Vücutta bulunan ince çizgiler kilo alıp vermeye bağlı olarak zamanla belirginleşir ve çatlak halini alır. Yanlış beslenme, hamilelik, genetik durumlar gibi başka nedenlere bağlı olarak da oluşabilen çatlaklar, vücutta istenmeyen bir görüntü oluşturur. Pek çok kadın özellikle yaz aylarında çatlaklarından kurtulmak için farklı yollara başvururlar. Vücuttaki çatlaklar cerrahi ve kimyasal yollarla yok edilebilse de bunlar pahalı ve maliyetli işlemlerdir. Burada bahsedilecek yöntemler evde ve uçuk bir maliyeti olmayan yöntemlerdir. İşte vücutta bulunan çatlakları yok edecek 7 yöntem.

Su

Vücudumuzun büyük bir bölümünü oluşturan su, aynı zamanda pek çok sorunun da en önemli çözümüdür. Su içmek sayısız faydaya sahipken, aynı zamanda vücuttaki çatlakların oluşmasını ve eğer varsa geçmesini sağlar. İhtiyaç duyulan nemi kazanmak için mutlaka günde 2 buçuk litre su içilmelidir.

Aloe vera

Aloe vera, pek çok cilt sorununu kolaylıkla ortadan kaldıran mükemmel bir bitkidir. İçerisindeki jel yapı sayesinde çoğu soruna iyi gelir. Aloe vera, kadınların en büyük problemlerinden bir tanesi olan çatlaklara da oldukça iyi gelir. Aloe veranın yaprağı ya da jeli ile cilt çatlaklardan arınıp iyi bir şekilde nemlenir. Aloe vera, düzenli bir şekilde kullanımda mutlaka işe yarayacaktır. Cildi hem nemlendirip hem de çatlaklardan kurtarmak için bu yöntem mantıklıdır. Rendelenmiş aloe vera ve tuz biraz karıştırılıp cilde uygulandığı taktirde çatlaklar yok olacaktır.

Zeytinyağı

Zeytinyağı, metabolik problemlerden saç bakımına pek çok alanda uygulanabilen mucizevi bir yağdır. Zeytinyağı aynı zamanda çatlaklar için de biçilmiş kaftandır. Bacak, kalça, göbek veya karındaki çatlaklara çok iyi gelen zeytinyağı, hem cildi nemlendirir hem de oluşan çatlakları hızla onarır. Zeytinyağı çatlakları yok etmek için kullanıldığında çok az ısıtılırsa aynı zamanda ciltteki lekeleri de kısa sürede yok eder.

Kakao yağı

Hem kokusuyla hem de faydalarıyla bilinen ve son zamanlarda oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan kakao yağı, çatlak sorunu için de gayet iyi bir seçenektir. Yaşlanmaya karşı inanılmaz gücü ile cildi gençleştiren ve diri tutan bu yağ, lekeler için de oldukça faydalıdır. Çatlakları ve onların oluşturduğu lekeleri hızlı bir şekilde yok eder.

İLGİLİ MAKALE  Saçınızdaki kepekleri yok eden formül (Kaynak: soru.com.tr)

Vazelin

Vazelin, cildi nemlendirmesiyle bilinen etkili bir nemlendiricidir. Vazelin cildi hem nemlendirir hem de çatlak oluşumuna engel olur. Eğer çoktan çatlak oluştuysa, oluşan bu çatlakları da kolaylıkla yok edecek niteliğe sahiptir. Özellikle hamilelikte oluşan göbek ve karın çatlakları için çok iyi bir çözüm olan vazelin, bu dönemde düzenli olarak kullanılmalıdır.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı cilt ve saç bakımında sıkça kullanılan bir yağdır. Vücudun çeşitli bölgelerindeki çatlaklar için de oldukça iyi bir yöntem olan çay ağacı yağı, düzenli kullanımda çatlakları hızla yok eder. Vücudu onarır ve nemlendirir.

Badem yağı

Badem yağı hem saça çok iyi gelen ve dökülmeyi engelleyen hem de çatlakları kısa süre içinde yok eden bir yağdır. Çatlak oluşumunu düzenli kullanımda engeller. Kilo alıp veren bir vücutta büyük ihtimalle çatlak olacaktır ve badem yağı bu çatlakları oluşmadan önler.

Çatlak nedenleri

  • Çatlaklar büyük çoğunlukla kadınlarda görülen bir sorundur
  • Ailede çatlak geçmişi yani genetik faktörler buna sebep olur
  • Genç yaşta gebelik geçirilmesi
  • Hızlı bir şekilde kilo almak ya da hızlı bir şekilde kilo vermek
  • Meme büyütme ameliyatı (silikon veya yağ enjeksiyonu) yaptırmak
  • Hızlı bir şekilde vücut gelişimi olması (ergenlik gibi)
  • Cushing ya da Marfan sendromu adındaki genetik bozukluklar.

Çatlak belirtileri

  • Karın, kalça, göğüs veya vücudun herhangi bir yerinde derin ve ciltten daha açık renkte çizgiler oluşması
  • Ciltte beyaz, pembe, kırmızı, mor ya da mavi çizgiler oluşması
  • Vücudun büyük bir bölümünde belirgin çizgiler oluşması.