Dalgalı ve kabarık saçlara sahip olan çoğu kadın, saçlarının kabarmasından oldukça muzdariptir. Çeşitli yöntemler deneyerek saçlarının nasıl düz kalabileceğinin formülünü arayıp dururlar. Saça uygulanan düzleştirme formülü saçın büyük ölçüde yıpranmasına neden olurken saçın nemini kaybetmesine ve cansız görünmesine neden olmaktadır. Kabarık saçlı çoğu kadın bu ikilem arasında sürekli gidip gelir. Saçının güzel görünmesini sağlarken, saçının sağlığıyla ilgili deformelere yol açan bu durumun farklı formüllerinin olması gerektiğini düşünenler için harika bir yöntem bulundu. İşte banyo yaptıktan sonra bile dümdüz saçlara kavuşabilmeniz için gerekli yöntemler…

Saç düzleştirme yöntemleri nelerdir?

Saçlarının kabarıklığından memnun olmayanlara ve saçının yapısının düzleşmesi için farklı yöntemler arayanlara ısısız ve ısılı olmak üzere birkaç tüyoları derledik…

Kereviz suyu saçın bileşenine iyi gelir

Kerevizin içerisinde bulunan bazı maddeler saçın, kabarıklığının gitmesine ve saçı yapısal olarak onarmaya yardımcı olmaktadır. Kerevizin yaprak bölümlerini bir gece suda bekletip ardından bir gece suda bekleyen kereviz yapraklarının suyunu saç diplerinden başlayarak tüm saçınıza sürün. Saçlarınızı güzelce tarayın ve yarım saat kadar kereviz suyuyla saçlarınızı bekletin. Yarım saat geçtikten sonra saçlarınızı güzelce duruladıktan sonra kurumasını bekleyin. Bu yöntem saçlarınızı yatıştırarak düzleşmesini sağlamaktadır.

Pirinç unu ve yumurta ikilisi

Kalıcı saç düzleştirme uygulamalarından bir tanesi olan pirinç unu ve yumurta ikilisini her ay düzenli olarak uyguladığınız taktirde saçlarınızın kalıcı bir şekilde düzleştiğine şahit olacaksınız. Bu kürü uygulamak için; yumurtanın beyazını ayırın ve içerisine 4 yemek kaşığı pirinç unu ekleyin. Bu ikiliyi iyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. Homojen bir kıvama erişen yumurta ve pirinç ununu saçlarınızın tamamına sürün ve ardından güzelce tarayın. Bu işlemi uyguladıktan sonra 1 saat kadar bekleyin ve ardından güzel yıkayıp durulayın.

Brezilya fönü

Saçların cansız ve kırılgan olmalarının tek nedeni, saç içerisinde bulunan keratin oranının düşmesinden kaynaklanmaktadır. Keratin maddesinin saçtan azalması aynı zamanda saçın kabarmasına ve saç telinin daha kırılgan hale gelmesine neden olmaktadır. Saça gereken keratin takviyesinin yapılması, saçın tekrar sağlıklı görünüme kavuşmasına neden olmaktadır. Brezilya fönünün yapılış amacı da esasen bundan geçmektedir. Brezilya fönü uygulanmadan evvel, saça yoğun bir şekilde keratin maddesi verilir ve yüksek ısıda sabitlenmesi yapılır. Kıvırcık ya da kabarık saçlar düz ve hacimli bir görünüme kavuşurlar. Uzun süre düz saçlara kavuşmak isteyenler için brezilya fönü takribi olarak 5 – 6 ay kadar düzlüğünü korumaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Saç dökülmesine ve yağlanmasına ne iyi gelir?

Hindistan cevizi sütü saçların düzleşmesini sağlar

Düzenli aralıklarla saça sürülen Hindistan cevizi sütü saçın ısısız bir şekilde düz kalmasını sağlamaktadır. Limon suyu ile Hindistan cevizi sütünü karıştırarak saçınıza sürmeniz saçınızın düz kalmasını sağlamaktadır. Bu iki maddeyi, kremsi bir kıvama gelene dek karıştırın ve saçınıza sürün. Ardından 15 -20 dakika kadar beklettikten sonra saçınızı yıkayarak durulayın.

Sirke yağ oluşumunu önler saçın düz kalmasını sağlar

Saçtaki yağ dengesinin düzenlenmesine yardımcı olan sirke, aynı zamanda saçın düz kalmasını da sağlamaktadır. Doğal ve ısısız yöntemlerle saçın düz kalmasını sağlayan bu yöntem aynı zamanda saça parlaklık da katmaktadır. Bir kabın içerisine su doldurun ve ardından bir kaç damla sirke damlatarak, duş sonrasından temiz saçınızı bu su ile durulayın. Akabinde bu uygulamayı yaptıktan sonra saçınızı tekrar yıkayın ve saçınızdan sirkeyi arındırın. Bu işlem sonucunda saçınızın ısısız bir şekilde düzleştiğinizi gözlemleyeceksiniz.

Zeytinyağı ve biberiye saçları düzleştiriyor

Zeytinyağı ve biberiye yağı saçların ısısız bir şekilde düzleşmesini sağlamaktadır. Yarım çay bardağı zeytinyağını ilk olarak ısıtın ve ardından birkaç yaprak biberiye yaprağı atın. Akabinde yağı süzün ve içerisindeki biberiye yapraklarını içerisinden alın. Bu yağı saç diplerinize masaj yaparak tüm saçınıza uygulayın ve takribi olarak 30 dakika kadar bekletin. Ardından saçlarınızı güzelce yıkayarak tüm yağlardan arındırın. Bu işlem saçlarınızı ısı kullanmadan düzleşmesini sağlayacaktır.

Japon düzleştirici uygulaması

Brezilya fönü gibi eş değer düzeyde olan Japon düzleştiricisi oldukça yüksek miktarda kimyasal malzemelerin kullanılmasıyla uygulanmaktadır. Bu kimyasallar saçın protein bileşenlerini kırarak, saçın tüm düzeneğini bozmaktadır. Japon düzleştirici uygulandıktan sonra ki 48 saat boyunca saçta yıkama işlemi yapılmaz. Dalgalı ve kıvırcık saçların uzun vadeli bir şekilde saçlarının düz kalmasını sağlayan bu yöntem takribi olarak 4 ay dayanmaktadır.

Video: Japon sırrı, Uzun süre kalıcı saç düzleştirmeye! doğal ve etkili keratin