Kaş almak kimi zaman zahmetli, kimi zaman can yakan fakat dış görünüşümüzü belirleyen temel işlerden biri olduğu için erteleyemediğimiz ve sürekli yapmamız gereken bir bakım. Kimi zaman kendimizi kuaförlerin ellerine teslim etsek de çoğu zaman ekonomik ve pratik olduğu için kendimiz elimizde cımbızla ayna karşısında buluveriyoruz.

Tabii ki işinin uzmanı bir kuaför ya da bakım uzmanı değilseniz kaş almak biraz zor ve can yakıcı olabilir. Bazen kaşın biçimini bozmak, bazen fazla inceltmek olası. Ama bazı püf noktaları bilir ve buna göre hareket ederseniz siz de kusursuz kaşlara sahip olabilirsiniz. Önemli olan yönergeleri adım adım ve harfiyen uyarak takip etmek.

Aşağıda herkesçe bilinen kaş alma yöntemlerinin kolay bir anlatımını bulabilirsiniz. Bu önerilerden sonra kaşlarınız kuaförden çıkmışçasına bakımlı olacak.

Birinci adım: Öncelikle kaş çevrenizi alkollü pamukla temizleyin ve kaş alma işlemine hazır hale getirin. Kaş alma işleminde hedefimiz mümkün olduğunda çok tüyden kurtulabilmek ve daha pürüzsüz bir görünüme ulaşmaktır. Herhangi bir tüyü gözden kaçırmamak için yüzünüzü yıkadıktan sonra nemlendirici ve kaş bölgenizi tamamen makyajdan arındırdıktan sonra işleme başlamalısınız. Bu noktada bir püf noktası vermek gerekebilir: Son düzeltme işlerini cımbız ya da ağda gibi kökten alan aletlerle yapacağımız için cildinizi temizlerken ılık su kullanabilir, gözeneklerinizin biraz genişlemesini sağlayarak bu işlemi daha rahat yapabilirsiniz

Kaş ortası nasıl yok edilir?

Sonrasında kaşlarınızı çıkış yönüne doğru tarayın ve kısaltın. Bu aşamada yalnızca kaşınızı almaya değil aynı zamanda kaş ortası nasıl yok edilir sorusunun cevabına da çözüm bulacaksınız. Kalem düzelticinin kutusundan çıkacak minik fırça ile kaşlarınızı tarayın ve her bir tüyün doğru yönde olduğundan emin olun. Eğer daha gür görünen kaşlar tercih ediyorsanız tarama işlemini yukarı doğru da yapabilirsiniz. Kısaltma işlemini hangi kaş kalınlığını istiyorsanız o oranda yapabilirsiniz. İnce kaşları tercih ediyorsanız kıl köklerinize biraz daha yaklaşabilirsiniz. Ancak kalın kaşları tercih ediyorsanız kendi belirlediğiniz kaş çizginiz çevresinde kalmanızı tavsiye ederiz.

Üçüncü adıma geldiğinizde artık kaş ortası nasıl alınır sorusunu tamamen aklınızdan çıkarın. Çünkü iple alma ya da ağda ile alma yöntemleri en sık kullanılan kaş alma tekniklerindendir. Ancak bu tekniklerle kaş alabilmek için hem eliniz alışmalı hem de bu konuda biraz daha ustalaşmış olacaksınız. Bu nedenle kaşları kökünden alan en kolay yöntem cımbız olacaktır çünkü daha kontrollü bir şekilde işlem yapmanıza yardımcı olur.

İLGİLİ MAKALE  Kaş laminasyonu hakkında bilmeniz gerekenler. Kaş laminasyonu ne kadar kalıcı? (Kaynak: izlehaber.com)

İzleyin: EVDE KAŞ NASIL ALINIR? Kaşınızı Bozmadan evde Kaşınızı Nasıl alırsınız? KAŞ ŞEKİLLENDİRME

Ancak acısız ve daha hızlı bir yöntem arıyorsanız Satin Compact kalem düzeltici en nazik seçeneklerden bir tanesi olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta aceleci davranmamanız ve kaşlarınıza hassasiyetle yaklaşmanız. Kaş ortası alma işleminde daha rahat bir şekilde çalışabilirsiniz ancak kaşlarınıza şekil vereceğiniz alanlara yaklaştığınızda dikkatinizi toparlamalı, gerekli durumlarda diğer elinizle birlikte kaşınızı tutmalı, kaldırmalı ya da germelisiniz.

Kaşlarınızın kuyruklarına doğru vermek istediğiniz şekle bağlı olarak detaylı bir şekilde alma işlemini gerçekleştirin. Kaş alırken mükemmel şekli korumak istiyorsanız fakat bu konuda henüz eliniz çok da yatkın değilse yapmak istediğiniz kaş şeklini kalemle çizebilir, dışında kalan tüyleri Satin Compact kalem düzeltici kullanarak temizleyebilirsiniz.

Böylece bakımlı ve düzgün görünen kaşlara zamandan ve bütçeden tasarruf ederek ulaşabilirsiniz.