Yaz mevsiminin gelemsi ile beraber, düğün davetiyeleri kapınızda birikmeye başlamıştır. Ancak düğüne giderken nasıl makyaj yapacağınızı bilmiyor musunuz? Korkmanız gerek yok, çünkü size 7 adımda yapabileceğiniz düğün makyajı tekniklerini gösterdik. Anlatacağımız makyaj hileleri ile gittiğiniz düğünlerde herkese meydan okuyabileceksiniz.

En iyi makyaj nasıl yapılır?

makyaj yapmanın en önemli kısmı, fondöten kullanımı. Ancak birazdan anlatacağımız adımlar ile birlikte, nasıl kolay bir şekilde makyaj yapabileceğinizi öğrenmiş olacaksınız. İyi bir fondöten kullanımı, sizi her zaman daha çekici ve güzel gösterecektir. Gelin hep birlikte nasıl fondöten kullanabileceğinizi ve 7 adımda nasıl en iyi makyajı yapabileceğinizi inceleyelim.

1. adım

Makyaj yaparken ilk olarak fondöten ile başlamanız tavsiye ediliyor. Sıcak yaz günlerinde, suya ve neme dayanıklı bir fondöten tercih etmeniz gerekmektedir. Çünkü sıcak hava ile birlikte illa ki terleyeceksiniz. Ancak suya ve neme dayanıklı fondötenler, tere karşı kolayca dayanabilir. Bu sayede de ten makyajınız bozulmaz. Kullanacağınız fondöteni fırça ile yüzünüzün her tarafına eşit bir şekilde yayın ve dengeli bir ton elde edin.

2. adım

İyi bir aydınlatıcı kullanmak, yüzünüzün daha dikkat çekici olmasını sağlayacaktır. Parıltı içeren aydınlatıcınızı, yüzünüzün üst kısımlarına uygulayın: Bu sayede hem fark edilir hem de doğal bir görünüm elde etmiş olusunuz.

3. adım

Şimdi sırada ise göz farı uygulaması var. Doğal bir renk seçmek, göz farı uygulamasında oldukça önemli. Bu sayede hem göz alıcı bir görünüm elde edersiniz, hem de yüzünüzde doğal olmayan bir görüntü meydana gelmez. Fakat belirtmek gerekir ki, ten renginize uygun tonlarda bir göz farı seçmeniz gerekiyor. Ten renginizden uyumsuz bir renk seçmek, makyajınızdaki ve yüzünüzdeki doğallığı alıp götürecektir.

4. adım

4. adım olarak ise eyeliner uygulaması var. Gözlerinize sofistike bir hava katmak istiyorsanız, kesinlikle eyeliner uygulamasını atlamamalısınız. Ancak seçtiğiniz eyeliner’ın suya ve neme karşı dayanıklı olması oldukça önemli. Bu sayede eyeliner akması sorununu yaşamaz ve makyajınızı tekrardan tazelemek zorunda kalmazsınız.

5. adım

Gözler, yüzümüzdeki en belirgin bölgedir. Bu yüzden gözlerimiz, yüzümüzdeki en dikkat çekici yer olması gerekiyor. Bu dikkat çekiciliği sağlayabilmek için kirpiklerinize bir takım işlemler uygulamanız gerekiyor. İyi bir maskara kullanarak, kirpiklerinizi belirginleştirebilir ve gözünüzün doğallığını ortaya çıkartabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde kirpikleriniz tüm gün bozulmadan, sabit bir şekilde kalacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Şeyda Erdoğan'ın dolgun dudaklarının sırrı ortaya çıktı! Dudaklarınızı daha 'dolgun' göstermek için bu yöntemleri deneyin

6. adım

Kaşlar oldukça önemli. Eğer tam manası ile mükemmel makyajı elde etmek sitiyorsanız, bir adet kaş maskarasına ihtiyacınız var. İyi bir kaş maskarası sayesinde, kaşınızı sabitleyebilir ve tüm gün boyunca bozulmadan durmasını sağlayabilirsiniz. Kaşlar çok fazla önemsenmemekte. Ancak kaşlar, yüzde ilk seçilen bölgelerden biridir. Bu yüzden de makyaj yaparken kesinlikle kaş maskarası kullanmanız gerekmektedir.

Video: Makyaj Hileleri (10 Makyaj Hilesi)

7. adım

Geldik son adıma. Göz ve ten makyajını doğal ve çekici bir şekilde yaptıktan sonra, dudakları atlamak biraz ayıp olur. Eğer şık ve modern bir görünüm yapmak istiyorsanız, kesinlikle mat ruj kullanmanızı öneriyoruz. Mat renkteki rujlar, hem ciddi ve çekici bir görünüm sunarken hem de dudaklarınızın daha dolgun durmasını sağlıyor. Eğer dudaklarınızın daha dolgun durmasını istiyorsanız, bu yazımızdaki yönergeleri inceleyebilirsiniz. Dudak makyajı, en önemli kısımlardan biri. Çünkü insanlar sizinle konuşurken ya gözlerinize ya da dudaklarınıza odaklanmaktadır. Bu yüzden de dudak makyajı kesinlikle atlatılmamalı.