Kıvırcık saç yapısına sahip birçok insan bulunuyor. Ancak dalgalı saç kullanımı düz saç kullanımı kadar kolay değildir. Genellikle birçok kişi dalgalı saçlarının olmasındansa düz saç kullanmayı tercih eder. Ancak kıvırcık saçlı oldukça gösterişli bir görünüme sahip olduğu için kullanım yapmanızda mümkün.

Dalgalı saça sahip iseniz eğer mutlaka gerekli bakımları da yaptırmak gerekir. Aksi durumda saçlarınız çok daha hızlı bir şekilde yıpranmış olacaktır. Bu nedenle dalgalı saçlar için saç bakımı mutlaka doğru bir şekilde yapılmalıdır.

Saç bakımı

Saç bakımı

Dalgalı Saç Bakımı Zor Mu?

Kıvırcık saç bakımı genellikle oldukça zordur. Kıvırcık saçlar kurumaya oldukça eğilimli oldukları için sürekli olarak bakıma ihtiyaç duyarlar. Düz saç gibi çok daha kolay bir şekilde taranmaz ve daha kısa sürede yıpranmış olur.

  • Dalgalı saçı sahipseniz eğer bakımı için çeşitli saç kremlerini bir bakın yağlarını kullanabilirsiniz.
  • Özellikle banyo yaptığınız zaman saçınız ıslak kaldığında özenli bir şekilde bakım yapmanız gerekir.
  • Havluya sardığınız zaman çok sert bir şekilde ovuşturmamak gerekir.
  • Özellikle bu pillerinizi açtırmak istediğiniz zaman seyrek dişli olan tarakları tercih etmek gerekir. Böylelikle bukleler de daha kolay bir şekilde açılmış olur.

Bu nedenle dalgalı saç yapısı olan kadınların dikkatli bir şekilde bakım yapması gerekir. Böylelikle hem saçlarınız daha canlı görünmeye başlar hem de çok fazla yağlanmaz.

İzleyin: Dalgalı, Kıvırcık ve Gür Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri

Özel Bakım Yağları

Saç bakımı sırasında bukleli saçlar için çeşitli yağlar kullanılmaktadır. Kıvırcık saç yapısına sahip olan kişilerin daha fazla bakım yapmasına ihtiyaç vardır. Alerjiniz olmayan ürünleri belirlediğiniz zaman istediğiniz saç bakım yağlarını da tercih etmeniz mümkündür. Saç bakım yağı alırken güzel bukleler için yapılmış olan bakım yağlarını tercih etmek gerekir. Genellikle Banu yaptığınız zaman ıslak saça bu bakım yağlarını uygulamak daha sağlıklı olacaktır.

Saç sadece kökünden beslenir. Saçlarımız için gerekli olan besin maddeleri, saçlarımıza, sadece kan yoluyla ulaşabilir. Yeterli protein, demir, çinko, biotin ve folik asit içeren beslenme şekli ve saç tipine uygun ürün kullanımı, saçlarımız için çok önemlidir

Bakım İçin Püf Noktaları

Kıvırcık saç yapısına sahip olan kişilerin banyo yaptıktan sonra saçlarını doğal bir şekilde kurutması daha sağlıklı olacaktır. Çünkü fön makinelerinin çok fazla kullanılması halinde saçlara aşırı zarar verdiği gözlemlenmiştir. Özellikle kullanılan saç maşaları ve düzleştiriciler de belli bir süre sonra zarar vermeye başlar. Bu nedenle kullanmak istediğiniz zaman daha düşük ısı da kullanmak daha doğru olacaktır. Genellikle saçlarınızı daha kalın bir bukle halinde yapmak istiyorsanız eğer bigudi kullanmak daha doğru olabilir. Çünkü saçlarınızı yüksek ısı uygulamak sağlıklı olmadığı için doğal yollarla bukle yapmak daha doğru ve daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır.

Saç bakımı

Saç bakımı

Banyo Sonrası Dalgalı Saçlar

Banyodan çıktıktan sonra saçınız düz bir şekilde taramak aynı zamanda saçınızın çok fazla kabarmasını da engeller. Bu nedenle spreyi sıkarak bunu engellemeniz de mümkün. Ancak dalgalı saçlar için sürekli saç spreyi kullanmak pek sağlıklı olmaz. Zamanla daha fazla dökülür. Bu nedenle banyodan sonra saç bakım kürleri ve kremlerini kullanmak daha doğru olacaktır.

Yumuşak havlu ile nemi alınmış saç, düşük ayarlı kurutma makineleri ile kurutulmalıdır.

Dalgalı Saçlar İçin Bakım Zararlı Mı?

Dalgalı saçlara sahip olan kişiler doğru bir şekilde bakım yaptırdığı zaman herhangi bir zararı da bulunmaz. Ancak dalgalı saçlar için saç bakımı yapılacağı zaman mutlaka kimyasal olan ürünlerden kaçınmak gerekir. Çünkü kullanılan kimyasal ürünler saçlara zamanla daha fazla zarar verir ve bir süre sonra kırık oluşmasına neden olmaktadır. Saç bakımları için genellikle daha doğal olan ve organik olan ürünleri tercih etmek daha doğru olacaktır. Aynı zamanda saç kesiminin de doğru bir şekilde yapılması gerekir. Çünkü belli zamanlarda saç kesimi yaptırmak saçı besler ve kırılmasını engeller. Bu nedenle düzenli olarak saç bakımı yapmak gerekir.

İLGİLİ MAKALE  Işıl ışıl dümdüz saçlar için bu sihirli düzleştirici karışım yeterli

Video: Özel Saç Bakımı Tarifim Parlak, Uzun & Dalgalı Saçlar

Yağlar Saçlar İçin Bakım Önerileri

Dalgalı ve yağlı saç yapısına sahip olan kişilerin düzenli olarak bakım yapması gerekir. Genellikle yağlı saçı olan kişilerin her gün saçlarını yıkaması gerekir. Ancak bu gibi durumlar da saçlar daha fazla yıpranır. Özellikle dalgalı saçlar yıkandıktan sonra zor taranır. Bu nedenle duş sonrasında bakımını yaptığınız zaman daha kolay bir şekilde açılacaktır.

Kaba ve sert fırçalama, saçların çabuk yıpranmasına ve mat görünmesine neden olmaktadır.

Doğal Bakım Önerileri

Dalgalı saçlar için genellikle yumurta akı çok fazla tercih edilir. Yumurta akını dalgalı saçınıza sürdüğünüz zaman hem saç beslenir hem de daha sağlıklı uzar. Aloe vera maskesi de son dönemler de çok tercih edilmektedir. Kremleri kullanmak da saçınız için oldukça sağlıklı olacaktır. Bu nedenle doğal saç bakım önerileri de saçınızın canlı görülmesi için oldukça etkili bir yöntemdir.

Dengeli beslenme saç sağlığında çok önemli bir rol oynamaktadır. Protein açısından yetersiz diyetler, saç köklerini dinlenme dönemine sokarak, proteinden tasarruf etme yoluna gider. Bu ağır diyetleri takiben 2–3 ay içinde yaygın saç dökülmesi görülebilir.