Kendi YouTube kanalı aracılığı ile ekonomi yorumları yapan Selcoin, dolar ile ilgili gelişmeleri son paylaştığı videoda açıkladı. FED’in faiz kararının açıklancağını belirten Selcoin, piyasaların bu faiz kararına kilitlenmiş durumda olduğunu söyledi. Son 40 yılın enflasyonlarının açıklandığını vurgulayan Selcoin, beklenilen enflasyonun üzerinde bir enflasyon oranlarının açıkladığını anlattı.

FED agresifleşecek

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki son 40 yılın en yüksek enflasyonun olması sebebi ile yüksek bir faiz arttırımına gidilebileceğini belirten Selcoin, beklenilen enflasyonun 8,3 odluğunu fakat açıklanılan enflasyon oranının yüzde 8,6 olduğuna dikkat çekti. Açıklanan yüksek enflasyon oranları nedeni ile de Amerikan merkez Bankası (FED), beklenilenden çok daha yüksek bir seviyede faiz arttırımına gidebilir. Piyasaların da bu durum yüzünden de tedirginleşmeye başladığını anlatan Selcoin, incelediği raporlar doğrultusunda FED’in faiz arttırma politikalarında agresifleşmeye başlayabileceğini anlattı.

Dolar/TL yeni bir tetik alanı içerisinde

Selcoin, arttırılacak faiz nedeni ile Dolar ile TL arasında yeni bir tetik alanı oluşabileceğini belirtti. Bununla beraber yeni bir dolar kıtılığının oluşabileceğini söyleyen Selcoin, FED’in faiz arttırması ile beraber piyasadaki dolarların çekileceğini vurguladı. Selcoin, Amerikan Merkez Bankası FED’in her ay yeni bir faiz arttırımına gideceğini anlattı.

Selcoin, faiz arttırımı ile beraber Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin yeni bir periyoda gireceğini düşünüyor. Çünkü Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde dolar ile ulusal para birimi arasındaki eğer artıyor. Bu da ülke ekonomisine belirli zararlar veriyor. FED’in faiz arttırması, piyasadaki dolarları geri çekecek. Bunun sonucunda da Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler, tekrardan ekonomik olarak kaos trendlerini yaşayabilir.

Bir balyoz hareketi beklenmiyor

Selcoin, dolar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Henüz dolar ile Türk lirası arasında bir pick oluşmadığını belirten Selcoin, dolar kurunun Türk lirası karşısında yavaş yavaş yükseldiğini vurguladı. Bu yüzden de dolar için yeni bir balyoz hareketinin yapılmayacağını düşünen Selcoin, bununla beraber doların bir pick hareketi yapması ile balyoz hareketlerinin başlayacağını dile getirdi.

Dolar kıtlığı başlayacak

FED, yakın bir süre içerisinde faiz kararı açıklayacak. uzmanlar ve piyasa analistleri de Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) tekrardan faiz arttırma yolu ile enflasyonla baş edeceğini düşünüyor. Ancak FED’in faiz arttırması, piyasadaki dolarların birçoğunu geri çekecek ve piyasada dolar kıtlığı başlayacak. Piyasadaki dolarların da geri çekilmesi, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri yakından ilgilendiriyor. Çünkü piyasalarıdaki dolarların geri çekilmesi, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerdeki dolar fiyatlarını yükseltecektir. Dolar/TL’nin güçlü duruşu devam ediyor.Yukarı yönlü hareketleri devam ettiği sürece de dolar fiyatları sürekli olarak artış gösterecek. Selcoin, yakın bir süreç içerisinde dolar/TL’nin düşüş yaşayacağını düşünmüyor.

İLGİLİ MAKALE  Selçuk Geçer'in son dolar tahmini korkuttu. İşte Felaket Tellalı'nın ürküten açıklamaları

Gram altında alım fırsatı ne zaman?

Selcoin, gram altın yatırımcıları için de önemli tavsiyelerde bulundu. Gram altın fiyatlarının 1040 Türk lirası seviyesine çıktıktan sonra hızlı bir şekilde 1005 Türk lirası seviyesine düştüğünü belirti. Bununla beraber gram altın için alım fırsatı hakkında konuşan Selcoin, Gram altının kaç Türk lirasından alınması gerektiği hakkında yorumlarda bulundu. Selcoin, gram altın için alım fırsatının 975 ile 980 Türk lirası seviyesi olduğunu düşünüyor.

Dolar/TL’nin izlediği kalıp ile gram atlın fiyatlarının izlediği kalıbı karşılaştıran Selcoin, gram altın fiyatlarının da dolar fiyatları ile aynı kalıp içerisinde olduğunu söyledi. Bu yüzden de gram altın fiyatlarındaki ani düşüşlere rağmen, uzun vadede bir yükseliş odluğunu öngördü. Gram altın fiyatlarının ufak bir sarkması ile alt destek seviyesi olan 975 ile 980 Türk lirasına düşebileceğini söyledi. Ancak Selcoin, bu seviyeler dışında da yatırımcıların gram altın almaması gerektiğini özellikle vurguladı.

İzleyin: DOLAR KITLIĞI YAKACAK!