Türkiye’nin en yoğun nüfusa sahip şehri İstanbul. Bu kadar yoğun bir nüfus kalabalığı da beraberinde daha çok konut ve kiralık ve talebini yanında getiriyor. Güncel olarak 25 milyon aktüel nüfusa sahip ilimiz İstanbul aynı zamanda ülke içerisinde kira fiyatlarının da en yüksek olduğu şehir olarak biliniyor ve sürekli artan nüfus yoğunluğu kiraları da etkiliyor ve sürekli olarak İstanbul içerisindeki kiralık daire fiyatları güncelleniyor.

İlçe ilçe İstanbul kiralık ev fiyatları

İstanbul şehir sürekli hayatın canlı olduğu ve birbirinden uç farklara sahip ilçeleri ile bilinen şehirlerimizden Aynı zamanda farklı ilçelerinde farklı kiralık ev fiyatları ile sürekli gündem olmakta. Toplamda 39 ilçesi bulunan İstanbul şehrimizde kira fiyatlarına dair son ve güncel bilgiler ise şu şekilde:

  • Kağıthane: 6.000 Türk Lirası – 15.000 Türk Lirası
  • Şişli: 9.000 Türk Lirası – 50.000 Türk Lirası
  • Maltepe: 6.000 Türk Lirası – 10.000 Türk Lirası
  • Beyoğlu: 6.500 Türk Lirası – 40.000 Türk Lirası
  • Beşiktaş: 9.000 Türk Lirası – 15.000 Türk Lirası
  • Sarıyer: 9.000 Türk Lirası – 45.000 Türk Lirası
  • Üsküdar:  5.750 Türk Lirası – 28.000 Türk Lirası
  • Eyüpsultan: 7.000 Türk Lirası – 30.000 Türk Lirası
  • Ataşehir: 7.500 Türk Lirası – 25.000 Türk Lirası
  • Kadıköy: 10.000 Türk Lirası – 25.000 Türk Lirası
  • Bakırköy: 6ç000 Türk Lirası – 25.000 Türk Lirası
  • Beylikdüzü: 5.500 Türk Lirası – 25.000 Türk Lirası
  • Esenyurt: 5.000 Türk Lirası – 13.000 Türk Lirası

İstanbul’da kiralar bölgelere göre değerlendirilir

İstanbul içerisinde kiralar daha çok ilçe yerine bölge şeklinde değişim göstermektedir. Bahçelievler ilçesine bağlı kiralar, Bahçelievler ve çevresinde bulunan semtlerde aşağı yukarı aynı şekilde değerlendirilmektedir. Küçük farklılıklar olsa da, genel bir fiyat tarifesi bu tarz semtlerde uygulanır. Örneğin Güngören ve Şirinevler semtlerinde yer alan kira ücretleri, Bahçelievler semtinde yer alan kiralar ile benzerlik göstermektedir. Fakat aynı şekilde bazı ilçeler arasında daha nezih olarak nitelendirilen kısımlarda kiralar uçuk farklar ile karşımıza çıkabilir. Bu da kira fiyatlarındaki en düşük ve en yüksek değerlerin ortaya çıkmasının nedeni olarak verilmektedir.

İLGİLİ MAKALE  Büyük İstanbul depremi kapıda. İşte 'depremde en çok riskli' ilçeler

İstanbul’da kiralar ne durumda?

İstanbul şehrinde kiraların artış ve düşüşleri hem talep, hem de maliyetler göz önüne alınarak belirli aralıklar ile arttırılmaktadır. aynı zamanda bölge içerisinde yer alan diğer kiraların arttırılması kiraların birbirini etkilemesine neden olur. son zamanlarda artan maliyetler ile birlikte ise fiyatlar yükselmeye başladı. Bu yükselişleri etkileyen maliyetler daha çok inşaat yapı malzemelerinin artması ve tadilat tamirat gibi gerekliliklerin de yüksek fiyatlara neden olması.

İstanbul’da kiraların düşme ihtimali var mı?

İstanbul ilinde kira fiyatları son bir yıl içerisinde oldukça yüksek seviyelerde seyir etmekte. Fiyatların düşme ihtimali ise döviz kurlarındaki artışlar, maliyetlerin yükselmesi ve konut fiyatlarında artışlar nedenleri ile şuan için imkansız denilebilir. Kiralara yapılan zamların da işlendiği ayları baz alarak konuşmak gerekirse, aylık ödenecek olan kiralar için belirlenen fiyatların düşmesi ihtimalinden çok yakın süreçte kiraların yükselmesi ihtimali daha yüksek denebilir. Aynı zamanda göz önüne alınması gereken bir diğer durum olan talep konusunda, sürekli artan nüfusu ile İstanbul ili içerisinde kiralık evlere taleplerin her geçen gün artması da kira fiyatlarının artmasına neden olacaktır.