Bulaşıkların temizliğini gerçekleştirdiğimiz bulaşık makineleri, evlerin en büyük ihtiyaçları arasında yer almaktadır. Bilhassa kabalık ailelerin veli nimeti olan bulaşık makinelerin bazı dönemlerde eskisi kadar iyi yıkamadığını gözlemleriz. Bu durum makinenin tekrar çalışmasına neden olurken ekstra bulaşık makinesi tableti, su ve enerjinin kullanılmasına neden olmaktadır. Bulaşık makinelerinizin yeterince iyi temizlemediğini düşünüyorsanız muhtemelen, makine içerisinde kirlenmeler ya da tıkanma durumları olmuştur. Gözle görülmeyen bölmelerde yaşanan bu tıkanıklar makinenin bulaşıkları güzel yıkamasının önüne geçerken, bulaşık makinesinin içinde de kötü bir kokunun oluşmasına neden olmaktadır. Bulaşık makinenizin yeterince iyi yıkamadığını düşünüyorsanız bu noktalara kesinlikle dikkat edin!

Bulaşık makinesinin temiz yıkamamasının nedeni ne olabilir?

Bulaşık makinenizin yeterince güzel yıkamadığını düşünüyorsanız bu durumun birbirinden farklı pek çok sebebi olabilmektedir. Bulaşık makinesini iç yüzeyinin kirlenmesinden, kullandığınız bulaşık makinesi tabletine kadar pek çok alan bulaşıkların temiz yıkanmasının önüne geçen nedenler arasında yer alabilmektedir. Bulaşık makinenizin yeterince güzel yıkamadığını düşünüyorsanız şu adımları dikkatlice uygulayabilirsiniz;

  • Bulaşık makinesinin içerisinde yer alan, fıskiyelerin açık olup olmadığını kontrol ederek işleme başlayabilirsiniz. Fıskiye noktalarının tıkanık olması, bulaşıkların yeterince güzel yıkanmasının önüne geçen en büyük nedenler arasında yer almaktadır. Fıskiye bölmelerinde tıkanıklığın olduğunu gözlemlediyseniz bir kürdan yardımıyla bu bölmelerin açılmasını sağlayabilirsiniz.

  • Kireç dolayısıyla da bulaşık makinesi bulaşıkları güzel yıkayamıyor olabilir. Kullanılan şebeke suyunda bulunan kireç, makinenin iç bölmelerinin kireçlenmesine neden olurken makinenin etkili çalışmasının önüne geçebilir.
  • Makinenizin yeterince iyi yıkamadığını düşünüyorsanız, makine içerisindeki filtrelerin yağlanmış olma ihtimalini göz önünde bulundurmanız önemli olacaktır. Makine içerisinde yer alan filtrelerin yağlandığını gözlemlediyseniz, makine filtrelerini sabun ve su ile derinlemesine temizleme özen gösterin.
  • Bulaşık makinesinin içerisinde yer alan takıp, çıkmalı bölmeleri güzelce yıkayın. Yıkama işleminden sonra, makine içerisine geri yerleştirin. Bu işlemi düzenli olarak yapmanız, makine içerisinin de temiz olması için önemlidir.

Bulaşık makinesine bulaşıkları yerleştirmek çok önemli!

Bulaşık makinenizin, bulaşıkları yeteri kadar güzel yıkamadığını düşünüyorsanız bulaşıkların yanlış dizilmesi dolayısıyla olabileceğini de unutmamanız gerekir. Makine içerisinde bulunan bölmelere dikkatli ve düzenli bir şekilde yerleştirilemeyen bulaşıklara su ve sabun yeteri kadar gelemeyeceği için istenilen temizliğe ulaşılması da zor olacaktır. Bulaşıkları, bulaşık makinesine dizmeden evvel kalıntıları çöpe dökmeniz de önemlidir. Kalıntıların temizlenmeden bulaşık makinesini içerisine yerleştirilmesi, makine içerisinde yer alan bölmelerin tıkanmasına ve yağlanmasına neden olacaktır. Bu durumun önüne geçmek amacıyla, bulaşıkları makineye dizmeden evvel tüm kalıntılarından arındırmaya özen göstermeniz gerekir.

İLGİLİ MAKALE  Bulaşık makineniz sadece cam bardaklarınızı çiziyorsa sebebi bu olabilir! (Kaynak: izlehaber.com)

Bulaşık makinesinin tuz ve parlatıcının yeterli miktarda olmaması

Bulaşıklarınızın yeteri kadar temizlenmediğini düşünüyorsanız bu durumun nedenleri arasında yer alan bir diğer madde de bulaşık makinesinde yeteri kadar parlatıcı ve tuzun bulunmamasıdır. Bulaşıkların derinlemesine temiz olmasına yardımcı olan bu iki bileşenin eksik olması makine içerisine yerleştirilen bulaşıkların sağlıklı bir şekilde yıkanmasının önüne geçecektir. Bulaşıklarınızın yeteri kadar temiz yıkanmadığını fark ettiyseniz bulaşık makinenizin tuz ve parlatıcılarının hangi seviyede olduklarını kontrol etmeniz önemlidir. Yeterli miktarda bulaşık makinesinin içerisinde tuz ve parlatıcının olduğunu gözlemlediyseniz ve hala daha bulaşıklar yeterince temiz değilse o noktada kullandığınız ürünlerin markasını değiştirmek de olayın neyden kaynaklı olduğunuzu bulmanıza yardımcı olacaktır.

Bulaşık makinesinin temizliği

Tüm aşamalardan sonra hala daha bulaşıklarınızın yeterince temiz yıkanmadığını düşünüyorsanız, bulaşık makinenizin temizliğinin vakti gelmiş demektir. Piyasa da bulunan bulaşık makinesi temizleyicileri kullanabileceğiniz gibi bulaşık makinenizin temizliğini doğal yöntemlerle de derinlemesine gerçekleştirebilirsiniz. Düzenli olarak bulaşık makinesinin temizliğini yapmanız, bulaşık makinenizin ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.