Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son aylarda yapmış olduğu altın ve dolar tahminleri ile büyük bir yatırımcı kitlesi edinebilmeyi başardı. Yaptığı tahminlerin doğru çıkması ile birlikte İslam Memiş, yatırımcı kitlesi korumayı başarabildi. Birçok ufak çaplı yatırımcı, altın veya dolar gibi yatırım araçlarına yatırım yapmadan önce İslam Memiş’in yorumlarını inceliyor ve bu yorumlar dahilinde pozisyon alıyor.

Altın fiyatlarının düşmesi, yatırımcılar için alım fırsatı yaratmaya başladı. Hatta altın fiyatlarının psikolojik sınırların altında gezmeye başladığını söyleyebiliriz. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yeni yayınlamış olduğu bildirge nedeni ile büyük çaplı şirketler ellerinde bulundurduğu dolarları sattı. Büyük miktarlarda doların piyasaya girmesi de dolar fiyatının düşmesine neden oldu. Tabii ki de dolar fiyatlarının düşmesi, altın fiyatlarının da düşmesine neden oldu.

Altında son durum ne?

Amerika Birleşik Devletler’nin ekonomisinin daralması nedeni ile Ons altın fiyatlarında gerileme yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz gün Ons altın fiyatları 1810 ile 1822 dolar arasında işlem görmeye başladı. Altının gram tarafına ise Ons altın ile beraber paralel bir yol izlediğini görmekteyiz. Geçtiğimiz gün 967 Türk lirası seviyesine kadar gerileyen gram altın, günü 972 Türk lirası seviyesinden kapatmıştı. Bununla beraber gram altın, şu an için yatay seyrine devam ediyor.

Seyredin: Tatil öncesi yapmamız gerekenler. İslam Memiş’ten tatil öncesi önemli tavsiyeler

Video: Doğru borçlanma nasıl olmalı? İslam Memiş borç alacak ve verecekleri uyardı

İslam Memiş’ten önemli yorumlar

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve diğer ekonomi kalemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dolar fiyatları için geniş bir bant aralığı belirten İslam Memiş, dolar yerine euro ve sterlin gibi para birimlerine yatırım yapılmasının daha makul bir yatırım olabileceğini söylemekte. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “BİST 100 2490 puanda kapandı, satıcılı ancak borsada ben ralli beklentimi, yeni zirve beklentimi sürdürüyorum. Borsa tarafındaki geri çekilmeler rallilerle yükseliş trendini devam ettirebilir diye tahmin ediyorum. Dolar TL 16.65’te. Gün içinde 16,56 – 16.76’yı takip edeceğim. Geniş bant aralığı yeniden gündemde. Bu haftada biraz günlük bazda, haftalık bazda geniş bant aralığına, makas aralığına dikkat etmek lazım. Her sert geri çekilmeden sonra makas aralıklarının bankalarda açık olduğunu görüyoruz. Gün içindeki dalgalanmalar makas aralığının açılması anlamına geliyor. Bugüne kadar uyarıları dikkate almayanlar, varlıklarını yerine koyacaksa ekranda gördüğü kurlara aldanıyor, geri çekilmesini bekliyor ancak bu makas aralığını göz önünde bulundurmuyor. Euro tarafı dolara kıyasla daha ucuz kalıyor. Ben dövizciyim diyen arkadaşlar, yabancı para birimlerine yatırım yapacaksa ben gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim. Euro, sterlin dolardan daha alınabilir bir seviyede. Altın, gümüş almıyorum döviz alacağım. O zaman euro/dolar paritesinin gerilediğini bilmen lazım. Yani euro değer kaybetti. Euro, sterlin dolardan daha alınabilir bir seviyede. Altın, gümüş almıyorum döviz alacağım. O zaman euro/dolar paritesinin gerilediğini bilmen lazım. Yani euro değer kaybetti.” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer doların rekor kıracağı tarihi söyledi. Dolar kurunun buraya geleceğini kimse beklemezdi!

Seyredin: Hem düşerken, hem de yükselirken kazanmak için… Birikimlerimi nasıl yönlendirmeliyim?

İslam Memiş altın için alım fırsatı dedi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın için alım fırsatının geldiğini açıkladı. Gram altın fiyatlarının son günlerde düşüşe geçmesi, yatırımcıları iştahlandırdı. Bununla beraber de İslam Memiş, 950 Türk lirası ile 1000 Türk lirası aralığındaki gram altın için alınabilir seviye olarak nitelendirdi. Altın kahini İslam Memiş, “Gram altın TL şu an 973 lira seviyesinde. Ekrandaki fiyat. Makas aralığı açıldığı için 977 lira, 980 lira bu rakamlar. 970-980 aralığında karşılaşacaksınız. Biraz daha düşsün diyenler bunu göz önünde bulundurmalı. Pazartesi en iyi alan 950 ekran fiyatı varken, 960’tan aldı. 950 ve 1000 lira aralığı alınabilir seviye. Ben 1020’den satış yaptığımızda 950’den alabiliri demiştim, şimdi kademe yapmak lazım, alım sürecini bitirmemiz gerekiyor. Farklı gelişme olur zaten devreye girerim. Tekrar satılabilir, destek seviyeleri şu kadar gerileyebilir diyebilirim. Bunlar da olabilir. 950’nin aşağısı zor gözüküyor, şu anki durum bunun uyarısını veriyor.” yorumlarında bulundu.