Günümüzde perma saç yaptırtmak oldukça popüler. Bunun sebebi ise düz saçlı insanların kıvırcık saç modeline olan hayranlığı. Perma saç yaptırtmak, kişinin saçının uzun bir süre boyunca kıvırcık kalmasını sağlıyor. Ancak bu kıvırcık yapma işleminde uygulanan yöntemler, saç için ne kadar sağlıklı olduğu ise büyük bir tartışma konusu. Bu yüzden de perma saç yaptırmak isteyen insanlar, büyük bir araştırma yapmaktadır. Bunlara ek olarak insanlar, perma saç yaptırtmanın maliyetini merak ediyor. Bu yazımızda sizlere perma saç maliyetinin ne kadar olduğunu, perma saçın ne olduğunu ve perma saç ile ilgili diğer detayları anlattık.

Perma saç nedir?

Perma saç, düz yapıdaki olan saçlara uygulanan birkaç farklı kimyasal yöntemler ile saçları uzun bir süre boyunca kıvırcık kalma işlemine denir. Perma saçı maalesef her kuaför yapamaz. Genellikle saç bakım merkezleri olarak adlandırılan, daha gelişmiş kuaförler bu işlemi yapabilmektedir. Ayrıca her yerden aynı kaliteyi de bekleyemezsiniz. Eğer saçınızı seciyorsanız, bu tür işlemleri yapan yerlerin güvenilir ve kaliteli olmasına dikkat edin. Perma yaptırırken iki farklı seçeneğiniz oluyor. Eğer çok istiyorsanız, kıvırcık yapabilirsiniz. Ancak bazı kişiler saçlarının dalgalı olmasını istiyor ve saçlardaki kıvrımların sıkılığını daha az tutuyor.

Perma saç nasıl yapılır?

Saçları kıvırcıklaştırmak veya dalgalandırmak için perma işlemleri uygulanması gerekiyor. Uygulana. u işlemlerin kalıcılığı ise 2 ila 6 ay arasında değişmektedir. Saçlara perma yapabilmek için öncelikle saçların bir rulo ile sarılması gerekiyor. Ardından da saçlara belirli kimyasal maddelere sahip olan perma solüsyonları uygulanıyor. Bu solüsyonlar, saçların kıvırcıklaşmasını sağlayarak perma işlemi yapılıyor. Ancak kullanılan solüsyonu kalitesi çok önemli. Çünkü kalitesiz solüsyonlar uygulamak, hem perma işlemin kalıcılığını hem de saçın sağlığını etkilemektedir. Kimyasal maddeler içeren bu perma solüsyonları, saçlara zarar verebilir.

Solüsyon uygulandıktan sonra ise saçlara kızılötesi ısıl işlemleri uygulanmaktadır. Bu uygulamalardan sonra ise saçlardaki kıvırcıklaşma sağlanıyor ve normal fönden çok daha kalıcı oluyor. Perma işlemini Brezilya fönü ile karıştıranlar mevcut. Ancak Brezilya fönü ile perma işleminin arasında farklılıklar var. Perma yaptırtmak, Brezilya fönüne göre çok daha kalıcıdır. Eğer kısa süreli bir kıvırcıklık istiyorsanız, saçlarına Brezilya fönü çektirtebilirsiniz. Ancak kıvırcık saçı seviyorsanız, kesinlikle perma yaptırtmalısınız. Çünkü perma yaptırtmak, saçlardaki dalgalar veya kıvırcıkların daha kalıcı olmasını sağlamaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Saç dökülmesine iyi gelen besinler. Daha gür saçlar için...

2022 perma fiyatları ne kadar?

Günümüzde her şeyin olduğu gibi saç bakımının da fiyatları artmakta. Ancak kuaförden kuaföre bu fiyatlar değişkenlik gösterebiliyor. Fakat yine de belirli bir aralık mevcut. Perma yaptırtmadan önce güvendiğiniz  veya kalitesinden emin olduğunuz bir saç bakım merkezine başvurun. Daha sonra ise saçınızın boyutuna göre uygun bir fiyat isteyin. Genellikle perma fiyatları, saçların boyutlarına göre değişmektedir. Fakat bu fiyatı etkileyen bazı detaylar da mevcut. Yapılan işlem farklılıkları ve kullanılan solüsyon kalitesi, perma işleminin fiyatlarını etkileyen faktörlerdir.

Perma fiyatları saçların uzuluğundan kısalığına ve bölgeden bölgeye farklılık gösterebilmektedir. Eğer perma yaptırmaya karar verdiyseniz, öncelikle güvendiğiniz bir kuaför ile iletişime geçin. Çünkü kaliteli ve güvenilir bir yerde bu işlemi yaptırtmak, saçlarınız için daha güvenli olacaktır. Eğer kalitesiz bir yerde perma işlemi yaptırırsanız, saçlarınızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilirsiniz. 2022 yılında perma yaptırtmanın fiyatı, 200 TL’den başlamaktadır. Bu fiyat ise 700 ya da 800 TL bandına kadar çıkabilmektedir. Tabii ki de çok pahalı yerler mevcut. Ancak ortalama olarak baktığımızda, perma fiyatları 200 ile 800 TL arasında değişmektedir.

Hangi saçlara perma yapılır?

Perma saç işlemi yaptırtmak isteyenlerin en merak ettiği konulardan bir tanesi de, hangi saçlara bu işlemin uygulanabileceği. Boyalı saç, düz saç, kalın telli saç, ince telli saç ve dalgalı saçların hepsine bu işlem yapılabilir. Önemli olan ise perma yaptırttıktan sonra o saça nasıl bir bakım yaptığınız. Boyalı saçların perma bakımları, ince telli saçların perma bakımlarından farklıdır. Bu yüzden de perma işlemini yaptırttıktan sonra perma işlemini yaptırdığınız yeden bakım tavsiyesi almak. İşlemi yaptırdığınız yerdeki uzmanlar, size saçlarınıza nasıl bir bakım yapacağınızı anlatacaktır. Perma saçların kalıcılığı, 2 ila 5 ay arasında değişmektedir. Sürenin sonunda perma saçlar, yavaş bir şekilde perma formunu kaybetmeye başlıyor ve su dalgası formuna dönüyor. Eğer saçlarınız düz tipteyse, yakın bir sürede de saçlarınız normal haline dönecektir.

İzleyin: Perma yapımı | Peri Tozu