TOKİ yeni projesinin tüm detaylarını duyurdu. Birçok aile bu proje ile birlikte mutluluktan göz yaşına boğuldu. TOKİ’nin açıkladığı proje kapsamında, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların TOKİ fırsatlarından yararlanabilmesi için projeyi hayata geçirdi. Yapılan proje kapsamında, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar İstanbul’da konut sahibi olabilecekler. Proje kapsamında TOKİ, 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 420 konut inşa edeceği haberini bildirdi.

TOKİ yeni projesini duyurdu!

Yıllardır dar gelirli ailelerin, konut sahibi olmalarına yönelik proje geliştiren TOKİ, bu kez yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da unutmadı. Toki’nin yapmış olduğu açıklamaya göre, yıllardır dar gelirli ailelerin kira öder gibi ev sahibi olmalarına yönelik proje geliştiren ve bu projelere ev sahipliği yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ, inşaatını tamamladığı 1 milyon 100 bin konutla 5 milyondan fazla vatandaşa sıcak yuvalarını oluşturmalarında katkı sağlarken, 2022 yılı itibarıyla geliştirdiği proje kapsamında yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları unutmadığını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili “Evi olmayan alt gelir grubu tek bir vatandaşım kalmayana dek bu projeleri yapacağız.” şeklinde açıklamada bulunurken, yeni ve farklı projelerle gündemden düşmeyen TOKİ, çalışma prensipleri doğrultusunda farklı projeler geliştirmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından kısa bir süre sonra, yurtdışında yaşayan vatandaşların da TOKİ’den ev sahibi olabilecekleri bir proje geliştirdiklerini açıkladı.

2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 420 konut inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları doğrultusunda yeni bir projeye başladıklarını duyuran TOKİ, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların İstanbul’dan kira öder gibi konut sahibi olabilecekleri projeyi açıkladı. Düzenlenen proje kapsamında, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların konut sahibi olabilmelerine yönelik geliştirilen projede, İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 420 konut geliştirileceğine yönelik bir proje geliştirdiklerini söyleyerek, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını da unutmadıklarını belirtmiş oldu. Büyük bir mimari projenin hayata geçirileceği Sancaktepe projesinde, geleneksel mahalle kültürünü yaşatacak enstantenelere yer verileceği belirtilirken, gurbette yaşayan insanlara eskiye duydukları özlemleri yaşayabilecekleri bir tasarım yapacaklarını açıkladı. Aynı zamanda yapılacak olan bu mahalle kültüründe, sosyal alanlara sahip yaşam alanlarının da bulunacağı belirlendi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların İstanbul’da konut sahibi olabilmelerine yönelik geliştiren bu çalışma kapsamında, proje çalışmaları devam ederken 420 konutun ihalesinin kısa süre içerisinde gerçekleşeceği haberi verildi.