Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşanan gelişmelerden ötürü Ons Altın fiyatlarının 2 bin 70 dolara kadar çıktığını söyledi. Bu agresif yükselişler ile birlikte Pandeminin başlangıcını hatırlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, o zamanların başlarında da Ons altında bu şekilde agresif yükselişler görüldüğünü belirtti. Ancak daha sonra Ons altın fiyatlarının tekrardan düştüğünü belirten İslam Memiş, pandeminin başında yükselen Ons altının bir anda 1678 dolara kadar gerilediğini vurguladı.

Gram altın yıl bitmeden 1450 Türk lirası olacak

Gram altın ve Ons Altın fiyatlarının kademeli olarak yükselip, kalıcılık kazanabileceğini vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonunda Ons altın fiyatlarının en az 2 bin 150 dolar seviyesinde kalabileceğini belirtti. Bununla beraber gram altın yatırımcıları için de konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının da en az 1450 Türk lirası seviyelerinde kadar geleceğini söyledi.

Varlıklarınızı satmayın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, her zaman için alınan varlıkların uzun vadede değerledirilmesi gerektiğini savunmuştur. Hala bu tezi savunan İslam Memiş, yaşanan bu gelişmeler nedeni ile yatırımcıların elindeki varlıkları tutması gerektiğini vurguladı.

Gram altın 900 Türk lirası altına düşebilir

yaşanan gelişmelerden ötürü piyasalarda büyük bir belirsizlik olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Puslu havanın dağılmasını beklemek gerekiyor. Arkasından Amerikan Merkez Bankası faiz kararına ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararlarına bakmak gerekiyor. Gram altın fiyatının 900 TL altına sarkması güçlü bir ihtimal. Şahsen alım için beklemenin daha sağlıklı bir karar olacağını düşünüyorum. Ons altında da 2 bin dolar altına sarkmalar olacak. Bir şey sürekli yükselmez. Birkaç hafta sabırla bekleyiniz. Yüksek fiyatlardan alanlar düşük fiyatlardan da almak isteyecektir” sözlerini dile getirdi.

İslam Memiş’ten dolar bombası. Dolar yatırımı yapanlar yaşadı, dolar yükselecek (7 Mart 2022)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in gündeminde dolar fiyatları vardı. Yaptığı açıklamalar ile yüksek fiyattan dolar satın alanlara müjdeyi verdi. Son zamanlarda yaptığı tahminlerin doğru çıkması ile büyük bir yatırımcı kitlesi edinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar fiyatlarının neden artacağı ile ilgili sebepleri açıkladı.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş'ten şaşırtan dolar yorumu. Dolar Eylül ayına çakılacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın ve dolar fiyatlarının yıl sonu seviyelerini söyledi

Doların yolu nasıl olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun kritik seviyesini 14,70 olarak belirledi. Kendi YouTube kanalından yaptığı açıklamalara göre İslam Memiş, küresel piyasalardaki tedirginliğin devam ettiğini vurguladı. Bu yüzden de dolar fiyatlarının yükselişte olduğunu belirtti. Bununla beraber euro dolar paritesinin 1,09 seviyelerine gerilemesi nedeni ile dolar fiyatlarının bütün Avrupa’da değer kazandığını anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bunun yanında dolar endeksinin yükselmesi nedeni ile de dolar fiyatlarının yükseldiğini açıkladı.

Enflasyonda neler olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının yüksek olduğunu belirtti. Bununla beraber Mart ayı için beklediği enflasyon oranlarının da yüksek olacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaz aylarında biraz durulma olacağını vurguladı. Ancak yaşanan küresel krizler nedeni ile dünya genelinde bir enflasyon krizinin olduğunu anlatan İslam Memiş, enflasyon rakamlarda herhangi bir gerilemenin olmayacağını dile getirdi. Bütün bunlar ile beraber kışlık erzakları iki yıllık olarak alın dediğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gelecek aylarda enflasyon ile mücadelenin kolay olmayacağını vurguladı.

Altına herkes dikkat etsin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının tekrardan yükselişe geçtiğini belirtti. Bunun da temel iki sebebinin olduğunu söyleyen İslam Memiş, dolar kurundaki yükselişlerin ve Ons altın fiyatlanmasının yüksek olduğu için gram altın fiyatlarının da yükseldiğini dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram altın ise dolar kuru ve ons altındaki yükselişlerle tekrar yükselişe geçirdi. Altının ons fiyatı ise 1947 dolar seviyesinde. Geçen hafta 1974 dolarla son 18 ayın en yüksek seviyesini test etmişti. Bu hafta da 1950 dolar ile 13 ayın zirvesini gördü. Önümüzdeki hafta hangi ayın zirvesinde olacağız göreceğiz. Hafiften kademe aşağıya düşüyor.” diye konuştu.

Dolar düşebilir mi?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, euro dolar paritesinin toparlanması ile birlikte dolar fiyatlarının gerileyebileceğini düşünüyor. İslam Memiş, “Kritik seviyeler 14.50 – 14.70 seviyeleri. Euro dolar paritesinde bir toparlanma olursa 14.10 – 14.15 seviyesine gerileyecektir. Peki yatırımcı ne yapmalı? Ciddi belirsizlikler var. Bu da döviz kurlarında ciddi dalgalanmalara neden oluyor. Yatırımcısı da geniş bant aralığını göz önünde bulundurarak yoluna devam etmeli. 13.80 – 14.80 bant aralığı. Euro TL’nin dolara kıyasla daha düşük arttığını gördük. Çünkü euro dolar paritesi değer kaybetti. Euro TL kurunda 15.00 – 16.00 bant aralığını takip etmekte fayda var.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten altın ve dolar uyarısı: "Çarşamba (bugün) kader günü"

İslam Memiş öyle bir tavsiye verdi ki… Ulaşımda zam sinyalleri (2 Mart 2022)