Son ayların popüler analisti Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı yorumlar ile birlikte birçok yatırımcının takibini kazanmış. yaptığı tahminlerin tutuması nedeni ile birçok tasarruf sahibi, İslam Memiş’in altın ve dolar ile ilgili yaptığı yorumları dinlemeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi Youtube kanalı üzerinden yaptığı yayınlar ile yatırımcıları bilgilendirmeye ve piyasadaki operasyonların neler olduğuna dikkat çekiyor.

Piyasalarda yatay seyir mevcut

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hem altının hem de doların yatay bir seyirde ilerlediğini vurguladı. Bununla beraber İslam Memiş, dolar ve gram altın fiyatlarının dar bir bant aralığında sıkıştığına dikkat çekti. Bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hafta başı için çok önemli bir haber beklemediğine dikkat çekti.

Gram altın sert düşerse alım fırsatı doğar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının baskılanması durumda gram altın fiyatlarında sert bir düşüşün olabileceğini belirtti. Ancak yatırımcıların ve tasarruf sahiplerinin dolardan vazgeçmesini istemeyen FED, altın fiyatlarına dokunmadığını ve bu şekilde yükselmeye devam ettirdiğine dikkat çekti. Zaten birkaç gün önce FED’in bu şekilde bir hareket yaptığını açıklayan İslam Memiş, yatırımcıların dolarda kalmasını istediklerini belirtti. Ancak Altın fiyatlarında bir baskılanma olursa yatırımcıların altına yöneleceğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının 900 Türk lirası ile 930 Türk lirası arasındaki bir bant aralığına sıkıştığına dikkat çekti. Bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının 900 Türk lirası seviyesinin altına inmesi ile birlikte yatırımcılar için alım fırsatı doğacağına dikkat çekti.

Mayıs ayına kadar fiyatlar sabit tutulmak isteniyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED’in mayıs ayına kadar emtia fiyatlarını sabit tutmak istediğini belirtti. Bunlar ile beraber İslam Memiş, “Bu süreci bir sonraki toplantıya kadar sürdüreceklerdir. Dolar endeksinde de bir sıkışma var. Orada da bir kımıldama yok. Bu baskılama ile politikayı devam ettirecekler. Buraya dikkat edin. Mayıs toplantısına kadar bu fiyatları kontrol altında tutacaklar. Dolar kurunda 14.70-14.88 bandında bir sıkışma var. Piyasalara baktığınız zaman bu daralmanın, bu taktiksel değişikliğin farkına varacaksınız. Dolar ve gram altında kalıcı düşüşler veya kalıcı yükselişler olmuyor. 895 TL’ye düşen gram altında tekrar toplandı. 900-930 bandındaki sıkışmanın devam edeceğini görüyoruz.” sözlerini sarfetti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcılar uyarılar. Elinizdeki varlıkları dağıtın! (14 Mart 2022)

Son ayların popüler ismi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu. Yatırımcıları uyaran İslam Memiş, altının düşmesi durumda kademeli yatırım planını uygulamaya geçirmelerini belirtti. Bu sayede kazançlarını arttırabileceğini düşünen Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam memiş, açıklamalarına “Paranızı dörde bölün” ifadelerini de eklemeyi ihmal etmedi.

Ons altın tekrardan yükseldi

Ons altın fiyatlarının tekrardan yükseldiğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altın fiyatlarının tekraradan pandeminin başındaki fiyatlarına eriştiğini belirtti. Pandemi zamanında Ons altın fiyatlarının 3 bin dolar seviyelerine çıkması bekleniyordu. Fakat tekrardan Ons altın 1.600 dolar seviyelerine indiğini belirten İslam Memiş, şimdiki agresif yükselmeleri de küresel sebeplerden ötürü belirtiyor. Yaşanan gelişmelerin durulması durumunda da Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altın fiyatlarında tekrardan bir düşüşün olabileceğini söyledi.

Gram altın 1450 Türk lirası olacak

Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2022 yılı için yaptığı analizlerde gram altın fiyatlarının yıl sonunda en az 1450 Türk lirası seviyelerine kadar yükselebileceğini söyledi. Bununla beraber Ons altın fiyatlarının da yıl sonunda 2000 dolar seviyesinin atında olmayacağını belirten İslam Memiş, altın fiyatlarının herhangi bir haber ile ters yönde hareket edebileceğini vurguladı.

Yatırımınızın yüzde 50’sini düşen varlıklara taşıyın

Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyardı. İslam Memiş, yatırımcıları varlıklarınızın yüzde 50’sini düşen enstrümanlara taşımaları gerektiğini açıkça belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Daha önce alım yapmış yatırımcılar, riske girmemek için elindeki varlıkları yüzde 50’si değer kaybeden enstrümanlarla takas yapmasının mantıklı bir karar olacağını düşünüyorum. Altın ve dolarda büyük yükselişler olurken bunun karşısında paritelerde hızlı bir geri çekilme, kripto paralarda da hızlı bir düşüş trendi var karşımızda. Euro dolar paritesini 1.0865 bandında, sterlin dolar paritesi 1.3265 bandında. Aslında bu düşüş trendini göz önünde bulundurarak yatırımcının elindeki varlıkların yüzde 50’sini riski dağıtmak için pariteye (altın-euro ya da altın-sterlin paritesi gibi) çevirmesinin bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Neden yüzde 50’sini derseniz, çünkü yükseliş trendi devam edebilir, savaşın ne kadar süreceğiyle ilgili belirsizlik devam ediyor.” açıklamasında bulunmuştu.

Risk dağılımı yapın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara risk dağılımı yapmaları gerektiğini belirtti. Bu şekilde yatırımlarını koruyabileceğini söyleyen İslam Memiş, yaşanan gelişmelerden ötürü fiyatlamalarda manipülasyon olduğunu vurguladı. Altındaki bu belirsizlik nedeni ile de büyük bir risk olduğunu söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda büyük bir belirsizliğin hüküm sürdüğün anlattı.

Elinde Türk lirası bulunduranlar ne yapmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde Türk lirası bulunduran yatırımcılar içinde tavsiyelerde bulundu. Yaptığı açıklamalarda yeni altın yatırımcıların doğacağını söyleyen İslam Memiş, “TL’de bekleyen ya da eline TL geçmiş yatırımcılar ise bence altında yeni yatırımcı olacaklar. Ons altının yükselişine içeride dolar TL kuru da destek verdiği için, haliyle dolardan da güç alan gram altın TL fiyatı yüksek bir seviyede olduğu için yatırımcısının hâlâ beklemesini söyleyebilirim. Hiçbir şey yapmamak bu puslu havalarda isabetli bir karar olabilir diye düşünüyorum. TL bulunduran yatırımcı bence biraz daha temkinli bekleyişini sürdürmesi gerekiyor. Dünya ekonomileri zor bir sürece girdi. Mutlaka bir düzeltme olacaktır diye düşünüyorum. Zaman zaman düşüş, alım fırsatları olacağını düşünüyorum. Düşüşlerde kademeli alım yapmak daha sağlıklı. Gram altın 900 lira altına sarkınca paranızı dörde bölüp 880, 860 ve 840’tan kademeli alıp yapmak bence isabetli bir karar olur. Tabii o fiyatlar görüldüğü zaman yeni bir yoruma ihtiyaç olur çünkü piyasalardaki belirsizlik sürüyor. Ben şu anda beklemeyi tercih ederim” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Açtı ağzını yumdu gözünü! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer doların yıl sonu rakamını açıkladı

İslam Memiş 2 tane kritik tarih verdi. İşte İslam Memiş’ten altın ve dolar yorumu (17 Ocak 2022)

Son günlerin popüler ismi olan İslam Memiş, altın ve doların seyri için 2 tane tarih verdi. Piyasaların FED ve Avrupa Merkez Bankası’nın kararlarını beklediğini söyledi. Türkiye için hem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı hem de Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararları olukça önemli.

Piyasalar sıkışmış durumda

Küresel piyasaların oldukça sıkışık olduğunu belirten İslam Memiş, küresel piyasanın FED’in faiz kararını beklediğini ve yatırımcılarında bu faiz kararları doğrultusununda hareket edeceklerini belirtti. 26 Ocak tarihinde FED’den gelecek olan faiz kararı, küresel piyasalardaki doların ve kripto paraların seyrini belirleyecek. Bu yüzden bütün piyasa ve yatırımcılar, 26 Ocak 2022  tarihinde FED başkanı Powell’in açıklamalarını beklemekte. Bunlarla beraber küresel piyasada dar bir fiyatlanma bulunmakta. Bu dar bant aralığı ise FED’in faiz kararına kadar devam edecek.

İzleyin: İslam Memiş açıkladı: Altın ve dolar için iki kritik tarih!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kararı dolar/Türk lirası oranını etkileyecek

Bu hafta Türk lirasının dolar üzerindeki performansını, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı belirleyecek. Eğer TCMB faizde bir değişikliğe gitmezse, dolar kurundaki aşağı yönlü trend devam edecektir. Ancak Avrupa Merkez Bankasının faiz kararı euro/dolar arasındaki ilişkiyi oldukça etkileyecek. Bu durum da yurtiçindeki dolar/Türk Lirası oranını da etkileyecektir. Dolar kurundaki dalgalanmaların 12,90 13,80 arasında olacağını belirten İslam Memiş, bu dalgalanmaların Türkiye Cumhuriyet merkez Bankası kararlarına göre azalıp artabileceğini belirtti. Türk lirasının dolar ve diğer para birimlerine karşı performansını etkileyecek en önemli faktörün FED’in 26 Ocak 2022 tarihindeki faiz kararı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 20 Ocak 2022 tarihindeki faiz kararları olacaktır.

Altında durumla neler?

Altının Ons değeri hala 1790 ile 1830 dolar aralığında geçerliliğini korumakta. Bununla beraber gram altın ise gram altın fiyatı ise 780 ile 810 Türk lirası arasındaki değerini korumakta.

20 ve 26 Ocak tarihleri oldukça kritik

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) açıklayacağı faiz kararları oldukça kritik. Çünkü açıklanan faizlere göre doların seyri aşağı ya da yukarı yönlü olabilir. Ancak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz kararını pas geçerse dolardaki aşağı yönlü seyir devam edecektir. FED’in dikkate alacağı detaylar ise Avrupa Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararları. Çünkü küresel piyasayı oldukça etkileyecek bu karara göre FED’de kendisine bir yol haritası belirleyecektir. Açıklanacak olan bu faiz kararları piyasaları ve özellikle dolar/Türk lirası oranını etkilediği gibi, altının Ons değerini ve gram altın fiyatlarını oldukça etkileyecektir.

İslam Memiş’ten kritik altın tahmini. Gümüş ve sterline dikkat (13 Ocak 2022)

Altın tahminlerinin doğru çıkmasıyla İslam Memiş’i dinleyen birçok yatırımcı kazanç sağlamakta. Son zamanlarda oldukça popüler olan İslam Memiş, altın hakkında kritik tahminlerde bulundu. Dolar ve altın tarihi seviyelere çıktığında İslam Memiş, dolar ve altının sert bir düşüş yaşayacağını söylemişti. Bu dediklerinin doğru çıkmasıyla birlikte “Bu fragman” deyip, dolar ve altının daha fazla düşüş yaşayacağını belirtti.

Gram altın 2021 yılında 451 Türk lirası seviyesinden 1057 lira seviyesine kadar zıpladı. Gram altın bu seviyeye kadar zıpladıktan sonra ise 2021 yılını 779 Türk lirası seviyesinden kapattı. 2021 yılı başında gram altın alan yatırımcı, 2022 yılına girerken yaklaşık %73’lük bir kar yaptı.

Hükümet vatandaş ile anlaşma yaptı

Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanının çok iyi bir sunum yaptığını ve bu sunun neticesinde başarılı bir ekonomik planın oluştuğunu belirtti. Daha sonra ise bu sunumun piyasaları rahatlattığını ve vatandaşlara oldukça güven verdiğini vurguladı. Devletin ve vatandaşın bir swap anlaşması yaptığını ve bu swap anlaşması ile vatandaşın kur riskinden korunmuş olacağını dile getiren İslam Memiş, vatandaşların paralarını Türk lirasının kurundan değerlendireceğini anlattı.

Gram altın yatırımcısı ne yapmalı?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımcılarını uyardı. Kurlardaki bu dalgalanmaların yaklaşık 3 ay kadar, Mart ayına kadar sürebileceğini öngören İslam Memiş, gram altın yatırımcısının uzun vadede kazanç sağlayacağını belirtti.

Altının ONS fiyatının sınırda olduğunu söyleyen İslam Memiş, FED’in faiz kararına kadar aşağı ya da yukarı kırılma olsasılığını zayıf görmekte. Yatırımlarının tamamı altın olanlar için ise yatırımlarının yarısını dolara çevirmeleri gerektiğini, bu sayede zarar etme durumunuzu en az seviyelere düşüreceğini söyledi.

İLGİLİ MAKALE  Dolar karşısında değeri düşen her şeyi alın! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten şoke eden altın yorumları

Gram altın oldukça değerlenebilir. Bu durum tamamiyle FED’in faiz kararına bağlı. Ancak gram altın ilk önce 700 Türk lirası seviyelerini görecek. O yüzden yatırım yapacak vatandaşların ilk önce biraz beklemeleri gerektiğini söyleyen İslam Memiş, altın 700 seviyelerine indikten sonra 2022 yılının sonuna doğru 1400 Türk lirası seviyelerine kadar fırlayacak. Bu durum da uzun vadeli düşünen yatırımcılar, inanılmaz karlar elde edecek.

800 Türk lirası üzerinden altın, 13,80 üzerinden dolar satın alınmaz

Şu anki piyasa oldukça dalgalı. Her an her şeyin olabileceğini belirten İslam Memiş, 800 Türk Lirası üzerinden gram altın ve 13,80 Türk lirası üzerinden de dolar satın alınmaması gerektiğini anlattı. Çünkü bu seviyeler dalgalanmalar yüzünden daha da aşağıya düşecek. Bu yüzden yatırımcıların sabretmesini ve yatırım yaparken %50 dolara %50 altına yapmaları gerektiğini savundu. Bu yatırım şekli ile dolar veya altından birinin düşmesi sonucunda, yatırımları oranlı bir şekilde kaydırarak düşüşlere rağmen kar elde edeceklerdir.

25 Ocak tarihinde kırılma olacak

25 Ocak tarihinde FED, faiz kararı açıklayacak. Bu açıklamayı tüm küresel piyasa ve oyuncular beklemekte. ONS aşağı doğru kırılırsa dolar/TL kuru yukarı, ONS yukarı doğru kırılırsa gram altın yine yukarı yönlü gidecek. Gram altın hem ONS hem de dolar/TL kuruna göre belirlendiği için her zaman avantajlı bir yatırım aracı olarak karşımıza çıkacaktır.

Gümüş değerlenecek

Yakın bir zamanda gümüşün fiyatının oldukça yükseleceğini vurgulayan İslam Memiş, gümüş yatırımının altın yatırımına kıyasla çok daha fazla değerli olacağını  söylemekte. Bu yüzden yatırımcıların şimdiden gümüş almaya başlaması ve yatırımlarının kendilerine kazandıracaklarını beklemesi gerektiğini anlattı.

Yakın bir tarihte fiziki gümüş sıkıntısı yaşanacak. Çünkü ülkeler ciddi bir şekilde gümüş stoklaması yapmakta ve piyasada yavaş yavaş tükenmeye başladı. Biraz zaman geçtikten sonra, düğünlerde altın yerine gümüş sikkelerini görebileceğimizi söyleyen İslam Memiş, bankalardaki altın hesabı gibi bir gümüş hesabı açmaları gerektiğini vurguladı.

Sterlinin performansı iyi olacak

2022 yılında diğer ülkelerin para birilerine yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, sterlini tercih ederlerse kar elde edeceklerdir. Çünkü İslam Memiş, 2022 yılındaki sterlin performansının oldukça iyi olacağını ve yatırımcılarının yüzünü güldüreceğini düşünmekte.

İslam Memiş’ten altın yorumu. Gram altın için hedef 1450 Türk Lirası (8 Ocak 2022)

Altın, uzun vadede her zaman kazanç sağlayan yatırımlardan biridir. Yıllardır süren yükselişi, altını her zaman göz önünde tutmuştur. Altının inişini, çıkışını ve piyasasını takip eden kişilerin dinlediği, Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in yorumlarını dinlemekte. Birçok tahmini doğru çıkan İslam Memiş, 2022 yılında altın piyasalarının nasıl olacağı hakkında yorumlarda bulundu.

Altın fiyatları neden yükseliyor?

Altın gibi değerli metaller, piyasadaki bulunurluluğuna bağlı olarak fiyatları güncellenmekte. En kabaca tabire göre, altın piyasada ne kadar az ise altın o kadar pahalıdır. Bu tanım bir bakıma doğru olsa bile, altın fiyatlarını etkileyen bir çok bileşen vardır. En çok etkileyen bileşen ise Dolar/Türk Lirası ve Ons fiyatlarındaki değişimdir.

İslam memiş 2022 altın fiyatları için neler dedi?

Gram altın fiyatlarının rekor seviyeye geleceğini belirten İslam Memiş, gram altının 1400 Türk Lirası’na dayanacağını vurguladı. Altın fiyatları FED’in faiz karalarına göre değişeceğini belirten İslam Memiş, altının 800 Türk Lirası’ndan yüksek olması durumunda altın satın alınmaması gerektiğini vurguladı.

Katıldığı canlı yayında konuşan İslam Memiş, FED’in piyasaları çok fazla etkilediğini söyledi. Bununla beraber Mart ve Mayıs aylarına dikkat etmemiz gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, FED’in faiz arttırımı kararını Mart ayında alacağını tahmin etmekte. Çünkü Amerika Birleşik Devleti’ndeki enflasyon oranları, son 40 yılın en yüksek enflasyon oranları olmuş durumda. Bu yüzden FED, faiz arttırma fikrine sıcak bakmakta. Enflasyonla bu şekilde mücadele edebileceklerini düşünüyorlar.

Önümüzdeki aylarda Doların yükselebileceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Dolar kuru önümüzdeki aylarda yükselse bile bu yükselişin kalıcı olmayacağını tahmin ettiğini söyledi. Bu yüzden altın fiyatları da yükselecek. Fakat 800 Türk Lirası seviyesinin üstünde herhangi bir altın satın alımı yapmamaları gerektiğini vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu seviyelerde altın alan yatırımcıların zarar edeceğini vurguladı.

İzleyin: Dolar Altın Ne Olur? | İslam Memiş

Gram altın 1450 Türk Lirası olacak

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu yıl gram altın fiyatının 1450 Türk Lirasına varabileceğini tahmin etmekte. Gram altın konusundaki tahminlerini Amerikan  Tarım Dışı İstihdam verisinin açıklanmasına bağlamakta. Bu verilerin açıklandıktan sonra, küresel çaptaki altın piyasalarında dalgalanmalar olacak. Ancak altının büyük bir yükselişe geçeceğini vurguladı. Eğer altın piyasalarındaki bu dengesizlik devam ederse, yatırımcılar büyük zararlar edebilir. Bu yüzden piyasayı her an takip etmeli ve panik altın satımı veya panik altın alımı işlemleri yapmamaları gerekmektedir.

2022 Sterlin yılı olacak

Sterlin, son haftalarda Dolar’a karşı güçlü bir performans sergilemekte. “Dolar kuru 0,15 civarında bir artıdayken, sterlin/TL kuru ise 0,35 bandında daha dirençli.” cümlesini kullanan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Sterlin’in çok büyük bir sıçrama yapacağını düşünmekte.