Güzel kokmak herkesin istediği bir şeydir. Sokakta, kalabalık ortamlarda ve hatta kendi başınızayken sizden yayılan güzel bir koku hem modunuzu yükseltir hem de kendinize olan güveninizi arttırır. aynı zamanda akıllarda size ait olan imza kokunuz ile kalmak da insanların sizi unutmasını zorlaştıran bir durumdur. Kısacası güzel kokmak, her yönden kazançlı bir durumdur. Ancak kokuların hızlıca uçup gitmesi bu kazançlardan faydalanmanızı zorlaştırabilir. ancak bazı püf noktaları kullanarak parfümlerinizin daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Parfüm kokusunu kalıcı hale getirin

Parfümlerin çeşitlerine ve esanslarına gör farklı kalıcılık süreleri vardır. Bu kalıcılık süresi kısa olduğunda ise çok sevdiğimiz kokular üzerimizden uçup gidebilir. Bu da gün boyu koklamak ve kokmak istediğimiz kokulardan uzak kalmamız demek oluyor. Bu durumda ise ya parfümlerin kalıcılığı artmalı ya da yanımızda parfüm ile gezmek zorunda kalmalıyız. Ancak merak etmeyin, artık parfümlerinizi kalıcı hale getirmek çok basit. İşte parfümerin kalıcılığını arttırmak için kullanabileceğiniz püf noktaları:

Parfümleri serin yerlerde saklayın

Parfümlerin esansları alkol bazlı olduğundan, sıcak hava parfümlerinizin kokusunun daha çabuk kaybolmasına neden olur. Bu durum daha çok yaz aylarında başımıza gelen bir sorundur. Ancak parfümlerinizi odanızda ve başucunuzda tutmak yerine serin alanlarda saklayarak bu sorundan kolaylıkla kurtulabilir ve daha uzun süre parfüm kokusu almayı mümkün kılabilirsiniz. Parfümleri özellikle buzdolabında saklamak daha uzun süre kalıcılık katmaya yardımcı olacak bir durumdur. Aynı zamanda bu yöntem ile parfüm kokusunun daha keskin ve belirgin şekilde kendini göstermesini de sağlayabilirsiniz.

Krem ve parfümü birlikte kullanabilirsiniz

Parfümler kıyafetlerde daha kalıcı olurken, tene yayılan parfüm kokusu daha çabuk uçuculuk göstermeye başlar. Etki süresini arttırmak için kullanabileceğiniz bir başka yöntem ise, teninize parfüm sıkmadan önce kokusuz bazı nemlendirici kremler kullanmak olabilir. Bu yöntem pek sağlıklı kabul edilmese de, kesinlikle etkili. Tene karışan parfüm kokusunun tende tahriş gibi sorunlara yol açabileceği hassas tenli bireylerde ise kullanılmaması özellikle belirtiliyor. Eğer herhangi bir alerji ya da hassasiyetiniz yok ise, teninize önce kokusuz nemlendirici sürüp daha sonra bu bölgeye parfüm sıkabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Parfümün en etkili yayılmasını sağlamak için nereye sıkılması gerekir? (Kaynak: soru.com.tr)

Parfümleri direkt olarak üzerinize sıkmayın

Parfüm kullanılırken yapılan yaygın bir hata ise, kıyafete ya da tene aşırı yakın bir mesafeden parfümün direkt olarak sıkılmasıdır. Bu durum parfümün koku olarak değil esans olarak eninize ya da kıyafetinize işlemesi demek. İlk sıktığınız anda daha yoğun bir koku olarak karınıza çıksa da, uçuculuğu hızlı bir şekilde etki edecek ve parfüm kokusu kısa sürede kaybolacak. Bunun yerine parfümü uzak mesafeden sıkmak ya da havaya sıktığınız parfümün üzerine doğru yürümek işe yarayacaktır. Parfüm bu şekilde önce kendini salacak ve daha sonra üzerinize yerleşerek daha uzun süre kalacaktır.

Parfüm kullanmadan önce kıyafetlerinizi havalandırın

Kıyafetlere sıkılan parfüm kokusu, kıyafetlerde yer alan diğer kokulara karışabilir ve bu kokular ile yerleşebilir. Ancak aynı şekilde eğer kokular uçucu ise parfüm kokusu da aynı şekilde uçup gidebilir. Bu nedenle parfüm kokusunun başka bir kokuya karışmaması adına kıyafetlerinizdeki deterjan ya da yumuşatıcı kokularının uçmasını sağlayın. Rüzgarlı bir alanda kıyafetleri bir süre havalandırmak yardımcı olacaktır.