Apple ve android kullanıcıları arasında telefonlarla alakalı çok fazla tartışma çıkabilir. Apple kullanıcıları, android telefonları kullanamadığını ifade ederken, android kullanıcıları telefonlarının avantajlarından bahsetmekten çekinmezler. Apple ya da android telefon olmaksızın, her telefonun kendine özel öne çıkan özellikleri vardır. Bu durum apple telefonlar için daha belirgindir. Buda onların daha çok tercih edilmesine neden olur. Kullanıcılar bu tartışmadan yola çıkarak daha iyi cihazlara sahip olabilir. Bunun nedeni de alacakları cihazları daha çok araştırmasından kaynaklanır.

Android vs Apple

Android vs Apple

Androidlerde En Sık Yaşanan Sorunlar

Android ya da apple cihazlarını kullananlar, zaman zaman cihazların sorunlarına maruz kalabilir. Bunlar sonucunda da ortaya en sık çıkan sorunlar çıkmıştır.

Android cihazlarda en sık yaşanan sorunlardan bazıları şu şekilde sıralanır;

  • Ön ya da arka kamera sorunları
  • Dokunmatik sorunları
  • Şarj soketi sorunları
  • Kulaklık ya da sensör sorunları
  • Home ya da orta tuşta yaşanan sorunlar, android kullanıcılarının en sık karşılaştığı sorunlardandır.

Bu sorunlarla karşılaşan kullanıcılar, telefonlarını kullanabilmeye devam etmek için, çözüm yollarını araştırabilirler. Bunun yanı sıra ekranlarda yaşanan sorunlarda, android kullanıcılarının en sık karşılaştığı sorunlardan sayılabilir.

Android vs Apple

Android vs Apple

Apple Kullanıcıların En Sık Yaşadığı Sorunlar

Sadece android kullanıcıları değil, apple kullanıcıları da cihazlarında bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Sadece bu sorunlar androidlere nazaran daha azdır.

Apple kullanıcılarının telefonlarında karşılaşmış olduğu sorunlar ise şunlardır;

  • Ekran donma sorunu
  • Batarya ömü
  • Ses gelmeme sorunları
  • Yavaş çalışma sorunları
  • Uygulama sorunları da, apple kullanıcıların en sık karşılaştığı sorunlardan bazılarıdır.

İzleyin: Neden Apple/Ios’a Geçtim? | Android ve Ios Arasındaki Farklar Nelerdir?

Neye Göre Seçim Yapılmalıdır?

Apple ya da anroid telefon almayı düşünenler nasıl seçim yapılması gerektiğiyle alakalı incelemeler yaparlar. Bunun sonucunda alacakları cihazlara daha bilinçli bir şekilde karar verebilirler. Apple ya da android telefon alacakların seçim yaparken ihtiyacına göre hareket etmesi çok önemlidir. Buna göre bütçe belirleme imkanı da bulunabilir. Android telefonlarının apple telefonlarından daha fazla seçeneği vardır. Kaliteli bir kullanım elde edilmek isteniyorsa, Apple tercih edilebilir. Fakat farklı fiyat seçenekleri ve fazla seçenek arasından yapılacak seçimler için, androidlere yönelmek daha mantıklıdır.

Fiyat Olarak Hangisi Daha Uygundur?

Yeni telefon alacak olanlar için, fiyat çok önemli bir belirleyicidir. Eğer ki üst segment bir telefon sahibi olunmak isteniyorsa Apple bunun için biçilmiş kaftandır. Fakat daha düşük bir bütçe varsa androidler içerisinden bir seçim yapılması gerekir. Dünya üzerinde çok fazla android telefon kullanıcısı vardır. Bu kadar kişinin tercih etmesinin temel nedenleri arasında ise, fiyatlar belirleyici olarak görünür.

Seyredin: Hangi telefonu almalı? Verilerimizi Android mi iPhone iOS mu daha güvende tutuyor?

Hızlı Telefonların Avantajları Nelerdir?

İnsanların günlük hayatta çok hızlı olmasını gerektiren çok fazla durum vardır. Bunlar kullanmış oldukları telefonlara da yansır. Çok fazla telefon kullanıcısı telefonlarının hızından memnun olmayabilir. Bu da daha hızlı olan telefonlara ihtiyacı artırır. Hızlı olan telefonların insanlara sağladığı çok fazla avantaj vardır.

İLGİLİ MAKALE  Android'te FaceTime kullanmak mümkün. Android'te FaceTime nasıl kullanılır?

Bu avantajlardan bazıları şunlardır;

  • Daha rahat bir kullanımı vardır.
  • Uygulamalar daha kolay kullanılabilir.
  • Çok fazla işlem daha kısa sürelerde yapılabilir.
  • Kasılma sorunları daha az olur. Bu avantajlardan dolayı hızlı olan telefonlar daha çok tercih edilir. Bunu da genellikle Apple İOS seçenekleri sağlar.

Hangi İşletim Sistemi Daha Güvenlidir?

Telefonlarda kullanılan iki çeşit işletim sistemi vardır. Bunlar iOS ve android işletim sistemleridir. Android işletim sistemi çok fazla telefon modelinde kullanılabilirken, iOS işletim sistemi sadece Apple cihazlarda kullanılabilir. İnsanlar günlük hayatlarında telefonlarını her zaman yanında bulundururlar. Bu da telefonlarının güvenli olmasını istemelerine neden olur. iOS kullanıcıları güvenliklerini kişiselleştirebilirler. Fakat android kullanıcılarının güvenliği daha esnek yapıdadır. Bu nedenle çok fazla tercih edilmez.

Android vs Apple

Android vs Apple

Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Apple ya da anroid tercih edecek olanların bazı detaylara göre tercih yapması gerekir. Tercihler yapılırken, cihazların kullanılış biçimleri ve sağladıkları kolaylıklar incelenmeli ve buna göre tercih edilmelidir. Pil ömrü, çözünürlüğü, kamerası, hafıza depolama özellikleri ve işletim sistemi gibi konular, tercih edilirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardır.

Batarya Farkları Var Mıdır?

Android ya da İOS tabanlı cihazların bataryaları arasında da farklar vardır. Android cihazların bataryaları sorun gördüğü zaman dışarıdan müdahale etmek daha kolaydır. Çünkü androidlerin bataryaları cihazlardan çıkarılabilir. Fakat İOS tabanlılarda batarya telefonla bitişiktir. Bu da müdahale edilebilmesini engeller.

Hangisi Daha Uzun Ömürlüdür?

Telefonların uzun ömürlü olup olmaması, birazda kullanıcılarla alakalıdır. Eğer ki telefon kullanılırken dikkat edilmiyorsa en iyi telefonlar bile kısa sürede zarar görebilirler. Dolayısıyla Apple ya da android olmasının avantajı olmaz. Telefonları çoğu maksimum 5 yıl kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Bu 5 yılsonunda ise, telefonlarda yaşanan sorunlar giderek artmaya devam eder. Bu sorun androidlerde daha belirgin olabilir. Apple iOS işletim sisteminin kalitesinden dolayı daha uzun süreli kullanıma sahiptir. Daha uzun süre kullanmak isteyenlerde tercihlerini bu yönde yaparlar.

Ekşisözlük’ten bazı kullanıcı yorumları

yıllarca android’in amiral gemilerini kullanıp ikinci sene sonunda yeni bir amiral gemisine ihtiyaç duyduğum için ios’u tercih edeceğim tartışma konusu. iyi mal, iyi fiyat bu temel prensip hiç değişmedi, değişmiyor – defoe

kesinlikle zevk renk meselesi.
yıllarca android kullandım. en son oneplus 5t telefonumu 3 yıl kullandım. daha bir kaç sene kullanma planları yaparken yurtdışına taşındım ve maalesef telefonum burada çalışmadı. o yüzden arkadaşların da zorlaması ile iphone 12 pro max a geçtim. android kullanımına o kadar alışmışım ki ios’u gerçekten kullanmakta zorluk çekiyorum. bir aydır hala alışamadım. oneplus un kullanımı gerçekten daha zevkli idi. arada bir açıp wifi ile eski günleri yad ediyorum ama yok ios bana göre değil. aynı şeyin tam tersi de başkası için geçerlidir. ios tam tatmin ederken android zulüm gelebilir. ama telefonların donanımları ile alakalı olarak yav android donuyor bilmem ne gibi saçma sapan argümanları bırakmanın zamanı geldi bence. iyi donanımlı bir android telefon ios kadar akıcı ve sorunsuz olabilir. ön yargılardan kurtulmak gerek. ha dersin android kullanım olarak, menü geçişleri olarak istenilen hazzı vermiyor ona eyvallah. ama bunun içinde androidde zibilyon çözüm var.
son söz: kafam rshst olsun bişeyle uğraşmayayım diyorsan ios, yok ben kişileştirmenin dibini bulmak istiyorum telefonla aynı anda bir sürü işi halletmek istiyorum falan gibi şeyler düşünüyorsan kesinlikle android. – bezdarniy

bilgisayarda macbook, tablette ipad tercih eden biri olarak cep telefonunda tercihim android’den yana. ios’tan geçince ilk başta biraz zorlansam da kullanmaya başladıkça kişisel bir çok ayar ve yapılandırmanın ios’te olmayacağını anladığım için şimdilik android’den vazgeçmem neredeyse imkansız. aklımı çelen tek şey iphone 12’nin muhteşem tasarımı. tasarımını beğendiğim bir tane bile android telefon yok. ama fiziksel tasarımla kullanışlılık arasında seçim yapmak gerekince sonuç android oluyor. – axt

android 2021 senesinde dahi çıraklıktan çıkamayıp “google play çalışmayı durdurdu” “android kamerayı durdurdu” gibi gördüğünüz anda telefondan tiksinme sebebidir. stabilizasyon özürlüsüdür.
ios; kalfalık dönemini geride bırakıp, ustalık dönemine geçmiş olup, stabilizasyon ve optimizasyon dersi veren, kullanıcısını yormayıp, her konuda hazır ve nazır bir şekilde sıfır hata politikasıyla çalışıp bunu başarabilen bir işletim sistemidir.
kamera yazılımlarına gelirsek;
ios’ta sosyal medya yüklemelerinde kalite kaybı yaşamazsınız, galerinizdeki fotoğraf hangi kalitedeyse, aynı kaliteyle örneğin instagrama yükleyebilirsiniz. dipnot olarak; instagram tüm güncelleme kararlılıklarını ios telefonlara göre test eder. (instagram manyağı değilim, sadece örnek vermek için kullanıldı)
android’de ise dünyanın en güzel fotoğraflarınıda çekseniz, cihazlarının %90’ında kalite kaybı yaşarsınız. çektiğiniz fotoğrafların videoların kalite anlamında hiçbir önemi kalmaz.
sadece kamera olayı bile tek başına ios’u şampiyon yapar. – atlaribaglayin

dosya aktarma,veri alışverişi sıkıntı olmasaydı ios ve apple bırakmazdım açıkçası.müzik atma,fotoğraf atma tam bir çile iosta ama şu da var ki ip7 3 senedir kullanıyorum sorunsuz bir şekilde.sadece pilini değiştirdim o kadar.saatlerce oyunda oynadım,her türlü programı kullandım.yeri geldi acayip de ısındı ama hiç sorun vermedi.güncellemeleri kapalı. tek sıkıntısı şarj o da beni bir gün götürüyor yetiyor bana. lg g2 kullandım 2. senesinde ekranda yanma oldu sarı lekeler. gittiği yere kadar kullanacam bu telefonu.ne zaman ki ben öldüm,beni sal dedi o zaman gömerim. – sittin sene gelmeyen mahlukat

onu eski cihazlar olduğunda android’i öpüp başa koymak lazım.
evde eski bir ipad var ios 9 da kalmış alet. uygulama falan yüklenmiyor kıvır götüne sok yada çöpe at gibi iki seçenek var. ki bir çok açıdan hala kullanılabilir bir alet. hayrat olarak bir çocuğa ver gayet işini görür. bir şeyler izler internette gezinir elbette biraz yavaş ama çöpe gidecek seviyede değil. ama maalesef çöpe gidiyor. program yüklenmiyorlan program amk ben böyle işin.
gene hayrat amaçlı evdeki eski telefonu birine vereyim dedim. android 4.2 de kalmış resmi güncelleme. biraz uğraşmayla android 7e yükseltebiliyorsunuz. 9 bile varda bokunu çıkarmaya gerek yok deyip zorlamadım. yavaş mı evet yavaş ama gayet kullanılıyor. çöpe gitmek yerine birinin işine yarıyor.
özetle ios eskiyen cihazları götünüze sokun derken android aa dur kardeş onu kullanırız diyor.
yukarda bahsettiğim aletlerden apple 2012 çıkışlı android 2011.-  benden iyi mi bileceksin