TOKİ yine ev sahibi hayali kuran pek çok kişinin mutluluk kaynağı olacak bir haberle geldi. Nisan ayına girdiğimiz şu günlerde Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara harika bir duyuruda bulundu. Sadece 7 ilde geçerli olacak bu kampanyayı ev sahibi olmak isteyenler kesinlikle kaçırmasın. 1200 liraya ev sahibi olma koşulu veren TOKİ %10 peşinat verenlere 2+1, 3+1 dairelere ev sahibi yapıyor. İşte TOKİ’nin sunduğu kampanyanın tüm detayları…

TOKİ’ye gelen 1200 liraya ev sahibi olabilme şansı yakalıyor

Toki’den ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Nisan ayına girdiğimiz şu günlerde ev sahibi olmak isteyenlere büyük bir kampanya başlatan TOKİ, bayram şenliğini başlattı. Sadece 7 ilde geçerli olacak bu kampanya da şanslı iller; Bitlis, Bursa, İzmir, Kırıkkale, Kilis, Konya, Tokat şeklinde sıralandı. Kura satışı ile başlayacak illerde konut sayıları da açıklandı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda başvuruları olumsuz neticelenen vatandaşların başvuru için verdikleri meblağların geri ödeneceği de açıklandı. Sadece %10 peşinat vererek ayda 1200 TL kirayla ev sahibi olma imkanı sunuluyor. TOKİ’nin yaptığı açıklamalar doğrultusunda Bitlis, Bursa, İzmir, Kırıkkale, Kilis, Konya, Tokat illerinde satışların devam ettiğini açıklarken 28 ilde 472 konut ve arsalar oldukça makul fiyatlara satışa sunulduğu açıklandı. Açık arttırma ile yapılacağı belirlenen satışların 5, 6, 7 Nisan’da içerisinde yapılacağı belirlendi. Belirlenen 28 il içerisinde büyük şehirlerden; İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli ve Edirne’de bulunuyor. Konutun satışının yapılacağı iller şu şekilde belirlendi;

  • Bitlis
  • Bursa
  • İzmir
  • Kırıkkale
  • Kilis
  • Konya
  • Tokat

KIRIKKALE İLİ DELİCE İLÇESİ, ÇERİKLİ MAHALLESİ 2. ETAP 113 ADET KONUT SATİŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU 

Toplu Konut idaresi Başkanlığı tarafından KIRIKKALE İLİ DELİCE İLÇESİ, ÇERİKLİ MAHALLESİ 2. ETAP 113 ADET KONUT kapsamında üretilecek 57 adet konut satışa sunulacaktır.
Proje Adı: KIRIKKALE İLİ DELİCE ILÇESI, ÇERİKLİ MAHALLESİ 2. ETAP 113 ADET KONUT

Satış Yönetimi: Kuralı Satış
Satışa Sunulan Konut Sayısı: 2+1 konut 52 adet ,3+1 konut 5 adet
Adres: Bilkent Plaza, B1 Blok, 06800, Bilkent, Ankara
Satıcı: Toplu Konut idaresi Başkanlığı (İdare)
Başvuru tarihleri: 21 Mart 2022 – 31 Mart 2022
İletişim İnternet: www.toki.gov.tr İletişim telefon: 444 86 54
Başvuru Bedeli: 2+1 konutlar için 1000 TL, 3+1 konutlar için 2000 Türk lirası
Başvuru alınacak konut tipleri: 2+1,3+1
Başvuru Yapılacak Banka Şubesi: TC. Ziraat Bankası AŞ. Sadece Temerküz Şube ve e-Devlet üzerinden (eDevlet başvuruları 30 Mart 2022 tarihinde sona erecektir.)
Sözleşme imzalanacak banka şubesi: T.C. Ziraat Bankası AŞ. Delice şubesi
Kura tarihi: 12 Nisan 2022
Yedek hak sahipleri sözleşme imzalama tarihleri: 25 Nisan 2022-26 Nisan 2022 (Asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra kalan konutlar için)
Asil hak sahipliği imzalama tarihleri: 18 Nisan 2022-21 Nisan 2022

İLGİLİ MAKALE  TOKİ'den tarihi fırsat! 2+1 ve 3+1 dairlere aylık 2 bin 280 lira ödeyerek sahip olmak için başvuru şartları neler?

Başvurular 1 kategoride kabul edilecektir; 
1)”Diğer alıcı adayları” kategorisi
* Diğer Konut Alıcı Adayları TOKİ’nin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiğinde kurayla belirlenecektir.

Detaylı satış fiyat ve koşulları TC. Ziraat Bankası şubelerinde ve TOKİ’nin internet sitesi (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyuruluyor.

En yüksek ve en düşük fiyatlarla alternatifli ödeme şartları aşağıda sunulmuştur.

1-Kuranın çekileceği yer ve saati TOKİ’nin internet sitesinde (www.toki.gov.tr) duyurulacaktır.

2- Proje dâhilinde satışa çıkarılan konut adedinden fazla başvuru olması durumunda, 12 Nisan 2022’de başvuru yapanlar ve noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” çekim işlemleri kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olması durumunda “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, TOKİ’nin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası baz alınarak konut seçimleri yapılacak.

3-Başvuru sahiplerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ve 18 yaşını tamamlamış olma koşulları aranacaktır.

4-Konut satın almak için başvuranların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine ülke. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının olmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha evvel TOKİ’den konut satın almamış olması koşulu aranıyor.

5-Yukarıda belirtilen koşulları taşıyanlar, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategoriyle ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi”ni imzalarlar.

6-Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, sadece bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması hâlinde başvurular geçersiz sayılır.

7-Kura çekilişinde asil hak sahiplerinden sonra konut sayılarının yüzde 50’si kadar yedek alıcı belirlenecek, sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinden kalan konutlar için, TOKİ tarafından ilan edilecek sözleşme imzalama programı kapsamında, yedek hak sahiplerine Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalatılacaktır.

8-Kura sonucu konut satın alma hakkı elde eden konutu belirlenen ya da konut sayısından az başvuru olması sebebiyle başvuru sırasına göre 18 Nisan 2022 – 21 Nisan 2022 tarihlerinde konut seçimi yapan hak sahipleri; peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı sözleşme imzalama tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerinin gerçekleştirileceği banka şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.

9-Borç bakiyesi, seçilen peşinat miktarına göre; 6 ay boyunca aylık taksitler şeklinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her senenin Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere senede 2 defa, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır.

İLGİLİ MAKALE  TOKİ'den 24 ilde 2+1 ve 3+1 daireler 163 bin liradan başlayan fiyatlarla! Bakan Murat Kurum açıkladı

 

10-Peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir.

11-İlk dönemsel artış tarihi; Konut teslim tarihine göre İDARE’ce belirlenecektir.

12-İlk taksit ödeme tarihi; Konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

13-Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Konut alıcısı, Gayrimenkul’ ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

14-Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir.

15-Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 36 aydır. Konutların anahtar teslimi, idarece belirlenecek ve ilan edilecek program dahilinde gerçekleştirilecektir.

16-Kura sonucunda; konut satın alma hakkı elde edemeyenlerin başvuru bedelleri 14 Nisan 2022, konut satın alma hakkı kazandığı halde sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinin başvuru bedelleri 27 Nisan 2022, yedek hak sahiplerinin başvuru bedelleri ise 28 Nisan 2022 tarihlerinden itibaren başvuru sahiplerine iade edilecektir.

17-Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK’nda öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRIMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.

18-Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli (%1) ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.

19-Konut alıcıları sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahsa anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonra devir edebileceklerdir.

20-Projede konut büyüklükleri ve mahal listelerinde bir çelişki olduğu takdirde uygulama projesi ve sözleşmedeki bilgiler esas kabul edilecektir.

TOKİ, gerek olması durumunda satışa çıkarılan konutlardan bir kısmını ya da hepsini satıştan çekmeye yetkilidir. Gayrimenkul Satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir. İnternet sitesinde yer alan planlar tanıtım içindir. Konutların brüt ve net metrekare büyüklükleri satış listelerinde yer almıştır. Brüt ve net metrekare hesabı yürürlükteki son imar Yönetmeliğindeki kriterlere göre hesaplanmaktadır. Net metrekare hesabı sıva imalatının yerinde uygulama kalınlığına göre farklılık gösterebilir.