Öndegelen bütün otomobil üreticileri, elektrik motorundan güç alan otomobiller üretmeye başladı. Akaryakıta gelen zamlar ve doğayı kirletme konuları düşünüldüğünde, elektrikli otomobillere geçiş sürecinin neden bu kadar hızlı olduğu ortaya çıkıyor. Elektrikli otomobil üretimine başalayan firmalardan biri ise Renault, Efsanevi Toros modelini elektrikli olarak üretecek olan Renault, Toros’un yanında bir de R5 diye bir modeli tanıtmayı planlamakta. Bu yazımızda sizlere, Renault’un efsanevi Toros modelinin 2023 yılında nasıl geri geleceğini anlattık.

Renault Toros geliyor?

Bu modelin şimdilik konsept fotoğrafları yer almakta. İnsanlar da gelecek olan bu otomobilin fiyatını merak ediyor. Türkiye pazarında da satılacak olan bu otomobili herkes beklemeye başladı. Renault, Zoe modeli ile minimal bir elektrikli otomobil ile bu pazara girmişti. Oldukça sevilen Zoe ile brilikte Renault’un elektrikli otomobil konusunda başarılı olacağı düşünülüyor. Klasik otomobillerini tekrardan elden geçiren Renault, elektrikli araba pazarında büyük bir ses getirmeye hazırlanıyor. Tasarım olarak modernleştirilen bu elektrikli arabanın iç dizaynı ise konsept fotoğraflara göre, oldukça havalı gelecek.

Renault Toros iç tasarımı karşılaştırma

Renault Toros fiyatı ne kadar olacak?

Modelin özelliklerinden çok fiyatı merak ediliyor. Yapılan haberlere göre 2023 model R5 ile Toros’un fiyatları birbirlerine çok yakın olacak. Ancak yapılan tahminlere göre 2 otomobilin de fiyatları, 1 milyon TL’den daha fazla olacak.

Ancak geçtiğimiz haftalarda ÖTV matrahında düzenleme yapılmıştı. yapılacak olan bu düzenleme ile beraber birçok elektrikli otomobil fiyatlarında indirim yapıldı. Yapılan bu düzenlemeden en çok yararlanan otomobil ise TOGG oldu. Motor gücü 160 kW’yi aşmayan ve vergisiz fiyatı 700 bin TL’yi aşmayan elektrikli otomobillerin ÖTV oranları yüzde 10’a düşürüldü. Daha önceleri bu oran yüzde 60’dan hesaplanıyordu.

Şu an ki tahminler ise güncel dolar kuruna göre düşünülmektedir. Bu fiyatlar ilerleyen yıllarda çok daha farklı bir şekilde karşımıza çıkabilir. Hatta bu 2 farklı otomobil modelinin 2024 yılında ülkemize geleceğini düşünecek olursak, çok daha yüksek bir satış fiyatı bekleyebiliriz.

Fiyatlar düşer mi?

Bütün dünyada yaşanan büyük bir enflasyon krizi var. Bununla birlikte pandemi döneminden beri var olan çip krizi de otomobil ve diğer teknolojik ürünlerinin fiyatlarının artmasına neden olan en büyük etmen. Tabii ki otomobil pazarı, artan fiyatları nedeni ile tam bir yatırım alanına dönüşmekte.

Renault elektrikli araba

Türkiye’deki dolar kurunu düşünecek olursak, otomobil fiyatlarında herhangi bir rahatlama beklenmiyor. Ek olarak enflasyon da dolar ile beraber yükselirken, içten yanmalı motora sahip ya da elektrikli otomobillerin fiyatlarında büyük bir düşüş gözlemlenmiyor. Bu durum sadece Türkiye değil, bütün dünya ülkelerinde geçerli. İlk olarak dünya ekonomisinin düzelmesi, ardından da Ülkemizin ekonomik olarak rahatlaması gerekiyor. Tabii ki bu durum kısa vadede gerçekleşmeyecek.

İLGİLİ MAKALE  Tam bir aile arabası. Yeni Renault Koleos'u inceleyin

Renault Toros ne zaman satışa sunulacak?

yapılan tahminlere göre 2023 model R5 ve Toros, 2023 yılının ikinci çeyreğinde yolda olacak. Ancak Renault tarafından yapılmış net bir açıklama yer almıyor. Ek olarak bu iki otomobil modelinin ne zaman Türkiye pazarına gireceği de konuşulmaktadır. yapılan tahminlere göre, bu iki modelin satışa çıkmasından 6 ay sonra Türkiye pazarına gelmesi bekleniyor.