ettiğiniz pencerelerden bu kategoriyi görürseniz bilgisayarınızda bluetooth bağlantı aracı kurulu demektir eğer kontrolleriniz sonucu göremiyorsanız bağlantı sağlayabilmeniz için yeni bir bilgisayar almanıza ve para harcamanıza kesinlikle gerek yoktur.

Bluetooth Kulaklık Önerisi

Bluetooth Kulaklık

Bluetooth Kulaklık Bağlandığında Kaç Metreye Kadar Ses İletişimi Sağlar?

Bluetooth teknolojisi aslında radyo teknolojisine benzerlik gösterir. Bluetooth nedir? Bluetooth teknolojisi günümüzde birçok aracın işlevlerini etkili bir şekilde gerçekleştirmesine olanak tanır. Akıllı cep telefonları, elektronik bilgisayarlar ve elektronik çevre birimleri gibi akıllı cihazların oldukça kısa bir mesafe üzerinden kablosuz olarak birbiri arasında veri veya ses iletmesine imkan veren kısa menzilli bir kablosuz etkileşim ve iletişim teknolojisidir. Bluetooth teknolojisinin amacı normal bağlantı sağlanmış olan aygıtları birbirine bağlayan kabloları bakım ya da benzeri nedenler ile değiştirirken bu aygıtlar arasındaki iletişimi güvende tutmaktır. Bununla birlikte etkileşime alınmış Bluetooth bağlantısında cihazlar arasında bir engel yoksa etkileşim mesafesi 7 ya da 8 metre olarak ölçülebilmektedir. Daha uzak mesafeler de ise etkileşim kalitesi düştüğünden veri transferi sağlıklı olarak gerçekleşmemektedir. Bluetooth temeli olan bir teknoloji olmasına rağmen frekans boyu problemini çözememiş ve mesafe olarak verimli gelişmeler elde edememiştir.

İLGİLİ MAKALE  Kulaklıkla müzik dinlerken 'bunlara' dikkat edin

Bluetooth Cihazları Her Akıllı Cihaz İle Uyumlu Mudur?

Bluetooth teknolojisi günümüz de kullanıcılar arasında fazlaca tercih edilmekte olan pratik yönteme sahip kablosuz bir bağlantı yoludur. Birbiri ile karışan, göze iyi gözükmeyen iyi gözükmeyen, gereğinden fazla yer kaplayan kablolu bağlantıların yerine daha kısa mesafe de araçlar arasında radyo frekansları ile veri ve seslerin iletilmesini sağlar. Bluetooth teknolojisinin kullanım alanının artış göstermesi ve özellikle kablosuz kulakların popüler olması ile beraber etkileşime alınmak istenen cihazlar arasında yer alan bluetooth bağlantısının nasıl yapılacağı konusu da kullanıcıların akıllarına gelmektedir.

Bluetooth Kulaklık Önerisi

Bluetooth Kulaklık

Bluetooth Hangi İşletim Sisteminde Çalışmaktadır?

Kullanımı oldukça pratik ve bir hayli rahat olan bluetooth özelliğine sahip kulaklıkların istendikleri zaman bilgisayarlara da bağlanması oldukça kolay bir işlemdir. Burada bahsedilmekte olan bluetooth kulaklıkların bağlantı yapılması istenen Windows tabanlı işletim sistemine sahip olan cihazlar ve apple cihazların kullandığı MaciOs işletim sistemine sahip olan akıllı cihazlar için farklı tipte bağlantı ayarları bulunmaktadır.

Bununla birlikte cihazların birbirine bağlantı sağlayabilmesi için;

  • Bluetooth cihazının şarjı dolu olmalı,
  • Ürün aktif olmalı,
  • Kurulum yapılacak bilgisayar da Bluetooth özelliği olmalı,
  • Mesafe birkaç metreden fazla olmamalı,

Böylelikle cihazlar arasında bağlantı yapılması için ön hazırlıklar tamamlanmış olur. İşletim sistemleri birbirinden farklı olan cihazlar da ayarlar kısmından bağlantı ve Bluetooth ayarları kısmına gelinmeli öncelikle Bluetooth uygulaması açılmalıdır. Cihazların birbirini tanıması için bir süre beklenmelidir. Cihazlar birbirini bulduktan sonra eşlenmeli ve bağlantı ayarlarından birbirini gördükleri emin olunmalıdır. Ayrıca Bluetooth uygulamasını kullanacağınız aracınız eğer bir kulaklık ise bilgisayarınızdan kısık ses ile bir müzik açarak ses iletişimini test edebilirsiniz.