Gün içerisinde birçok farklı noktaya temas ederken kullandığımız ellerimizin bakımı da en az cilt bakımımızın geri kalanı kadar önemlidir. Tüm yükü taşıyan ve ikili ilişkilerde, toplum önünde hatta kendimiz ile baş başa iken bile dikkat çekme özelliği bulunan ve iyi bir iletişimci olmanız halinde çokça dikkat toplayan ellerimiz gerek yaşama şeklimiz, gerekse de hava koşulları gibi dış etkenler ile nemli yapısını kaybederek kurumaya başlar.

Bakımlı ellere sahip olmak

Ellerin bakımının günlük hayatta ok dikkat eken ellerimizin dikkatleri daha çok çekerek üzerimizde toplamamızı sağladığı bilinen bir gerçek. Ve bu el bakımı düzenli olarak yapılmadığında ya da eksik yapıldığında ise ortaya çıkan sorun yalnızca estetik değil aynı zamanda sağlıksal bir sorun. Ellerin nemlendirici kullanılmayarak ya da başka bir işlem yapılmadan kaderine terk edilmesi ile zaman içerisinde kuruması başlar Kuruyan eller çatlamaya, hem daha yaşlı bir görünüm hem de acı verici bir sürece doğru ilerlemeye neden olur.

Yıllar geçtikçe maruz kalınan kimyasallar, soğuk hava ve eksik temizlik gibi nedenlerle ve aynı zamanda yaşın da ilerlemesi ile eller üzerinde elastik yapı kaybolmaya, matlaşan bir deriye, kuruluğa ve hatta bir zaman sonra el üzerinde lekelenmeler baş göstermeye başlar. bu gibi sorunların oluşmasını engellemek ve el bakımını daha kolay şekilde yapabilmek adına ise doğal çareler her zaman vardır.

Bakımlı eller için 5 tüyo

Daha bakımlı ve daha sağlıklı ellere sahip olmak bir gereklilik olup, bu gerekliliği yerine getirebilmek için ise uygulanabilecek ve el bakımını daha kolay hale getirecek tüyolar ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Doğru şekilde temizlemek

Ellerin doğru bir şekilde temizliğinin sağlanması el bakımı için kilit bir noktadır. Ancak ellerin temizliği yapılırken yanlışlıkla hidroalkalik içerik barındıran yani kurutucu etkisi olan ürünlerin kullanılması el bakımını bir adım geriye iter. Bu nedenle elleri yıkamak için kullanacağınız ürünleri doğru şekilde seçmek önemlidir. Aynı zamanda el yıkama işlemi sırasında çok sıcak ya da soğuk su kullanmak yerine ılık bir su tercih etmek daha doğru olacaktır. Aynı zamanda el yıkama işlemi sonrasında kullanılan havlunun yapısı da bu alanda zorluk ya da kolaylıkları beraberinde getiriyor. Pamuk yapılı daha yumuşak havluları tercih etmek daha doğrudur.

İLGİLİ MAKALE  Yüzünüzdeki sarkmalara doğal çözümler. Mucizevi kürler ile gençleşeceksiniz (Kaynak: soru.com.tr)

Uzmanlar peeling öneriyor

Cilt bakım uzmanları haftada en az 2 kez doğru bir formül kullanılarak el bakımı için peeling öneriyor. Ellere masaj yaparak uygulayacağınız cilt yapısını destekleyen ürünleri doğal olanlardan seçmek ve bu yöntemler ile el bakımını gerçekleştirmek el yapısının daha yumuşak ve lastik olmasını sağlıyor aynı z amanda da ölü hücreleri arındırıyor. Peeling işlemi için zeytinyağı,  badem yağı gibi doğal yağlar tercih edilebilir.

Nemlendirmek önemli

El yapısının nemli formunu kaybetmesi ile kuruması zaman içerisinde el derisinin çatlamasına neden olur. Bu durumun özellikle kış aylarında karşılaşılan bir durum olması ve çatlayan el derisinin kış soğuğunda acı verici bir durum olarak karşımıza çıkması gibi sorunlar ile karşılaşmamak adına ellerin düzenli olarak nemlendirilmesi gerekiyor. Nemlendirme işlemi için ellerin dış kısmına doğal kremler ve yağlar uygulamak yeterli olacaktır fakat aşırı kullanımları da en az kullanılmamaları kadar ele zarar verecektir.. Haftada 3-4 kez el nemlendirmek yeterli bir kullanım aralığıdır.

El maskesi kullanın

Ellerin yapısını korumak adına el maskeleri uygulayabilir ve bu sayede hem daha temiz hem de daha sağlıklı ellere sahip olabilirsiniz. el maskesi kullanmadan önce ellerinizi 5-10 dakika kadar ılık suda bekletirseniz elleriniz yumuşayacak ve gözenekler açılacağı için maskeden alacağınız verim artacaktır. Bu maskeyi uygulamak için doğal olarak cilt sağlığı sağlayan ürünlere başvurabilirsiniz. Avokadolu, havuçlu ya da bal ile hazırlanan maskeler bu alanda yardımcı olacaktır.

Tırnak bakımını eksik etmeyin

Tırnak bakımı da aynı zamanda daha bakımlı ellere sahip olmanın kilit noktalarından biri olarak karşımıza çıkar. Ellerinizi ne kadar nemlendirip temizleseniz bile uzamış ve hoş görünmeyen tırnaklar bu bakımı hiçe sayarak ellerinizin kötü görünmesine neden olur. Tırnak bakımı yaparken biotin bakımından zengin ürünler tercih edebilirsiniz.

Diğer öneriler:

  1. Ellerinizi sık sık yıkayın ve ellerinizi kurulayın. Bu, el bakımının en temel adımıdır ve el bakımı rutininizin bir parçası olmalıdır.
  2. Ellerinizi nemlendirin. Ellerinizi sık sık nemlendirmek, cildinizin nem dengesini korumanıza yardımcı olur ve cildinizin kurumasını önler.
  3. Cilt yapısına uygun bir el kremi kullanın. Ellerinizin cilt yapısına uygun bir el kremi kullanarak, cildinizin nem dengesini korumanıza yardımcı olabilirsiniz.
  4. Ellerinizi koruyun. Ellerinizi fazla soğuk ve sıcak sudan, deterjanlardan ve diğer kimyasallardan koruyarak, cildinizin zarar görmesini önleyebilirsiniz.
  5. El bakımı rutininizi düzenli olarak uygulayın. Ellerinizi sık sık yıkayarak ve nemlendirerek, cildinizin sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.