Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış oldukları videolar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Bunlara ek olarak İslam Memiş, hazırlamış olduğu videolarda, gram altın fiyatlarının ve dolar kurunun yıl sonunda nasıl bir seviyede bulunacağını belirtti. Son zamanlarda dolar kurundaki hareketlilik ve kripto paraların kırılmasının altında yatacak olan Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararının önemli olduğuna dikkat çekti. FED’in 75 baz puan arttıracağı beklentisinde olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımcıları için alım seviyelerini açıkladı.

Yıl sonunda gram altın ve dolar ne kadar olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonu için yapmış olduğu tahminleri aylardır güncellemedi. Halen tahminlerinin arkasında olan İslam Memiş, doların çok uçuk seviyelere yükseleceğini söyleyen ekonomistlere de büyük sitemlede bulundu. Dolar kurunun yıl sonuna doğur 20 ila 21 lira seviyeleri arasına yerleşeceğini ve uzun bir süre o seviyelerde kalacağını aktaran İslam Memiş, 2023 yılının ortalarında ise dolar kurunun yavaş bir şekilde düşmeye başlayacağını aktardı. Gram altın için ise bir rota belirleyen İslam Memiş,  Ekim ve Kasım aylarında gram altın fiyatlarının 1200 Tl ile 1250 TL arasında bir seviyede yer alacağını aktardı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, daha sonra ise yıl sonunda gram altın fiyatlarının 1450 TL seviyesine kadar çıkabileceğini söyledi. Bu yüzden de gram altın yatırımcılarının alıp beklemeleri gerektiğini hatırlatan İslam Memiş, sürekli gram altında al-sat yapanların yüksek seviyelerde kar elde edemeyeceğini dile getirdi.

Seyredin: İslam Memiş’ten yastık altında altın saklayanlara önemli uyarı. Birikim saklama koşulları ne olmalı?

Toparlanmalar gelecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, uzun bir süredir gümüş ve gram altın gibi emtiaların FED ve diğer dünya merkez bankalarınca baskılandığını ifade etmişti. Ancak bu baskılanma sonucunda ise bu tür emtialarda bir kırılma yaşanabileceğinin altını çizen İslam Memiş, önümüzdeki günlerde gümüş ve altın fiyatlarında belirli toparlanmaların gelebileceğini aktardı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Özellikle Euro/dolar paritesi, altın ve gümüş altın ons fiyatlarında yatay bir seyir var. Brent petrolün fiyatı 101,55 dolar, yüzde 2,5’lik bir değer kaybı bulunuyor. Kripto paralarda özellikle Bitcoin 21.800 dolar civarında, yüzde 3’lük bir değer kaybı söz konusu. Piyasalarda yatay seyir hakim olacak. Ancak fiyatlamalar daha önceden yapıldığı için perşembeden itibaren altın ve gümüşün ons fiyatında ve kripto paralarda toparlanmalar olur. Altın ons fiyatı 1.750-1.760 dolar seviyesine kadar devam eder, gümüşün ons fiyatındaki toparlanma 19 dolar seviyesinin üzerine yükselebilir. Önümüzdeki günlerde de gram altın 1500 seviyeyi görecek.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Bitcoin 50.000 dolara mı gidiyor? BTC'de trendin yönü ile ilgili kripto para analisti Buğra Sukas'tan çarpıcı açıklamalar

Kripto paralardaki baskı sürecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kripto para ve özellikle Bitcoin tarafında yaşanan gelişmeleri aktardı. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) kripto para üzerinde sürekli olarak baskı yaptığı dile getiren İslam Memiş, Bitcoin’in haftaya yüzde 4 oranında bir değer kaybı ile başladığını belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “20 bin dolar. Bitcoin 19.848 dolar, yüzde 4’lük bir değer kaybıyla haftaya başladı. Direnç seviyesi olarak 22 bin dolar, destek seviyesi olarak 18 bin dolar. Bu bant aralığında takip edilmeli, burada gezinecek gibi duruyor. Fed etkisi ile baskılanma biraz daha devam edecek.” diye konuştu.

Bin liradan gram altın almak imkansız

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 1000 TL seviyesinden gram altın satın alınmasının şu an için imkansız bir durum olduğunu belirtti. Bunun da sebebini, serbest piyasalarda uygulanmakta olan makas aralığı olduğunu anlattı. Bankalarda ve kurumcularda yaklaşık 10 ila 15 lira arlığında bir makas aralığı olduğunu anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram altın 1.005 lira olsa da bankadan ya da fiziki olarak yatırımcı 1017 liradan gram altın alıyor.  10-15 lira makas aralığı var. 1.000 liraya gram altın almak için gram altının 985 liraya gerilemesi gerekiyor. Ben bu ihtimali zayıf görüyorum.” sözlerini sarfetti.